5 συμβουλές για αψεγάδιαστο δέρμα κάθε εποχή

5 συμβουλές για αψεγάδιαστο δέρμα κάθε εποχή

Πόσα προϊόντα έχεις στο μπάνιο σου; Να πόσα χρειάζεσαι!

Μια αναζήτηση στο google αρκεί για να διαπιστώσεις πως το διαδίκτυο σφύζει από συμβουλές περιποίησης και ομορφιάς. Κι ενώ κάποια πράγματα είναι δεδομένο πως βοηθούν στην υγεία του δέρματος, όπως ο σχολαστικός καθαρισμός, κάποια άλλα μοιάζουν βγαλμένα από τον κόσμο της φαντασίας (είναι, τελικά, ok να βάζεις λεμόνι στο πρόσωπό σου;)

 

Αν λοιπόν έχεις μπουχτίσει από νέες "συμβουλές", θαυματουργά προϊόντα και "καινοτόμα" συστατικά, μάθε πως η φροντίδα του δέρματος είναι, στην πραγματικότητα, απλή υπόθεση. Σύμφωνα με τους μεγαλύτερους δερματολόγους, τα βήματα που πρέπει να ακολουθούμε όλοι για αψεγάδιαστο δέρμα είναι μόλις έξι! Ανακάλυψέ τα όλα παρακάτω μαζί με τα αγαπημένα μας προϊόντα για να τα εφαρμόσεις.

 

 

Φόρα αντηλιακό κάθε μέρα

Ναι, ακόμα κι αν είναι χειμώνας. Ναι ακόμα κι όταν έχει συννεφιά! Μόλις 10 με 15 λεπτά καθημερινής έκθεσης στον ήλιο είναι αρκετά για να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση και φθορά στο δέρμα. Επιπλέον η έκθεση στον ήλιο προκαλεί σταδιακή μείωση της λειτουργίας των επιδερμικών βλαστοκυττάρων, που είναι απαραίτητα για τη συνεχή ανανέωση και επούλωση της επιδερμίδας, αφήνοντας το δέρμα σου ευάλωτο σε κάθε εξωτερική πρόκληση. Φόρα, λοιπόν, καθημερινά ένα ελαφρύ και αποτελεσματικό αντηλιακό, που ενισχύει την φυσική άμυνα της επιδερμίδας σου.

 

 

5 συμβουλές για αψεγάδιαστο δέρμα κάθε εποχή

Νέο Αντηλιακό Προσώπου Korres Κόκκινο Σταφύλι Matte Tinted SPF50

 

Κάνε καλό καθαρισμό το βράδυ

Το να μην πλύνεις το πρόσωπό σου το πρωί, συγχωρείται. Το βράδυ όμως είναι απαραίτητο να αφαιρέσεις προσεκτικά κάθε ίχνος λιπαρότητας, ρύπων και μακιγιάζ κάνοντας έναν καλό καθαρισμό. Όλα τα παραπάνω, αν παραμείνουν στο δέρμα σου, μπλοκάρουν τους πόρους και δημιουργούν φλεγμονές που στη συνέχεια προκαλούν πρόωρη γήρανση. Χρησιμοποίησε ένα καλό καθαριστικό αφρό, κατάλληλο για τον δικό σου τύπο δέρματος, και δούλεψε το προϊόν με τα δάχτυλά σου σε πρόσωπο και λαιμό πριν να ξεπλύνεις με άφθονο, δροσερό ή χλιαρό νερό.

 

5 συμβουλές για αψεγάδιαστο δέρμα κάθε εποχή

Ήπιο Καθαριστικό με Ενζυμομύκητες AVON Mission Y

 

 

Χρησιμοποίησε ρετινόλη το βράδυ

Το "θαυματουργό" συστατικό που αξίζει τον όρο, αξίζει μια θέση στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς σου. Τα προϊόντα με ρετινόλη ή ρετινοειδή υπάρχουν παντού στην αγορά και μάλιστα σε δεκάδες μορφές. Διάλεξε εκείνη που ταιριάζει στο δικό σου δέρμα και δες τα σημάδια του χρόνου να εξαφανίζονται. Προσοχή, όμως! Η ρετινόλη είναι ένα ισχυρό ενεργό συστατικό που μπορεί να ερεθίσει και να ξηράνει το δέρμα σου αν δεν το χρησιμοποιήσεις με προσοχή. Ξεκίνα εφαρμόζοντας μια κρέμα με χαμηλή περιεκτικότητα, 1 μόνο φορά την εβδομάδα και σταδιακά αύξησε τη συχνότητα.

 

5 συμβουλές για αψεγάδιαστο δέρμα κάθε εποχή

La Roche-Posay Redermic Retinol Anti-Ageing Concentrate-Intensive

 

Μην αγγίζεις το πρόσωπό σου

Έχεις παρατηρήσει πόσες φορές, μέσα σε μία ημέρα, αγγίζεις, πειράζεις ή τρίβεις το πρόσωπό σου; Και κάθε φορά, μεταφέρεις εκεί πλήθος μικροβίων από κάθε επιφάνεια που έχεις αγγίξει. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλήθος μικρομολύνσεων και φλεγμονών που προκαλούν σπυράκια, κοκκινίλες αλλά και πρόωρη γήρανση στο πρόσωπό σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις για να ενισχύσεις τη φυσική άμυνα του δέρματός σου είναι να το... αφήσεις ήσυχο καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας και να το ενυδατώνεις συχνά με ένα αντιοξειδωτικό face mist.

 

5 συμβουλές για αψεγάδιαστο δέρμα κάθε εποχή

Άγριο Τριαντάφυλλο Ενυδατικό Mist Προσώπου

 

Ενυδατώσου συχνά

Όλοι, ανεξαιρέτως, οι τύποι δέρματος επωφελούνται από βαθιά και συχνή ενυδάτωση. Ακόμα κι αν το δέρμα σου είναι λιπαρό, η έξτρα δόση ενυδάτωσης θα το καταπραΰνει και θα το βοηθήσει να μειώσει τα επίπεδα σμήγματος. Επίλεξε μια κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σου ενυδατική κρέμα και εφάρμοσέ την πρωί και βράδυ για πιο λαμπερή, πιο απαλή και πιο υγιή επιδερμίδα.

 

5 συμβουλές για αψεγάδιαστο δέρμα κάθε εποχή

Ενυδατική Κρέμα Gel Ελληνικό Γιαούρτι για κανονικές & μικτές επιδερμίδες

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ