Γεύση / Τα κοκτέιλ του κινηματογράφου και της λογοτεχνίαςΔείτε τη συνταγή για το ποτό του Τζέιμς Μποντ, του Φίλιπ Μάρλοου, και πολλές άλλες Facebook Twitter Λένα Φουτσιτζή 29.5.2013 | 12:47 29.5.2013 | 12:47 Facebook Twitter E-mail 1 1. Facebook Twitter 2. Facebook Twitter 3. Facebook Twitter 4. Facebook Twitter 5. Facebook Twitter 6. Facebook Twitter 7. Δείτε τα αναλυτικά, εδώ. ΓεύσηTagsFood daily Facebook Twitter E-mail 1 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑΣτέφανος Τσιτσιπάς: H ταχύτητα ήταν η αφορμή, η πτώση είχε αρχίσει καιρό ΕΛΛΑΔΑΠαραμένει στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου: Πληροφορίες για το πρόβλημα με την υγεία της ΕΛΛΑΔΑΧολαργός: «Ομολόγησε» στο TikTok ο δράστης της επίθεσης σε 14χρονο ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέλη κυκλοφορίας 2026: Η προθεσμία εξόφλησης, τα πρόστιμα και οι διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ ΔΙΕΘΝΗΜε εγκεφαλική αιμορραγία η Μις Τζαμάικα μετά την πτώση της ΓΕΥΣΗΠού θα βρεις το καλύτερο ιταλικό στο κέντρο ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γεύση / To Lobby Bar του King George σερβίρει μισελενάτο φαγητόΣτο ξενοδοχείο «King George» οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin Αστέριος Κουστούδης και Νίκος Λειβαδιάς φτιάχνουν καθαρές γεύσεις: πρωινό, brunch, ελαφρύ lunch ή finger food με σεβασμό στην ελληνική πρώτη ύλη.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 9.12.2025 Γεύση / Πού θα βρεις το καλύτερο ιταλικό στο κέντρο4 μαγαζιά φέρνουν την Ιταλία στην Αθήνα: τραγανές πίτσες, λαχταριστές μακαρονάδες και αυθεντικά πιάτα εμπλουτίζουν την εστιατορική σκηνή της πόλης.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 9.12.2025 Γεύση / Μητρική Κουζίνα: Εμείς, οι άλλοι και οι γραμμές ανάμεσά μαςΈνα ιερόσυλο κείμενο για τις ρίζες, την ταυτότητα και την "αγνότητα" της ελληνικής κουζίνας.ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ 8.12.2025 Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ 7.12.2025 Γεύση / Τα μέρη που εμπιστευόμαστε για το γλυκό της ημέρας4 spots που ξέρουν από προφιτερόλ, τσίζκεϊκ, αφράτες σφολιάτες και όλα όσα μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 7.12.2025 Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδεςΚολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 7.12.2025 Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Με φιστίκι ή με καρύδι, ο μπακλαβάς είναι έναςΟ κύριος Ρεμί πιστεύει ότι ένας μπακλαβάς μπορεί να αποτρέψει συρράξεις και να ενώσει ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων, ακόμα και όταν τον πετυχαίνεις σε μαγαζί στη Γένοβα.ΡΕΜΙ 6.12.2025 Γεύση / H αθηναϊκή εστίαση ξαναβρίσκει τις ρίζες τηςΗ ελληνική κουζίνα εξελίσσεται ασταμάτητα, αλλάζοντας μορφές και επιρροές και απορροφώντας νέες ιδέες και τεχνικές, αναζητώντας όμως πάντα την ουσία του καλού φαγητού.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 6.12.2025 Γεύση / Τα καλύτερα μέρη για brunch στην πόλη19 spots που σερβίρουν αυγά με αβοκάντο αλλά και «πειραγμένους» καγιανάδες, γλυκά και καλό καφέ, κάνοντας την καθιερωμένη μεσημεριανή έξοδο του Σαββατοκύριακου μια αξέχαστη εμπειρία.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 5.12.2025 Γεύση / Πού τρώμε στην Αθήνα τώρα;16 πρόσφατες, premium αφίξεις αλλά και κλασικά στέκια, με fusion ή ελληνικές comfort γεύσεις που προτιμάμε στις εξόδους μας σήμερα.THE LIFO TEAM 4.12.2025 Γεύση / Δοκιμάσαμε το «14-Carat Cake» της RosalíaΈνα γραφείο, χίλιες αντιδράσεις. Το δοκίμασαν, το αποθέωσαν, το έθαψαν.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 3.12.2025 Γεύση / Pastéis de nata: Πού θα φας το πορτογαλικό γλυκό στην Αθήνα;Στα ελληνικά θα τα λέγαμε «γαλατοπιτάκια» και έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή στην πόλη. Εμείς διαλέξαμε 4 spots όπου αν τα δοκιμάσεις, θα κατάλαβεις γιατί γίνεται τόσος χαμός.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 2.12.2025 Γεύση / Οι τούρτες είναι vintage και τα ρυζόγαλα δεν είναι σαν της γιαγιάς σου. Έτσι τρώμε τώραΜερικά από τα food trends και οι «εμμονές» που διαμορφώνουν ένα κομμάτι του γαστρονομικού χάρτη της πόλης τώρα.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 30.11.2025 Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά; Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.ΡΕΜΙ 29.11.2025 Γεύση / Οι φλούδες λεμονιού είναι πολύτιμες, μην τις πετάτεΑπό ένα φυσικά αρωματισμένο ελαιόλαδο μέχρι νόστιμες μακαρονάδες, αν έχετε φρέσκα, βιολογικά λεμόνια, θα εκπλαγείτε με τις τόσες χρήσεις της φλούδας τους.TWOMINUTES ANGIE 28.11.2025 Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικάTο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ 27.11.2025 Γεύση / Λατρεύουμε την πίτσα με ανανά, πειράζει;Γλυκός ανανάς πάνω σε αλμυρό ζαμπόν – μια πίτσα, χίλιες αντιδράσεις.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 26.11.2025 Γεύση / Ηλίας Μαμαλάκης: «Σε λίγα χρόνια δεν θα λέμε "ελληνικό φαγητό"»Ένας μαγειριστής με λατρεία για το φαγητό σε μια συνέντευξη-ποταμό για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κουζίνας και το τέλος της γαστρονομικής παράδοσης.M. HULOT 25.11.2025 Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 23.11.2025 Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!ΡΕΜΙ 22.11.2025 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε 1 σχόλια Ταξινόμηση: ΠαλαιότεραΠρόσφαταΠιο ενδιαφέρονταApply Tiger Lilly 17.8.2013 | 08:00Μου άνοιξες την όρεξη για ένα κοκτέιλ από το Great Gatsby!
Γεύση / To Lobby Bar του King George σερβίρει μισελενάτο φαγητόΣτο ξενοδοχείο «King George» οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin Αστέριος Κουστούδης και Νίκος Λειβαδιάς φτιάχνουν καθαρές γεύσεις: πρωινό, brunch, ελαφρύ lunch ή finger food με σεβασμό στην ελληνική πρώτη ύλη.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 9.12.2025
Γεύση / Πού θα βρεις το καλύτερο ιταλικό στο κέντρο4 μαγαζιά φέρνουν την Ιταλία στην Αθήνα: τραγανές πίτσες, λαχταριστές μακαρονάδες και αυθεντικά πιάτα εμπλουτίζουν την εστιατορική σκηνή της πόλης.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 9.12.2025
Γεύση / Μητρική Κουζίνα: Εμείς, οι άλλοι και οι γραμμές ανάμεσά μαςΈνα ιερόσυλο κείμενο για τις ρίζες, την ταυτότητα και την "αγνότητα" της ελληνικής κουζίνας.ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ 8.12.2025
Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ 7.12.2025
Γεύση / Τα μέρη που εμπιστευόμαστε για το γλυκό της ημέρας4 spots που ξέρουν από προφιτερόλ, τσίζκεϊκ, αφράτες σφολιάτες και όλα όσα μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 7.12.2025
Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδεςΚολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 7.12.2025
Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Με φιστίκι ή με καρύδι, ο μπακλαβάς είναι έναςΟ κύριος Ρεμί πιστεύει ότι ένας μπακλαβάς μπορεί να αποτρέψει συρράξεις και να ενώσει ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων, ακόμα και όταν τον πετυχαίνεις σε μαγαζί στη Γένοβα.ΡΕΜΙ 6.12.2025
Γεύση / H αθηναϊκή εστίαση ξαναβρίσκει τις ρίζες τηςΗ ελληνική κουζίνα εξελίσσεται ασταμάτητα, αλλάζοντας μορφές και επιρροές και απορροφώντας νέες ιδέες και τεχνικές, αναζητώντας όμως πάντα την ουσία του καλού φαγητού.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 6.12.2025
Γεύση / Τα καλύτερα μέρη για brunch στην πόλη19 spots που σερβίρουν αυγά με αβοκάντο αλλά και «πειραγμένους» καγιανάδες, γλυκά και καλό καφέ, κάνοντας την καθιερωμένη μεσημεριανή έξοδο του Σαββατοκύριακου μια αξέχαστη εμπειρία.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 5.12.2025
Γεύση / Πού τρώμε στην Αθήνα τώρα;16 πρόσφατες, premium αφίξεις αλλά και κλασικά στέκια, με fusion ή ελληνικές comfort γεύσεις που προτιμάμε στις εξόδους μας σήμερα.THE LIFO TEAM 4.12.2025
Γεύση / Δοκιμάσαμε το «14-Carat Cake» της RosalíaΈνα γραφείο, χίλιες αντιδράσεις. Το δοκίμασαν, το αποθέωσαν, το έθαψαν.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 3.12.2025
Γεύση / Pastéis de nata: Πού θα φας το πορτογαλικό γλυκό στην Αθήνα;Στα ελληνικά θα τα λέγαμε «γαλατοπιτάκια» και έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή στην πόλη. Εμείς διαλέξαμε 4 spots όπου αν τα δοκιμάσεις, θα κατάλαβεις γιατί γίνεται τόσος χαμός.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 2.12.2025
Γεύση / Οι τούρτες είναι vintage και τα ρυζόγαλα δεν είναι σαν της γιαγιάς σου. Έτσι τρώμε τώραΜερικά από τα food trends και οι «εμμονές» που διαμορφώνουν ένα κομμάτι του γαστρονομικού χάρτη της πόλης τώρα.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 30.11.2025
Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά; Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.ΡΕΜΙ 29.11.2025
Γεύση / Οι φλούδες λεμονιού είναι πολύτιμες, μην τις πετάτεΑπό ένα φυσικά αρωματισμένο ελαιόλαδο μέχρι νόστιμες μακαρονάδες, αν έχετε φρέσκα, βιολογικά λεμόνια, θα εκπλαγείτε με τις τόσες χρήσεις της φλούδας τους.TWOMINUTES ANGIE 28.11.2025
Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικάTο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ 27.11.2025
Γεύση / Λατρεύουμε την πίτσα με ανανά, πειράζει;Γλυκός ανανάς πάνω σε αλμυρό ζαμπόν – μια πίτσα, χίλιες αντιδράσεις.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 26.11.2025
Γεύση / Ηλίας Μαμαλάκης: «Σε λίγα χρόνια δεν θα λέμε "ελληνικό φαγητό"»Ένας μαγειριστής με λατρεία για το φαγητό σε μια συνέντευξη-ποταμό για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κουζίνας και το τέλος της γαστρονομικής παράδοσης.M. HULOT 25.11.2025
Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 23.11.2025
Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!ΡΕΜΙ 22.11.2025
σχόλια