O τελευταίος να κλείσει την πόρτα

O τελευταίος να κλείσει την πόρτα Facebook Twitter
0

«Καιτώρα τι κάνουμε χωρίς βαρβάρους;» μερώτησε χαμογελώντας ένα στέλεχος τηςΝΔ που είχε πρωτοστατήσει στην απομάκρυνσητου Θ. Ρουσόπουλου.Ο πρώην υπουργός Επικρατείας καιΠροπαγάνδας είναι ασφαλώς υπεύθυνοςγια την αλλοπρόσαλλη πορεία τουκυβερνητικού σκάφους όλα τα προηγούμεναχρόνια. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότιμετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο τουΒατοπεδίου μετατράπηκε σε σάκο του μποξγια όλα τα κακά της παράταξης. Όσοι δενήθελαν να τα βάλουν με τον Καραμανλήχτυπούσαν τον αντικαταστάτη του. Τοφύλλο συκής έπεσε την προηγούμενηεβδομάδα: Είναι κάτι τέτοιες στιγμέςπου όλοι καταλαβαίνουν ότι ο βασιλιάςείναι γυμνός.

Αυτόςείναι ο πρώτος λόγος που εξηγεί γιατίο πρωθυπουργός έστειλε το στενό συνεργάτητου στον πάγκο αφού το ματς είχε ήδητελειώσει. Ο άλλος είναι η βαρεμάρα τηςκαθημερινότητας, τη στιγμή που έχειτόσα ωραία ματς στην τηλεόραση και οιεφημερίδες προσφέρουν τέτοια ωραία DVDκάθε Κυριακή. Άντε τώρα να ασχολείσαιεσύ ο ίδιος με το Ασφαλιστικό της ΦάνηςΠάλη-Πετραλιά ή με τους ερασιτεχνισμούςτου Αλογοσκούφη και να προσπαθήσεις νατα πουλήσεις για μεταρρυθμίσεις στους«νταβατζήδες» των media. Ομολογουμένως,ο παραιτηθείς τα κατάφερνε θαυμάσια:Ένα από τα πιο διασκεδαστικά αναγνώσματατων εφημερίδων τις τελευταίες μέρεςείναι οι συνεχείς οιωνοσκοπήσεις περίτου ανασχηματισμού ή της ημερομηνίαςδιεξαγωγής των επόμενων εκλογών. Δενυπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη πλήρουςαποτυχίας από μία κυβέρνηση που έναχρόνο μετά τις εκλογές σκέπτεται ναπροκηρύξει καινούργιες, ενώ είναι βέβαιοότι θα κερδίσει λιγότερες ψήφους καιέδρες απ' ό,τι στις προηγούμενες. Αντίνα σημειώνουν τα αυτονόητα, δεκάδεςάρθρα θέτουν το κρίσιμο για τη χώραερώτημα: Θα διεξαχθούν άραγε λίγο πριντο Πάσχα ή δύο εβδομάδες αργότερα;

Πέρααπό τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τουςυπουργούς και βουλευτές της ΝΔ, επίσηςδεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον ανο ανασχηματισμός θα γίνει μεθαύριο ήμετά την ψήφιση του λεγόμενουπροϋπολογισμού. Το πολύ πολύ να ασχοληθούντα ΜΜΕ δύο τρεις μέρες, γιατί τα ίδιαπερίπου πρόσωπα θα ανακυκλωθούν στιςίδιες καρέκλες. Οι ανασχηματισμοί έχουννόημα μόνο αν σηματοδοτούν αλλαγήπολιτικής, που στις μέρες μας είναιεξαιρετικά αναγκαία επειδή η παγκόσμιαοικονομία καρκινοβατεί και αυτόέχει δραματικές επιπτώσεις στη χώρακαι στους ιθαγενείς κατοίκουςτης.

Οκ. Αλογοσκούφης φορολόγησε το Σεπτέμβριοακόμη και τους νέους των 700 ευρώ επειδήτου έλειπαν 7 δισ. ευρώ. Και μόλις ξέσπασεη κρίση, βρήκε αμέσως 28 δισ. για τιςτράπεζες οι οποίες -σύμφωνα με τον πρωθυπουργό-δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα τωνξένων τραπεζών. Από πού τα βρήκε; Είχεκαι έλεγε ψέματα ότι του λείπουν ή τα‘βαλε από την τσέπη του; Αν η ελληνικήοικονομία στηρίζεται στις μικρομεσαίεςεπιχειρήσεις στα δημόσια έργα ή στοντουρισμό, μήπως θα 'πρεπε τα χρήματααυτά να διατεθούν για την ενίσχυσή τους;Μήπως ένα μέρος θα έπρεπε να βοηθήσειτους υπερχρεωμένους Έλληνες που οιίδιες τράπεζες,που τώρα ενισχύονται από τη φορολογίατων ίδιων υπερχρεωμένων ανθρώπων, θατους πάρουν τα σπίτια το χειμώνα; Κανείςδεν θέτει ερωτήματα. Η πλειοψηφίαασχολείται αποκλειστικώς με το Βατοπέδιο,ενώ το ΚΚΕ ετοιμάζεται να αποφανθεί στοΣυνέδριό του αν οι σταλινικές δίκες του1937 ήταν ιστορικώς δικαιολογημένες.

Ηχώρα βρίσκεται σε αφασία, όπως και ηκυβέρνησή της. Δεν υπάρχει στην ιστορίαπροηγούμενο νεοεκλεγμένης κυβέρνησηςη οποία δεν έχει τίποτα να προτείνει,που απέχει από τη Βουλή λες και πρόκειταιγια κόμμα της εξωκοινοβουλευτικήςΑριστεράς, της οποίας οι υπουργοίπαραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον, παρ'ότι ο πρωθυπουργός τους υπερασπίζειμέχρι την τελευταία στιγμή. Απ' αυτήτην άποψη, οι εκλογές το Πάσχα μοιάζουνπολύ αισιόδοξο σενάριο. Σε κάθε περίπτωση,ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.

Στήλες
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ