Πώς να υιοθετήσετε μια βιολογική στάση ζωής, ξεκινώντας από το φαγητό

Πώς να υιοθετήσετε μια βιολογική στάση ζωής, ξεκινώντας από το φαγητό

Το Βιολογικό Χωριό μας δείχνει τον τρόπο. Στα καταστήματα αλλά και στο e-shop του θα βρούμε χιλιάδες επιλογές σε βιολογικά, vegan, vegetarian, gluten free και οικολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας.

ADVERTORIAL

 

Το ότι ζούμε σε μια εποχή που χρειάζεται να σκεφτόμαστε περισσότερο την υγεία και το περιβάλλον μας, είναι γεγονός. Άλλωστε, γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά πως ακόμα και η πιο μικρή αλλαγή στην καθημερινότητά μας μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Δε χρειάζεται να αλλάξουμε ολόκληρη τη ζωή μας - μπορούμε όμως να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας.

 

Ένας βιολογικός τρόπος ζωής μπορεί να γίνει το πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να υιοθετήσουμε υγιεινές συνήθειες στην καθημερινότητά μας, από τη διατροφή μας, μέχρι τη γενικότερη φροντίδα του σώματός μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να σκεφτόμαστε και να ζούμε βιολογικά, αποκτώντας έτσι έναν ποιοτικό τρόπο ζωής. Το πώς, μας το δείχνει το Βιολογικό Χωριό, που είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας στην ισορροπημένη και υγιεινή ζωή.

 

Πώς να υιοθετήσετε μια βιολογική στάση ζωής, ξεκινώντας από το φαγητό

 

Ακολουθούν μερικά πολύ εύκολα βήματα:

 

Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζουμε για αρχή, είναι πως το να ζούμε βιολογικά δεν σημαίνει πως καταναλώνουμε περισσότερο χρόνο ή χρήματα: υπάρχουν τρόποι να εντάξουμε τα βιολογικά προϊόντα στη διατροφή και την καθημερινότητά μας, που να μας γεμίζουν καθημερινά με περισσότερη ενέργεια, θετική διάθεση και υγεία, ανεξάρτητα από την ηλικία μας ή τις διατροφικές μας προτιμήσεις. Παρακάτω, θα βρείτε μερικούς απλούς τρόπους να υιοθετήσετε μια βιολογική στάση ζωής και φιλοσοφία.

 

Πώς να υιοθετήσετε μια βιολογική στάση ζωής, ξεκινώντας από το φαγητό

 

 

Επιλέξτε από πού προμηθεύεστε τα προϊόντα σας

Το φαγητό είναι, φυσικά, μια από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής και εξαιρετικά σημαντικό για την επιβίωσή μας. Το να μαγειρεύουμε γεύματα με υλικά που έρχονται από την φύση στο πιάτο μας είναι -εκτός από εξαιρετικό κίνητρο- και ένας τρόπος για να γνωρίζουμε ακριβώς τι καταναλώνουμε καθημερινά. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το να αντικαταστήσετε μερικά από τα εβδομαδιαία ψώνια σας με πιο φυσικές και θρεπτικές εναλλακτικές - φρέσκα φρούτα και λαχανικά, βιολογικά αυγά ή προϊόντα από ζώα ελευθέρας βοσκής, ακόμα και συστατικά όπως ελαιόλαδο που δεν περιλαμβάνει χημικά πρόσθετα. Ακόμη, όταν η διατροφή μας αποτελείται από φρέσκες πρώτες ύλες, ενισχύουμε τον οργανισμό μας τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά.

 

Επιλέξτε προσεκτικά από πού προμηθεύεστε τα προϊόντα που καταναλώνετε. Για παράδειγμα, στο Βιολογικό Χωριό, τη μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα βιολογικών προϊόντων, θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία επιλογών σε βιολογικά τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας, προϊόντα ειδικής διατροφής, προσωπικής περιποίησης, βρεφικά και παιδικά προϊόντα, αλλά και συμπληρώματα διατροφής. Παράλληλα, περισσότερο από 10 χρόνια στηρίζει τοπικούς συνεργάτες και παραγωγούς με τους οποίους έχει μακροχρόνιους και αμοιβαίους δεσμούς εμπιστοσύνης και σεβασμού, με στόχο πάντα την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Πώς να υιοθετήσετε μια βιολογική στάση ζωής, ξεκινώντας από το φαγητό

 

Στα καταστήματα αλλά και στο e-shop του Βιολογικού Χωριού θα βρείτε χιλιάδες επιλογές σε βιολογικά, vegan, vegetarian, gluten free και οικολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας έτσι ώστε, να μπορείτε να προετοιμάζετε τα γεύματα της εβδομάδας, γρήγορα και αποτελεσματικά.

 

Γνωρίστε τι σημαίνει «βιολογικά προϊόντα»

Το βασικό που χρειάζεται να γνωρίζετε για τα βιολογικά προϊόντα είναι πως τα βιολογικά λαχανικά και φρούτα είναι εκείνα που καλλιεργούνται σε πιστοποιημένες εκτάσεις με χρήση οργανικών μόνο λιπασμάτων για την καταπολέμηση των εντόμων, ζιζανίων και παρασίτων. Βιολογικό κρέας και βιολογικά πουλερικά ονομάζονται εκείνα που τρέφονται με βιολογικές τροφές και μόνο. Επιπλέον, στα βιολογικά προϊόντα δεν χρησιμοποιούνται χημικά πρόσθετα ή χημικά παρασκευάσματα σε κανένα στάδιο της παραγωγής ή της ανάπτυξής τους.

 

Πώς να υιοθετήσετε μια βιολογική στάση ζωής, ξεκινώντας από το φαγητό

 

Τα ζώα που μεγαλώνουν σε αυτές τις φάρμες, λοιπόν, καταναλώνουν τροφή που δεν περιλαμβάνει χημικά που χρησιμοποιούνται για να διατηρείται πιο φρέσκια για περισσότερο χρονικό διάστημα ή για να διώξουν τα έντομα. Επιπλέον, έχουν τον χρόνο να μεγαλώσουν με φυσικό τρόπο, χωρίς ορμόνες ή άλλα χημικά πρόσθετα - τα οποία αν τα καταναλώσουν, εν τέλει τα καταναλώνουμε κι εμείς.

 

Οργανώστε τα γεύματα της εβδομάδας

 

Πώς να υιοθετήσετε μια βιολογική στάση ζωής, ξεκινώντας από το φαγητό

 

Πολλές φορές, έχουμε περιορισμένο χρόνο μέσα στην εβδομάδα, ακόμα και για το μαγείρεμα. Ωστόσο, το να πετάμε αχρησιμοποίητο φαγητό μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο με διάφορους τρόπους. Γι' αυτό, χρειάζεται να φτιάχνουμε μια λεπτομερή λίστα αγορών και να προετοιμάζουμε τι θα μαγειρέψουμε μέσα στην εβδομάδα. Ένας εύκολος τρόπος, μάλιστα, είναι να ετοιμάσουμε τα γεύματα στην αρχή της βδομάδας, όπως το μεσημεριανό κολατσιό των παιδιών για το σχολείο ή σνακς που θα απολαύσουμε στο γραφείο και να τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο.

 

#biologikoxorio #zwbiologika

Well Being
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ