'Eτσι θα οργανώσεις ένα τέλειο πικ-νικ για όλη την παρέα

'Eτσι θα οργανώσεις ένα τέλειο πικ-νικ για όλη την παρέα

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να απολαύσεις το τέλος της άνοιξης από ένα απολαυστικό πικ-νικ με την παρέα σου;

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να απολαύσεις το τέλος της άνοιξης από ένα απολαυστικό πικ-νικ με την παρέα σου; Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη οργάνωση, ένα όμορφο πάρκο, ένα κοντινό βουνό ή παραλία και άφθονο κρασί!

 

Ακόμα κι αν μένεις στην Αθήνα, τα σημεία που μπορείς να στρώσεις το καρό τραπεζομάντηλό σου είναι πλέον πολλά και ικανά να ικανοποιήσουν κάθε γούστο. Ανάμεσά τους αγαπημένα μας είναι το πάρκο του ΚΠΙΣΝ, ο λόφος του Φιλοπάππου, ο Εθνικός Κήπος, το Άλσος Συγγρού αλλά και τα "αστικά" μας βουνά, ο Υμηττός, η Πεντέλη και η Πάρνηθα που προσφέρουν δεκάδες ευκαιρίες όχι μόνο για άθληση και εξερεύνηση αλλά και ένα ωραίο γεύμα με τους αγαπημένους μας.

 

Όσο όμορφη κι αν είναι η φύση ωστόσο, αυτό που πραγματικά διαχωρίζει ένα μέτριο από ένα υπέροχο πικ-νικ είναι, τελικά, το περιεχόμενο του... καλαθιού σου. Ευτυχώς δεν χρειάζεται να σκεφτείς περίπλοκα. Μια πολύχρωμη σαλάτα, μια ποικιλία από μικρά σνακ και σάντουιτς αλλά και ένα εύκολο γλυκό είναι όλα όσα χρειάζεται να ετοιμάσεις. Το αποκορύφωμα, άλλωστε, είναι ένα γευστικό κρασί που θα φέρει την παρέα ακόμα πιο κοντά, όπως το Αλλοτινό που έχει μια ποικιλία για όλους: Λευκό, Ροζέ, Κόκκινο και Ημίγλυκο! Ένας ακόμα λόγος που το κάνει ιδανική επιλογή είναι πως είναι ιδιαίτερα εύκολο στη μεταφορά ενώ διαθέτει εύχρηστο βιδωτό καπάκι. Τι άλλο να ζητήσεις από το κρασί του πικ-νικ;

 

'Eτσι θα οργανώσεις ένα τέλειο πικ-νικ για όλη την παρέα

 

Δες παρακάτω τις δικές μας ιδέες για το μενού του πικνικ

 

1

Πολύχρωμη Σαλάτα

Επίλεξε σαν βάση μαρούλι, ρόκα, κόκκινη και πράσινη λόλα και βάλε ακόμα περισσότερο χρώμα με ντοματίνια, αγγούρι, καρότο και ρόδι! Πλύνε και άφησε τα λαχανικά να στεγνώσουν σε ένα σουρωτήρι. Έπειτα κόψ'τα και τοποθέτησέ τα σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι. Σε ένα βάζο με καπάκι βάλε λάδι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, λίγη μουστάρδα και μπαλσάμικο ξύδι, χτύπησέ τα και πρόσθεσέ τη σος στη σαλάτα ακριβώς πριν το γεύμα.

 

 

2

Eύκολα Σνακ

Κόψε σε στικς αγγούρι, καρότο, πιπεριές και σέλινο και φύλαξέ τα σε ένα τάπερ. Σε ένα μικρό βάζο ή τάπερ βάλε χούμους ή γουακαμόλε. Σε ένα άλλο τάπερ φτιάξε μικρά "σουβλάκια" από ντοματίνια, μανιτάρια και τυρί. Τέλος φτιάξε σάντουιτς με ψωμί του τοστ συνδυάζοντας ψητά λαχανικά με μαγιονέζα και τόνο με μαρούλι και κρεμμύδι. Όταν είναι πια έτοιμα ξαναβάλ'τα μέσα στο πλαστικό τους σακούλι, το ένα πάνω στο άλλο, για εύκολη αποθήκευση! Εναλλακτικά φτιάξε μία πιατέλα με αλλαντικά και τυριά τα οποία θα συνοδεύσεις με ένα τσάτνεϊ, μια μαρμελάδα και άφθονα κριτσίνια.

 

'Eτσι θα οργανώσεις ένα τέλειο πικ-νικ για όλη την παρέα

 

3

Εύκολο Γλυκό

Δεν υπάρχει πιο εύκολο γλυκό από τα τρουφάκια σοκολάτας. Είναι στο τέλειο μέγεθος, μεταφέρονται πανεύκολα και τρώγονται με το χέρι! Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε 300 γρ. κρέμα γάλακτος και 300 γρ. λιωμμένη κουβερτούρα. Πρόσθεσε στο μείγμα ό,τι επιθυμείς από ξύσμα πορτοκαλιού και εκχύλισμα βανίλιας μέχρι αλεσμένους ξηρούς καρπούς και... ρούμι. Πλάσε το μείγμα σε μπάλες και "θωράκισε" κάθε τρουφάκι με σοκολατένια τρούφα, ξύσμα καρύδας ή σκόνη κακάο. 

 

4

Το τέλειο κρασί

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται ιδανικά με το απόλυτο κρασί της άνοιξης και της παρέας, το Αλλοτινό! Αν το μενού σου βασίζεται σε λαχανικά και λευκό κρέας ή ψάρι, είναι απαραίτητο να έχεις μαζί σου ένα ψυγειάκι γεμάτο με Αλλοτινό Λευκό ή Ροζέ μιας που πίνεται σε θερμοκρασία 8ο – 12ο C. Αν, δε, η παρέα αγαπάει το κόκκινο κρέας και τα αλλαντικά, το Αλλοτινό Κόκκινο είναι η κατάλληλη επιλογή. Κάθε επιδόρπιο, δε, συνοδεύεται μοναδικά από το Αλλοτινό Ημίγλυκο οπότε μην ξεχάσεις να πάρεις μερικές φιάλες μαζί σου. Με κρασί Αλλοτινό η επιτυχία είναι σίγουρη!

 

Μάθε περισσότερα στο www.gwc-microsite.gr

 

'Eτσι θα οργανώσεις ένα τέλειο πικ-νικ για όλη την παρέα

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ