ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Μπράβο στον κ. Καρέλια. Κάτι όμως ξεχνά...

Μπράβο στον κ. Καρέλια. Κάτι όμως ξεχνά... Facebook Twitter
0

Ασφαλώς και είναι αξιέπαινες οι επιβραβεύσεις που κάνει ο κ. Καρέλιας στους εργαζομένους του. Όπως και οι δωρεές του σε Συλλόγους Κηδεμόνων, Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης κ.λπ.

Κι άλλοι το κάνουν, χωρίς να βγάζουν δελτία Τύπου. Αλλά και πολλοί δεν το κάνουν. Οπότε, σε αυτή την εποχή της εργασιακής απαξίωσης, είναι κάτι θετικό.

Η διθυραμβική υποδοχή όμως που υπάρχει σε αυτή τη χειρονομία του, θα έπρεπε να μετριάζεται από κάτι πολύ σημαντικότερο: Ο κ. Καρέλιας δεν παράγει ένα οποιοδήποτε προϊόν, αλλά το κατεξοχήν καρκινογόνο προϊόν της εποχής. Το τσιγάρο.

Το τσιγάρο προκαλεί χιλιάδες θανάτους ετησίως στην Ελλάδα, από καρκίνο του πνεύμονα. Έχω το θλιβερό προνόμιο να ξέρω από πρώτο χέρι. Ο πατέρας μου πέθανε από αυτή την αιτία. Οι γιατροί στο Υγεία ήταν κατηγορηματικοί: «Φταίει αποκλειστικά το τσιγάρο».

Το ότι το τσιγάρο είναι νόμιμο και αποτελεί επιλογή του χρήστη, δεν αλλάζει το ζοφερό του πράγματος. Και η ηρωίνη είναι επιλογή, αλλά κανείς δεν θα επαινούσε τις αγαθοεργίες ενός εμπόρου ναρκωτικών. Πολύ σωστά το κράτος, έχει απαγορεύσει τις διαφημίσεις των τσιγάρων και έχει κάνει τα πακέτα να μοιάζουν με φέρετρα. Μιλάμε γιαχιλιάδες θανάτους. Αδιαμφισβήτητους.

Δεν λέω ότι φταίει ο κ. Καρέλιας. Ελεύθερη οικονομία έχουμε, αφού επιτρέπεται, πουλά νομίμως κάτι καρκινογόνο. Άλλωστε και ο καπνιστός σολωμός είναι καρκινογόνος, κανείς δεν κατηγόρησε την εταιρεία που τον παράγει.

Θα περίμενε όμως μια πιο σεμνή συμπεριφορά. Αυτά τα θριαμβικά δελτία τύπου, εκτός του ότι είναι στα όρια της γκρίζας διαφήμισης, διαφημίζουν ένα ηθικό πλεονέκτημα που εδράζεται σε μια μπίζνα επιζήμια για την υγεία.

  

Τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

 

_______

Το άρθρο τροποποιήθηκε για λόγους σαφήνειας

Στήλες
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ