Όπου φυσάει ο άνεμος

Όπου φυσάει ο άνεμος Facebook Twitter
0

Τομεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι, όπωςθα έχετε καταλάβει, πότε θα γίνουν οιερχόμενες εκλογές. Χιλιάδες αθώα δένδραέχουν θυσιαστεί στο βωμό αναλύσεων καιπροβλέψεων για το αν και πότε ακριβώςθα γίνουν: πριν το Πάσχα ή αμέσως μετά,για να ψηφίσουμε μπουκωμένοι από τααρνιά; Μήπως θα διεξαχθούν την ίδια μέραμε τις ευρωεκλογές του Ιουνίου,αναρωτιούνται οι τηλεοπτικοί αναλυτές,κοιμίζοντας εκατοντάδες χιλιάδεςτηλεθεατές, ήδη αποκαμωμένους από τημάχη της καθημερινότητας.

Ηαπάντηση είναι απλή: κανείς δεν ξέρειτην αλήθεια γιατί ο πρωθυπουργός δενμπορεί να αποφασίσει. Μετά το πρώτομεγάλο δίλημμα της καριέρας του -ανδηλαδή θα παραδεχθεί ό,τι κακό έγινεστο Βατοπέδι- ήρθε το δεύτερο, που επίσηςχρειάστηκε μερικούς μήνες μέχρι ναπάρειτην τελικήαπόφαση: αν και πότε θα έκανε ανασχηματισμόκαι σε ποια έκταση. Τώρα έχουμε μπει στοτρίτο, για τις εκλογές.

Οιμισοί του λένε να τις κάνει τώρα, ώστεη ΝΔ να χάσει με τις μικρότερες δυνατέςαπώλειες, να παραδώσει στο ΠΑΣΟΚ μιαχώρα υπό κατάρρευση ώστε «η παράταξη»να επανέλθει σύντομα στην εξουσία. Οιάλλοι του λένε να τις αποφύγει, γιατίτο ΠΑΣΟΚ έρχεται σίγουρα πρώτο κόμμακαι η ΝΔ θα χάσει την εξουσία, την οποίαδιαφορετικά θα μπορέσει να κρατήσειγια κάποιο διάστημα «κι ύστερα βλέπουμε».

Οκ. Καραμανλής δεν αποφασίζει γιατί δενέχει ακόμη κατασταλάξει το μοναδικόμέτρο με το οποίο παίρνει τις αποφάσεις:οι δημοσκοπήσεις. Στο Βατοπέδι αναγκάστηκενα πάρει θέση όταν ακόμη και οι πέτρεςείχαν καταλάβει ότι επρόκειτο για μεγάλοσκάνδαλο. Ανασχηματισμό έκανε όταν όλεςοι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι οΑλογοσκούφης, ο ίδιος ο πρωθυπουργόςκαι η κυβέρνηση συνολικά ήταν στο ναδίρτης δημοτικότητάς τους. Από τον Ιανουάριοέχουν αρχίζει να τάζουν λαγούς μεπετραχήλια: τώρα ετοιμάζονται νανομιμοποιήσουν όλα τα αυθαίρετα καιτους ημι-υπαίθριους χώρους. Ακόμα καιτον Αλ Καπόνε θα νομιμοποιούσαν, αν ήταννα κερδίσουν κανένα πόντο στιςδημοσκοπήσεις.

Εδώδεν πρόκειται για κυβέρνηση. Αν οιυπουργοί αφιέρωναν για την παραγωγήέργου το μισό από το χρόνο που τώρασπαταλούν για να καρφώνει ο ένας τονάλλο, τα πράγματα στη χώρα θα ήταν πολύκαλύτερα. Το Σαββατοκύριακο ο Σουφλιάςέκανε νύξεις για την υγεία του Αβραμόπουλουκαι αυτός απάντησε με καρφιά για ταπροβλήματα ακοής του Σουφλιά. Υπουργοίδιοχετεύουν δηλητηριώδη σχόλια γιατους υφυπουργούς τους και αντιστρόφως.Και να μαλλιοτραβηχτούν δημοσίως είναιικανοί, αν είναι να απασχολήσουν τηνειδησεογραφία και τα δημοσιογραφικάκουτσομπολιά.

Πρόκειταιστην πραγματικότητα για Εταιρεία ΜελέτηςΔημοσκοπήσεων και Τηλεθεάσεων. Τηνπροηγούμενη εβδομάδα ο κ. Παπανδρέουανακοίνωσε ότι θα δώσει συνέντευξηΤύπου και ο κ. Καραμανλής απάντησε μεένα χωρίς περιεχόμενο διάγγελμα τηνίδια μέρα, στις 8 το βράδυ, για να τουκλέψει την πρωτιά στα δελτία ειδήσεων!Αν το ΠΑΣΟΚ ήταν πιο ευέλικτο θα έπρεπενα αναβάλει τη συνέντευξη για μια μέρακαι να τον αφήσει στα κρύα του λουτρού.

Στιςπροτάσεις για το χρόνο διεξαγωγής τωνεκλογών προστέθηκε τελευταία και μιατρίτη: να τις κάνει αμέσως μετά τιςευρωεκλογές. Και αυτό επειδή κάποιαδημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου στιςευρωεκλογές έδειχνε ότι η διαφορά ΠΑΣΟΚ- ΝΔ ήταν μικρότερη απ' ό,τι στιςβουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με τον«τρίτο δρόμο», η μικρή διαφορά θαπροκαλέσει κρίση στο ΠΑΣΟΚ, ώστε στιςαμέσως επόμενες εκλογές η ΝΔ να πάρειτην πρωτιά!

Όσοοι δημοσκοπήσεις επιμένουν να φέρνουνμπροστά το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καραμανλής δενπρόκειται να προκηρύξει εκλογές, οκόσμος να καίγεται. Το πλοιάριο η «Ελλάς»θα ταξιδεύει ακυβέρνητο μέχρι να βγειδημοσκόπηση που να φέρνει πρώτη τη ΝΔ.Όταν θα πέσει στην ξέρα, ο καπετάνιοςθα περιμένει τις κυριακάτικες εφημερίδεςμε τις καινούργιες δημοσκοπήσεις. Στηνακριβή φυσικά έκδοση, με τα DVD.

Στήλες
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ