11 ενδιαφέροντα πράγματα που πέρασαν σήμερα απ' το timeline μου

11 ενδιαφέροντα πράγματα που πέρασαν σήμερα απ' το timeline μου Facebook Twitter
0

Όπως κάθε Δευτέρα, κάνω σλάλομ στο Facebook μου και μαθαίνω, επιτέλους, τι κουβεντιάζει ο κόσμος.

1) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΣΤΟ ΤΖΟΚΕΡ

 
 
 
 
2) ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 
 
 
 
3) ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΑΠΑΘΙΩΤΗΣ
 
 
 
 
 
4) ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (και συμφωνώ απολύτως και για τις δύο ταινίες!)
 
 
 
 
 
5) ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι το να διαβάζεις παλιά περιοδικά (ξέροντας τι τελικά έχει συμβεί στη συνέχεια): Λαθρανάγνωση του Μέλλοντος.
 
 
 
 
 
6) ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ
 
 
 
 
 
7) ΓΙΑ ΤΟ ΞΑΦΝΙΚΟ, ΜΑΛΛΟΝ ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΟ, ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΡΑΜΦΟ
 
 
 
 
 
 
8) ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ
 
 
 
 
 
 
9) Από μια συνέντευξη της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΟΓΚΙΔΟΥ για το θέμα της έμφυλης διχοτόμησης των παιχνιδιών στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
 
 
''Τα κορίτσια είναι πιθανότερο να έχουν εμπειρίες γύρω από τη σημασία της ελκυστικότητας και της εμφάνισης. Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την επίδραση της κούκλας τύπου Barbie στην αυτοεικόνα των κοριτσιών και αυτό είναι το πιο προβληματικό στοιχείο των «κυρίως κοριτσίστικων» παιχνιδιών. Παρόμοια πρότυπα προωθούν και οι κούκλες που είναι ντυμένες με σεξουαλικοποιημένα είδη ένδυσης, όπως μίνι φούστα, δικτυωτό καλσόν και μποά και ενδιαφέρονται για τη μόδα, τη μουσική, τα αγόρια και την εικόνα τους. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι κούκλες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μικρά παιδιά συνδέονται με μια αντικειμενοποιημένη σεξουαλικότητα των ενηλίκων - γεγονός που μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία προβλημάτων αυτοεικόνας, αυτοπεποίθησης, στην ανάπτυξη κατάθλιψης και διαταραχών πρόσληψης τροφής.
 
Τα αγόρια είναι πιθανότερο να έχουν εμπειρίες με παιχνίδια που δίνουν έμφαση στη βία, στην ανταγωνιστικότητα, στον κίνδυνο, στη διέγερση και αναπαράγουν εικόνες και πρακτικές ενός ηγεμονικού ανδρισμού. Παιχνίδια με υπερήρωες αναπαράγουν μια κουλτούρα μάχης που βασίζεται στο σώμα, στην εικόνα του σώματος, στη δυναμική δράση, στον ανταγωνισμό και στην αντιπαλότητα και που έχει ως στόχο τη νίκη και τη διαφύλαξη του κύρους των παικτών. Δηλαδή, στην απόκτηση της ιδεολογίας της δύναμης, του ανταγωνισμού, της κυριαρχίας, του θάρρους, της μη έκφρασης των συναισθημάτων. Η βία είναι το πιο προβληματικό χαρακτηριστικό, ιδιαίτερα των παιχνιδιών που χαρακτηρίζονται «κυρίως αγορίστικα». Στην πράξη, ενθαρρύνοντας τα αγόρια να παίζουν με αυτά τα παιχνίδια, αποδεχόμαστε σιωπηρά την υιοθέτηση τέτοιων συμπεριφορών, «διδάσκουμε» στα αγόρια τη βία -χωρίς να υπάρχουν πάντοτε ευδιάκριτα όρια- και εμμέσως νομιμοποιούμε την έμφυλη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση.''
 
 
 
10) BILL GATES
 
 
 
 
 
 
11) H ΕΛΛΑΔΑ ΕΊΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΑΣΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. 
 
 
 
 
 
 
*****
 
 
[+ Η αγαπημένη μου ΤΗΛΕΚΟΥΒΕΡΤΑ]
 
 
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ