Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο από την «ρίζα», αλλάζοντας την διατροφή μας

Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο από την «ρίζα», αλλάζοντας τη διατροφή μας

Το μήνυμα της νέα καμπάνιας του Βιολογικού Χωριού «Αλλάζουμε τον κόσμο από τη ρίζα!» μας εμπνέει να κάνουμε το βήμα και να ανακαλύψουμε μια διαφορετική, ολιστική φιλοσοφία που έχει την βιωσιμότητα και την βιολογική διατροφή στον πυρήνα της.

ADVERTORIAL

 

Ξέρουμε πλέον πως το να τρεφόμαστε βιώσιμα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ. Ξέρουμε πως οι επιλογές που κάνουμε καθημερινά έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον πλανήτη μας, όπως και στην υγεία μας.

 

Ένας από τους βασικότερους τρόπους να αναπτύξουμε μια βιώσιμη διατροφή είναι το να τρώμε βιολογικά - είναι μια επιλογή που μπορεί να φέρει την αλλαγή όχι μόνο στον οργανισμό μας, αλλά και στον κόσμο. Σε μια περίοδο που η κλιματική αλλαγή αποτελεί τεράστια απειλή για τον πλανήτη μας και ταυτόχρονα χρειάζεται να διατηρούμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα θωρακισμένο, ο βιολογικός τρόπος ζωής έχει τη δύναμη να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και το περιβάλλον μας, αλλά και να μας προσφέρει υγεία και ευεξία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουμε την αλλαγή.

 

biologiko horio

 

Η αλλαγή αυτή, όμως, έρχεται από την «ρίζα». Από εμάς, δηλαδή. Όπως και το μήνυμα της νέα καμπάνιας του Βιολογικού Χωριού «Αλλάζουμε τον κόσμο από τη ρίζα!» που μας εμπνέει να κάνουμε το βήμα και να ανακαλύψουμε μια διαφορετική, ολιστική φιλοσοφία που έχει την βιωσιμότητα και την βιολογική διατροφή στον πυρήνα της. Με αφορμή την καμπάνια αυτή, αναζητήσαμε όλους τους λόγους που τα βιολογικά προϊόντα βοηθούν τον οργανισμό, αλλά και τον πλανήτη μας έτσι ώστε, να γνωρίζουμε ακριβώς το πώς φροντίζουμε εμάς και το περιβάλλον μας.

 

Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο από την «ρίζα», αλλάζοντας τη διατροφή μας

 

Γιατί είναι σημαντικό να ζούμε και να τρεφόμαστε βιολογικά;

 

biologiko horio

 

Αρχικά, το πιο σημαντικό για τα βιολογικά προϊόντα είναι ότι δεν χρησιμοποιούνται χημικά πρόσθετα ή χημικά παρασκευάσματα σε κανένα στάδιο της παραγωγής και ανάπτυξης. Σε συνδυασμό με αυτό, τα βιολογικά λαχανικά και φρούτα καλλιεργούνται σε πιστοποιημένες εκτάσεις με χρήση οργανικών μόνο λιπασμάτων και αντίστοιχα το βιολογικό κρέας και τα βιολογικά πουλερικά τρέφονται αποκλειστικά με βιολογικές τροφές. Παράλληλα, περιλαμβάνουν πολλά αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Σε ό,τι αφορά στο βιολογικό κρέας και τα γαλακτοκομικά, τα βιολογικά περιέχουν υγιεινά λίπη, γεγονός που συμβάλλει ακόμα περισσότερο σε μια υγιεινή διατροφή.

 

biologiko horio

 

Σε ό,τι έχει να κάνει με το περιβάλλον, η βιολογική γεωργία είναι σημαντικός παράγοντας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Κι αυτό γιατί το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα είναι σημαντικά χαμηλό, σε συνδυασμό με το ότι οι βιολογικές φάρμες φιλοξενούν έναν μεγαλύτερο ποσοστό ζώων και διαφόρων ειδών άγριας ζωής.

 

Πού μπορούμε να βρούμε μια μεγάλη ποικιλία βιολογικών προϊόντων;

 

biologiko horio

 

Το Βιολογικό Χωριό, είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων βιολογικών προϊόντων στη χώρα μας, με 23 καταστήματα στην Αττική, ένα στην Πάτρα και ένα στην Λάρισα, τα οποία άνοιξαν πρόσφατα τις πόρτες τους. Όλα διαθέτουν σύγχρονη αισθητική και ευρύχωρους χώρους - όμως δεν είναι μόνο αυτό. Το Βιολογικό Χωριό πρεσβεύει μια ολιστική φιλοσοφία και μια ολόκληρη στάση ζωής που βασίζεται στην «επιστροφή στις ρίζες μας».

 

biologiko horio

 

Έτσι, λοιπόν, μπορούμε να βρούμε καθημερινά στα καταστήματα, αλλά και στο e-shop, αμέτρητες επιλογές σε βιολογικά τρόφιμα, vegan, vegetarian, gluten free, sugar free, plant based, keto, xωρίς λακτόζη, παιδικά προϊόντα, προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης, όλα υψηλής διατροφικής αξίας, αλλά και φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ready to eat, είδη προσωπικής υγιεινής, συμπληρώματα διατροφής και οικολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας. Όλα αυτά, μπορούν να μας βοηθήσουν στο να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας προς την αλλαγή. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά το έμπειρο προσωπικό του Βιολογικού Χωριού μπορεί να μας προτείνει όλα όσα χρειαζόμαστε και ταιριάζουν στις προσωπικές μας ανάγκες, μέσα από εξειδικευμένες γνώσεις, καθώς στόχος του είναι να  παρέχει πάντοτε στους καταναλωτές top αγοραστικές εμπειρίες.

 

biologiko horio

 

Μάλιστα, σε πολλά καταστήματα του Βιολογικού Χωριού πλέον βρίσκουμε αποκλειστικά τα Crudo vegan γεύματα υψηλής διατροφικής αξίας, όπως χειροποίητα vegan burgers, φρέσκες σαλάτες, ωμοφαγικά πιάτα, γλυκά και σνακ.

 

biologiko horio

 

Κι ενώ η αλλαγή που μπορούμε να φέρουμε, τόσο στον εαυτό μας, όσο και στον πλανήτη μας με το να τρεφόμαστε βιολογικά, είναι μεγάλη, ξεκινά από μικρά βήματα. Ξεκινά, δηλαδή, από την ρίζα. Επιλέγουμε, λοιπόν, καθημερινά, προϊόντα, που θα μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα, θα ενισχύουν την υγεία και την ευεξία μας και θα αποτελέσουν το έναυσμα για να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο και πιο βιώσιμο πλανήτη. 

 

 

 

Ανακαλύψτε ένα Βιολογικό Χωριό δίπλα σας. Στην Αττική:Αγ. Παρασκευή, Άλιμος, Αμπελόκηποι, Βούλα, Βριλήσσια, Γαλάτσι, Γλυφάδα, Γλυφάδα κέντρο, Δροσιά, Ηλιούπολη, Κολωνάκι, Λυκόβρυση, Μαρούσι, Νέα Ερυθραία, Νέο Ηράκλειο, Νέα Σμύρνη, Ομόνοια, Π. Φάληρο, Πειραιάς, Πειραιάς κέντρο, Περιστέρι, Χολαργός, Ψυχικό, στην Πάτρα (Κορίνθου 221-223) και στην Λάρισα (Αλέξανδρου Παπαναστασίου 95-97).

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθείστε στο Instagram @biologikoxorio, Facebook Βιολογικό Χωριό ή επισκεφτείτε το site www.biologikoxorio.gr για να ανακαλύψετε την πλήρη γκάμα των προϊόντων.

 

 

#allazoumetonkosmo
#biologikoxorio

Well Being
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ