ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 80 γρ. νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 375 γρ. κρέμα γάλακτος
- 375 γρ. φρέσκο γάλα
- 1 φλούδα λεμονιού
- Μια πρέζα σκόνη βανίλιας
- 4 αυγά
- 8 κρόκοι
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μέτρια φωτιά βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα.
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη φλούδα λεμονιού και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, τα αυγά, τη σκόνη βανίλιας και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε το βρασμένο γάλα και ανακατεύουμε.
-
Στα μεταλλικά φορμάκια μοιράζουμε την καραμέλα και τα γεμίζουμε με την κρέμα.
Τοποθετούμε τα φορμάκια σε μπεν μαρί και τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Βγάζουμε τα φορμάκια από το μπεν μαρί, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, μέχρι να δέσει η κρέμα και να ξεφορμαριστεί εύκολα
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα