Η σαλάτα της Τζένιφερ Άνιστον

Η σαλάτα της Τζένιφερ Άνιστον Facebook Twitter
1

Μετά από ένα πολύ διάσημο γάμο και διαζύγιο, δημόσια αντιπαράθεση με το ζεύγος Μπραντζελίνα και κάποιες απόπειρες, η (σχεδόν) συμπατριώτισσα Ρέιτσελ/Τζένιφερ αρραβωνιάστηκε. Περιμένοντας τον γάμο – όχι, δεν θα γίνει στην Κρήτη, ούτε στη Σκιάθο ούτε στην Αντίπαρο – μπορείτε να δοκιμάσετε τις δύο σαλάτες που έγιναν διάσημες λόγω της Τζένιφερ:

Πριν από δύο χρόνια η Κόρτνεϊ Κοξ/Μόνικα έκανε μια δήλωση που αντήχησε στα απύθμενα βάθη του ίντερνετ και ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι συζητήσεων, διαφωνιών και σχολίων: τα τρία κορίτσια από τα «Φιλαράκια» έτρωγαν επί δέκα χρόνια, κάθε μεσημέρι, το ίδιο φαγητό: σαλάτα Cobb.

Αν προσπεράσουμε το γεγονός ότι τρεις άνθρωποι που είχαν τον κόσμο στα πόδια τους έτρωγαν επί δέκα χρόνια το ίδιο φαγητό (άλλωστε και ο Αϊνστάιν είχε το ίδιο κοστούμι σε πολλά αντίτυπα για να μην χάνει χρόνο με το ντύσιμο) η πληροφορία είναι πάλι δύσκολο να γίνει επεξεργάσιμη.  

Σαλάτα Cobb; Είναι δυνατόν; Η σαλάτα Cobb παραδοσιακά γεμάτη με θερμίδες: βραστό αβγό, μπέικον, λάδι! Η Κόρτνεϊ έσπευσε να συμπληρώσει: όχι η κλασική σαλάτα Cobb, όχι. Μια εκδοχή της Τζένιφερ που ήταν πιο ελαφριά, με γαλοπούλα και ρεβίθια. Δηλαδή μια άλλη σαλάτα. Την οποία θα αποπειραθώ να αναπαραστήσω, γιατί όσο και αν ψάξει κανείς, δε βρίσκει τη συνταγή «à la Friends.»

Κλασική σαλάτα Cobb

Dressing

(για 2-3 σαλάτες, το οποίο διατηρείται σε βάζο στο ψυγείο)

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουτάλι χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι γούστερ σος
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα

  • ½ iceberg σε κομμάτια
  • ½ μαρούλι
  • 1 ματσάκι κάρδαμο
  • 60 γρ ροκφόρ
  • 6 φέτες μπέικον
  • 3 αβγά σφιχτά βρασμένα κομμένα στα 4
  • 1 στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο, βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κομμάτια
  • Αλάτι, πιπέρι

Ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι πολύ καλά. Στο τέλος προσθέστε το λάδι λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια. Μπορεί να γίνει και μονομιάς στο μούλτι. Αφήστε το μίγμα για λίγη ώρα στο ψυγείο, η γεύση του βελτιώνεται.

Για τη σαλάτα ξεκινήστε τοποθετώντας σε ένα μπολ με τα πράσινα λαχανικά, και προσθέστε από πάνω τα υπόλοιπα. Συμπληρώστε με το dressing.

H σαλάτα Cobb της Τζένιφερ Άνιστον

Αφαιρέστε τα αβγά, το μπέικον και το κοτόπουλο. Στη θέση τους προσθέστε βρασμένα ρεβίθια, στήθος γαλοπούλας και μπέικον γαλοπούλας και ντομάτα.

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ

σχόλια

1 σχόλια
Τι είναι η γούστερ σος??.. Μπορώ να την αντικαταστήσω με κάτι πιο γνωστό?.. (Ούτε το ροκ φορ το θεωρώ απαραίτητο..! )Υ.Γ. Γουστάρω αβοκάντο σε σαλάτα!