Γιατί στρέφονται οι οδηγοί στα μοντέλα 4Χ4 και στα SUV;
Τα τετρακίνητα μοντέλα και τα SUV επιτρέπουν περισσότερες ψυχαγωγικές δραστηριότητες και εξορμήσεις στο χώμα.

Γιατί στρέφονται οι οδηγοί στα μοντέλα 4Χ4 και στα SUV;

Οι εκτός δρόμου εξορμήσεις και οι περισσότερες δυνατότητες για ψυχαγωγικές δραστηριότητες αποτελούν ορισμένους από τους λόγους για τους οποίους προτιμούν οι αγοραστές τετρακίνητα oχήματα και SUV.

Μόδα είναι, αλλά –όπως φαίνεται– δεν θα περάσει. Ο λόγος για τη στροφή των αγοραστών σε μοντέλα 4Χ4 και σε SUV, τα οποία γνωρίζουν παγκοσμίως ολοένα μεγαλύτερη ζήτηση.

 

Πρόκειται για οχήματα με υπερυψωμένη θέση οδήγησης, πρακτικούς και μεγάλους χώρους αποθήκευσης και με υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας και ασφάλειας σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και σε διαφορετικές συνθήκες εδάφους.

 

Έρευνα της εξειδικευμένης εταιρείας ελαστικών 4Χ4, General Tire, που έγινε μεταξύ 2.000 οδηγών τετρακίνητων οχημάτων και SUV, έφερε στο φως άκρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

 

Σύμφωνα με την έρευνα σχεδόν το 1/5 επιλέγει αυτά τα οχήματα λόγω των εκτός δρόμου ικανοτήτων τους, ενώ το 43% συνειδητοποίησε με την πάροδο του χρόνου ότι θέλει να αλλάξει το συμβατικό του αυτοκίνητο με ένα 4Χ4 ή ένα SUV, για να καλύψει ιδανικά τις χρηστικές ανάγκες του.

 

Οι ιδιοκτήτες τέτοιων μοντέλων δηλώνουν ικανοποιημένοι από την αυξημένη πρόσφυση και σταθερότητά τους σε ποσοστό 35% και σε ποσοστό 33% από την ικανότητα ρυμούλκησης κάποιου τρέιλερ ή τροχόσπιτου. Μάλιστα το 52% ξεκίνησε να κάνει με το off road όχημά του ή το SUV του περισσότερες ψυχαγωγικές δραστηριότητες και εκδρομές, ενώ ένας στους πέντε είναι πρόθυμος να πραγματοποιήσει περισσότερες εκτός δρόμου εξορμήσεις.

 

Γιατί στρέφονται οι οδηγοί στα μοντέλα 4Χ4 και στα SUV;
Υψηλές απαιτήσεις θέτουν οι ιδιοκτήτες μοντέλων 4Χ4 και SUV για τα ελαστικά των οχημάτων τους.

 

Κατά την αναζήτηση αγοράς ενός τετρακίνητου μοντέλου, περίπου το 53% θα συγκρίνει και θα αντιπαραβάλει τις εκτός δρόμου δυνατότητες των οχημάτων που τους ενδιαφέρουν, ενώ η εύρεση της σωστής ισορροπίας μεταξύ της απόδοσης εντός και εκτός δρόμου είναι σημαντική για το 61% των αγοραστών.

 

Απαιτητικά κριτήρια θέτουν οι κάτοχοι μοντέλων 4Χ4 και SUV όσον αφορά την επιλογή των κατάλληλων ελαστικών, αναφέροντας ως βασικά κριτήρια την αντοχή, την ενεργειακή απόδοση και τα επίπεδα πρόσφυσης σε βρεγμένο δρόμο.

 

Επίσης, για το 67% των ερωτηθέντων ήταν σημαντικό να οδηγούν με ένα στιβαρό και ανθεκτικό σετ ελαστικών, ενώ το 31% θα αγόραζε μόνο ελαστικά από μία αξιόπιστη μάρκα. Πρόκειται για μία λογική θέση, καθώς οι συνθήκες οδήγησης εκτός δρόμου είναι σαφώς σκληρότερες και ο κίνδυνος κλαταρίσματος ενός ελαστικού υψηλότερος.

 

Τέλος, οι περισσότεροι που θέλουν να βιώσουν την οδήγηση εκτός δρόμου με το όχημά τους, αναζητούν τη γνώση και την εξοικείωση με τους βασικούς κανόνες της off-road οδήγησης, ώστε οι εξορμήσεις τους να είναι ασφαλείς και συνάμα απολαυστικές.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ford Kuga Plug-in Hybrid

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford Kuga Plug-in Hybrid