Ζακ Κωστόπουλος: Απλώς δολοφονήθηκε

Ζακ Κωστόπουλος: Απλώς δολοφονήθηκε Facebook Twitter
1

Μόλις βγήκε το πόρισμα για τον Ζακ Κωστόπουλο. Και είναι ξεκάθαρο: Το παιδί πέθανε από τα χτυπήματα. Και δεν ήταν κάτω από καμιά επήρεια. Ούτε καν υπολογίσιμου αλκοόλ.

Πέθανε από γροθιές. Κλωτσιές. Χτυπήματα.

Δολοφονήθηκε!

Βέβαια θα αρχίσει πάλι η διαστρέβλωση. «Αυτοτραυματίστηκε... Έπεσε μόνος του πάνω στα τζάμια... Πάνω στις κλωτσιές μας... πάνω στις γροθιές μας».

Θα είναι άραγε η δικαιοσύνη ελάχιστα δίκαιη, ώστε να τιμωρήσει παραδειγματικά τους δολοφόνους; Αυτούς που φορτωμένοι από την «αγανάκτηση του νοικοκύρη» έλιωσαν σα μύγα μια ζωή;

Και θα ψάξει κανείς πώς γεννήθηκε και απλώθηκε το ψέμα, η προετοιμασμένη ελεεινολογία, ότι δήθεν ήταν ένα τζάνκι που μες στη ντάγκλα του μπήκε να κλέψει;

Από ποιον κύκλο, ποια επίσημα ή ημιεπίσημα χείλη πρωτοβγήκαν τα fake news (που αν ήταν ένα θύμα ανώνυμο, ουδέποτε θα αναιρούνταν) ότι «ο Ζακ ήταν φουλ στα ναρκωτικά» ― για να αναπαραχθεί άκριτα, χλευαστικά στα social media;

Ψιλά γράμματα. Το ουσιώδες είναι ότι δι' ασήμαντον αφορμήν αλλά για βαθιές ρατσιστικές αιτίες, δολοφονήθηκε ένας άνθρωπος στο κέντρο της πόλης.

Είναι από κάθε άποψη εξοργιστικό. Και δυσοίωνο.

Η κοινωνία αυτή, διαλυμένη από την κρίση, κυρίως όμως διχασμένη από επικίνδυνους ή επιπόλαιους πολιτικούς, κυοφορεί κάτι άσχημο.

Αν δεν αντιδράσει έγκαιρα, μαζικά το πολιτισμένο, ανοιχτόμυαλο κομμάτι της κοινωνίας, ο καθημερινός φασισμός θα απλωθεί στην κακορίζικη πόλη.

Στήλες
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Η κοινωνία αυτή, διαλυμένη από την κρίση, κυρίως όμως διχασμένη από επικίνδυνους ή επιπόλαιους πολιτικούς, κυοφορεί κάτι άσχημο. Αν δεν αντιδράσει έγκαιρα, μαζικά το πολιτισμένο, ανοιχτόμυαλο κομμάτι της κοινωνίας, ο καθημερινός φασισμός θα απλωθεί στην κακορίζικη πόλη. Πηγή: www.lifo.grΚαι κάποιοι εξεγείρονται λέγοντας ότι ξεφτιλίζουμε τις έννοιες όταν μιλάμε για τον καθημερινό φασισμό. Και ότι χάνει η λέξη το νόημα της. Πολλοί εξ αυτών πανηγύριζαν με το πρώτο "απαλλακτικό" ιατροδικαστικό πόρισμα...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ