Οι οικονομικοί δολοφόνοι πιάνουν δουλειά

Οι οικονομικοί δολοφόνοι πιάνουν δουλειά Facebook Twitter
12

Οι οικονομικοί δολοφόνοι πιάνουν δουλειά Facebook Twitter

Επιτέλους, οι δανειστές συμφωνήσαν μαζί μας! Για την ακρίβεια, συμφώνησαν απολύτως με τον κ. Στουρνάρα, ο οποίος είχε προηγουμένως συμφωνήσει απολύτως μαζί τους. Ο νέος υπουργός Οικονομικών πιστεύει ακράδαντα από το 2010 ότι το Μνημόνιο είναι μια θαυμάσια συμφωνία, την οποία δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν σωστά οι προηγούμενες, ανίκανες κυβερνήσεις. Κατά μία διαβολική σύμπτωση, τα ίδια ακριβώς πιστεύουν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε (αν και σχεδόν κανείς άλλος σοβαρός Ευρωπαίος ή Αμερικανός αξιωματούχος). Επειδή, όμως, είναι οι Γερμανοί που βάζουν τα λεφτά, κανείς δεν είχε όρεξη να διαφοροποιηθεί κι έτσι επήλθε συμφωνία σε όλα τα σημεία: «Εφαρμόστε το Μνημόνιο και μετά βλέπουμε».

Την ταφόπλακα στην εθνική εποποιία της επαναδιαπραγμάτευσης είχε βάλει το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός με τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Η σκληρή μάχη που προεκλογικά είχε υποσχεθεί είχε υποβαθμιστεί σε δύο αιτήματα ζητιανιάς προς την τρόικα: στην «επέκταση του επιδόματος ανεργίας για μια χρονιά ακόμα με κοινοτικούς πόρους» και την «τακτοποίηση των φετινών αλλεπάλληλων φορολογικών επιβαρύνσεων σε περισσότερες δόσεις» και όχι μόνο σε τρεις, όπως γίνεται σήμερα. Στις Βρυξέλλες θα πρέπει να πάθανε την πλάκα τους.

Μάλιστα, για να εξευμενίσει και τους δανειστές, επειδή οι «μεταρρυθμίσεις» έχουν καθυστερήσει, ο κ. Σαμαράς εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής την ιδιωτικοποίηση των πάντων, ακόμη και του νερού (ευτυχώς που έχει καταργηθεί η σκλαβιά, αλλιώς θα πουλάγανε και γυναικόπαιδα). Μοιάζει με θεωρία συνωμοσίας, αλλά τα πράγματα έτσι έγιναν: με μια σειρά αλλοπρόσαλλους ή και ύποπτους χειρισμούς, οι προηγούμενες κυβερνήσεις μετέτρεψαν την κρίση χρέους μιας χώρας σε οικονομική και κοινωνική κατάρρευση. Ύστερα είναι η σειρά των οικονομικών δολοφόνων, για να την αγοράσουν μισοτιμής.

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη. Από πέρυσι το καλοκαίρι, όταν έγινε φανερό ότι η παραπαίουσα κυβέρνηση Παπανδρέου δεν μπορούσε να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα που της είχε επιβληθεί, οι δανειστές εγκατέλειψαν κάθε ιδέα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να σωθεί για να ξεπληρώσει τα δάνεια και συγχρόνως να βοηθηθεί για να βελτιώσει τη δημόσια διοίκησή της, να εξευρωπαϊστεί κ.λπ. Για να ακολουθήσει, δηλαδή, τον δρόμο της Πορτογαλίας. Αποδέχτηκαν ότι ήταν αναπόφευκτο το «κούρεμα» του χρέους, με το οποίο θα έχαναν και οι τράπεζές τους χρήματα, και κοίταξαν ν’ ασχοληθούν στο εξής αποκλειστικά με το να μη χάσουν περισσότερα: εξού και η αποικιοκρατική ρύθμιση στο δεύτερο Μνημόνιο, η οποία προβλέπει ότι πρώτα θα πληρώνονται οι δόσεις και ύστερα θα καλύπτονται οι ανάγκες επιβίωσης της χώρας.

Συγχρόνως, στην Αθήνα πλάκωσαν εκατοντάδες σύμβουλοι και ειδικοί που περιμένουν το εναρκτήριο λάκτισμα για το μεγάλο φαγοπότι των ιδιωτικοποιήσεων. Αυτόν το ρόλο παίζουν πλέον και πολλοί από τους συμβούλους που πλαισιώνουν ή κινούνται παράλληλα με τους μηχανισμούς της τρόικας, του Ράιχενμπαχ κ.λπ. Προς στιγμήν, στις εκλογές που προκηρύχτηκαν από παιδαριώδη λάθη των ντόπιων συμμάχων, το πειραματόζωο πήγε –σύμφωνα με μια εξαιρετικά επιτυχημένη έκφραση- να καταλάβει το εργαστήριο. Οι δανειστές έπαιξαν τα ρέστα τους και κατάφεραν να φέρουν στην πρώτη θέση τους δικούς τους ανθρώπους. Οι τελευταίοι τούς ανταποδίδουν τώρα την εξυπηρέτηση, αλλά για τη χώρα το τίμημα θα είναι πολύ μεγάλο.

Η αστραπιαία, κυνική και πλήρης αθέτηση της βασικής προεκλογικής υπόσχεσης και των θέσεων με τις οποίες ψηφίστηκαν τα τρία κόμματα που σχημάτισαν τη σημερινή κυβέρνηση αποτελεί τη χαριστική βολή στο ήδη αναξιόπιστο και καταρρέον πολιτικό σύστημα. Η παραίτηση του νεοδημοκράτη υφυπουργού Εργασίας που είδε, στο υπουργείο του, την αναδιαπραγμάτευση να εγκαταλείπεται πριν καν αρχίσει δεν αποτελεί παρά τον πρόλογο ενός αναπόφευκτου, πιθανότατα αιματηρού, πολιτικού χάους. Γιατί στις χώρες όπου στο παρελθόν έδρασαν οικονομικοί δολοφόνοι, πέρα από την αποθέωση της διαφθοράς, το αίμα που χύθηκε δεν είχε, δυστυχώς, μόνο το χρώμα του χρήματος.

Στήλες
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

9 σχόλια
Νομίζω πως βρισκόμαστε στις πρόβες της παράστασης. Το ντόπιο κατεστημένο προσπαθεί να σώσει την παρτίδα ,ψάχνοντας κάποια νέα φόρμουλα .Τα κόμματα όπως τα ξέραμε θα γίνουν παρελθόν. Ήδη είναι παρελθόν. Οι 3κομματικές &4κομματικές κοιν. ολομέλειες θα γίνουν πλέον 5κομ. /6κομ. / .Θα παμε σίγουρα σε κυβερνήσεις συνασπισμών κομμάτων. Κάτι σαν φερετζες δηλαδή ,αφού έτσι το ντόπιο κατεστημένο θα ελέγχει πιο αποτελεσματικά την κατάσταση χωρίς κατ 'ουσία να αλλάξει σε τίποτα καλύτερο η μοίρα του λαού. Ο λαός βλέπει τον ΣΕΒ να καταφέρεται κατά του μνημονίου (Δασκαλοπουλος )και νομίζω μπερδεύεται. Απλά φοβούνται μην μείνουν εκτός πίττας νιώθοντας την ανάσα του Γερμανικού βιομηχανικού κατεστημένου. Το ίδιο βλέπουν και οι Αμερικανοί. Οι Γερμανοί ξανάρχονται. Τελικά αυτό που ζητούν από το λαό είναι να διαλέξει -επιλέξει τον βιαστή του ??
Γιατί εχω την εντύπωση πως μέσα στα επόμενα 2-3χρόνια ένας πολιτικός εθνικός ευεργέτης θα περάσει νόμο χαρίζοντας τα χρέη των ελλήνων προς τις τράπεζες ;;Θα συγκρουστεί σκληρά δηλαδή με τους ντόπιους λησταρχους αφού πρώτα φορτώσει τα δικα τους φέσια στο ήδη τεράστιο χρέος της χώρας. Και αφού πρώτα φάνε το καταπετασμα δανείζοντας την "χώρα "τους με ληστρικα επιτόκια δανειζόμενοι σχεδόν τζάμπα από την Ε.Κ.Τ /Η ιστορία κάνει κύκλους και οι άνθρωποι ξεχνούν εύκολα. (Η ευρώπη της αλληλεγγύης δεν επιτρέπει στα κράτη να δανείζονται αλλά στις τράπεζες και αυτές ξαναδανειζουν τις "χώρες ".)!!!
Για όλα οι ξένοι φταίνε, οι διεθνείς συνομωσιες και αλλα πολλα. Για Τα 20.000 Ευρώ που κοστίζει ένας βουλευτής και παίρνει αποζημίωση για την ζημια που κάνει στην πατρίδα του ποτε θα γράψετε κάτι; Προκάτ διαπιστώσεις της δεκαρας...έν ταξει, μας κοροιδεψαν, ότι ΘΑ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ, λες και δεν το ξέραμε πριν οτι δεν θα γίνει. Α, ναι, ο Τσιπρας θα την χόρευε την Μερκελ καρσιλαμα. Συντεινετε και εσείς να κρατάτε τον έλληνα πολίτη ανήλικο και ανεύθυνο.
Το άρθρο σας είναι εξαιρετικό κ όσοι πιστεύουν ότι λαϊκίζετε έχουν μπερδέψει τις ελληνικές παθογένειες με την παγκόσμια κρίση.Κάποιοι πιστεύουν ότι με τον μπαμπούλα-Γερμανό κ το βούρδουλα θα ξεφύγουμε απ'όλα αυτά που από δημιουργίας του ελληνικού κράτους μας κατατρέχουν,δυστυχώς ούτε να γελάσω μπορώ!
Η στοχοποιηση του νεου υπουργου οικονομικων που προσπαθει να συμαζεψει τα ασυμαζευτα με τετοιον επιεικως ακομψο τροπο και με θεωριες συνωμοσιας, "για οσους γνωριζουν προσωπα και πραγματα.." μονο σοβαρη δημοσιογραφια δεν ειναι. Κριμα. Δεν ηξερα οτι η λάιφο εχει γινει τοσο πολυ το "δημοσιογραφικο" οργανο του Συριζα.
[...] Κάποιοι κάτοικοι αυτής της καημένης χώρας βαρεθήκαμε πια να τα ακούμε αυτά. Φτάνει πια. Δουλειά χρειάζεται να πάμε μπροστά. Άλλο το να κάνεις επικοδομητική αντιπολίτευση και άλλο να γκρεμίζεις διαρκώς οτιδήποτε κάνει ο απέναντι. Μήπως και για την Χαλυβουργία που κλείνει φταίει η κ. Μέρκελ ή μήπως ο κ. Στουρνάρας ? Υπάρχει πράγματι κανείς που ψήφισε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ στις εκλογές που περίμενε ότι την επόμενη μέρα θα απέρριπταν το μνημόνιο και θα απαιτούσαν αλλαγές ? Να σταματήσουν την φόρα του κ. Τσίπρα θέλησαν και το έκαναν. Φτάνει πια. Υπάρχει και κόσμος στη χώρα που θέλει να την πάει ένα βήμα μπροστά και όχι 10 βήματα πίσω.
μικροαστοι θα σας φανε τα παιδια σας ζωντανους,κανιβαλοι,κανιβαλοι θα γινουνε.Αυτο μου'ρθε για να μου αναπτερωσει τν ελπιδα.Αν τωρα μερικοι που σχολιαζουν εχουν αμνησια,αλτσχαιμερ κ.τ.λ. ας παρουν τα φαρμακα τους κ να μην τα χωνουν στον Κουλογλου.
..κρίμα κ. Κούλογλου...είμαι σίγουρος ότι κερδίσατε πολλούς αναγνώστες με το άρθρο σας.Αντίστοιχα έιμαι σίγουρος ότι κάποιοι, όπως εγώ, εκνευρίστηκαν και απογοητεύτηκαν με το λαικισμό και τις υπεραπλουστεύσεις του. Αυτοί που για παράδειγμα τη λέξη μεταρρυθμίσεις δε τη βάζουν σε εισαγωγικά όπως εσείς. Οχι για κάποιο άλλο λόγο απλά επειδή ξέρουν να διαβάζουν και νούμερα πέρα απο κομματικά φυλλάδια για να δούν ότι οι μεταρρυθμίσεις μέ ή χωρίς Μνημόνια έχουν όντως καθυστερήσει
"Οι οικονομικοί δολοφόνοι πιάνουν δουλειά!!!!!!!!!!!!Η ταφόπλακα της εποποιίας της επαναδιαπραγμάτευσης και ένα πιθανό αιματηρό πολιτικό χάος." !!!!!!!Kαι φωτό του Κου Στουρνάρα.Κε Κούλογλου σέβομαι τη δημοσιογραφική σας πορεία,και γι'αυτό να πω πως είστε επιεικώς υπερβολικός,θα μπορούσα να πω και άλλα αιχμηρότερα αλλά δεν θέλω....