ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ

  • 1 κιλό φάβα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 καρότο μέτριο
  • 1 πράσο, το λευκό μέρος
  • 3 λίτρα νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά βάζουμε τη φάβα και μόλις πάρει βράση την ξαφρίζουμε.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα λαχανικά και βράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  3. Περνάμε τη φάβα από μούλτι και στη συνέχεια από τη σήτα.
  4. Τοποθετούμε μια μεμβράνη στην επιφάνεια της φάβας και την αφήνουμε να κρυώσει.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ

  • 1 κ. πουρές φάβας
  • 150 γρ. κρεμμύδι σοταρισμένο
  • 30 γρ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. πάπρικα
  • 50 ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  2. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να πλάσουμε ευκολότερα τις κροκέτες.
  3. Πανάρουμε και τηγανίζουμε.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

  • 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. μπούκοβο
  • 20 ml χυμός λεμόνι
  • 5 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι και τον βασιλικό.
  2. Σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά κατά το ένα τρίτο.
  3. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και τον βασιλικό.
  4. Σερβίρουμε τις κροκέτες και συνοδεύουμε με μαρμελάδα ντομάτας.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο bar restaurant Coyoacan στο Θησείο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα