ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 200 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι
  • 100 γρ. ανάλατο βούτυρο σε κύβους
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ

  • 60 γρ. σεβρ τριμμένο
  • 100 γρ. κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. ζωμός βοδινός
  • 1 κ.σ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το αυγό, το νερό και το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
  3. Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί 15x15 ή σε φόρμα για τάρτα, καλύπτοντας προσεκτικά και τα τοιχώματα.
  4. Τοποθετούμε από πάνω μια μεμβράνη και βάζουμε ρύζι ή ρεβίθια για βάρος, ώστε να πετύχουμε καλύτερη φόρμα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 20 λεπτά.
  6. Σε τηγάνι με βούτυρο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τη ζάχαρη για 3 λεπτά, προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 10 έως 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε στην ψημένη ζύμη.
  8. Προσθέτουμε το σεβρ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 6 έως 8 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Tartare (Αλ. Παναγούλη 52, Γλυφάδα).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα