Μικροί Βρετανοί, μεγάλοι Έλληνες

Μικροί Βρετανοί, μεγάλοι Έλληνες Facebook Twitter
0

Μού ‘ρθε να πάρωμια βαλίτσα, μια δυο αλλαξιές και μιαοδοντόβουρτσα, να τρέξω στο αεροδρόμιοκαι να μπω στην πρώτη πτήση για τοεξωτερικό.

Ήταν τηνπροηγούμενη εβδομάδα, όταν ο πρωθυπουργόςεξήγγειλε νέο κύκλο «ριζικών μεταρρυθμίσεων»για μετά τις ευρωεκλογές.

Αν μετά τον πρώτοκύκλο, που από την Υγεία μέχρι τηνΑστυνομία δεν άφησε τίποτα όρθιο, θέλεινα ξεκινήσει και δεύτερο, είναι πράγματιγια να ζητάς πολιτικό άσυλο. Στον πρώτοέβγαλαν στο σφυρί από τον ΟΤΕ μέχρι τηνεπικερδή Εταιρεία Υδάτων της Θεσσαλονίκης.Τι θα πουλήσουν στο δεύτερο; Το ΛευκόΠύργο ή την Ακρόπολη;

Όταν όμως έβαλακάτω τα πράγματα, είδα ότι δεν είναιτόσο σοβαρά. Απλώς, του κ. Καραμανλή δεντου βγήκε η προηγούμενη κίνηση, όταν,παίζοντας το ζόρικο αντράκι, έκλεισετη Βουλή. Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότιο κόσμος δεν τσίμπησε στην επίδειξηπυγμής και θεώρησε το κλείσιμο κουκούλωμασκανδάλων.

Τι να κάνειλοιπόν μια κυβέρνηση που έχει ως μοναδικήπυξίδα τις δημοσκοπήσεις και την AGB; Οισχετικές μετρήσεις δείχνουν ότι ο κόσμοςθέλει αλλαγές και γι' αυτό ο πρωθυπουργόςαποφάσισε να πουλήσει στουςπολίτες-καταναλωτές «νέες μεταρρυθμίσεις».Ούτε ξέρει τι είναι, ούτε θέλει, ούτεμπορεί να κάνει αυτό που δεν έκανε πέντεχρόνια τώρα. Μια κουβέντα είπε για ναπεράσει ο χρόνος μέχρι τις ευρωεκλογέςκαι να ξεχαστούν λίγο τα σκάνδαλα.

Τώρα που είπασκάνδαλα, σκέφτηκα πόσο καταθλιπτικόείναι όταν αρχίζεις να συγκρίνεις τηνΕλλάδα με άλλες χώρες, όπως, π.χ., η ΜεγάληΒρετανία.

Θα έχετε ίσωςμάθει ότι αυτόν το καιρό το βρετανικόπολιτικό σύστημα και η κυβέρνηση Μπράουνσυγκλονίζονται από αποκαλύψεις γιαδιάφορα σκάνδαλα βουλευτών.

Αν διαβάσετεπροσεκτικά, θα δείτε ότι πρόκειται γιαυποθέσεις που στην Ελλάδα θα περνούσαναπαρατήρητες. Υφυπουργός παραιτήθηκεαπό την κυβέρνηση γιατί δεν δήλωσε τοακριβές ποσό του επιδοτούμενου ενοικίουτου. Βουλευτής παραιτήθηκε από τη θέσησυμβούλου του αρχηγού των Συντηρητικώνεπειδή, αντιγράφω, «έκανε κατάχρηση τουδικαιώματος που του δίνει ο νόμος γιανα δικαιολογεί τα έξοδα της δεύτερηςκατοικίας του».

Οι Βρετανοίπολιτικοί δεν παρανόμησαν καθώς τηρούσανκαι το γράμμα

και το πνεύματου νόμου. Εκμεταλλευόμενοι όμως ταπαραθυράκια του προκάλεσαν τον απλόπολίτη που καλείται να σφίξει το ζωνάριτου.

Φαντάζεστε πώςθα αντιδρούσαν οι Βρετανοί αν άκουγανέναν υπουργό να τους λέει ότι φοροδιαφεύγειεπειδή «ό,τι είναι νόμιμο είναι καιηθικό»; Δεν θα ξανακυκλοφορούσε στοδρόμο.

Ή, τι θα έκαναναν είχαν υπουργό ΧΩΡΟ-ΤΑΞΙΑΣ τον κ.Σουφλιά, που τις προηγούμενες μέρεςνομιμοποίησε το αυθαίρετό του μέσω τηςΠολεοδομίας, της οποίας προΐσταται; Θατον είχαν χώσει φυλακή. Τους άλλουςυπουργούς που παραχώρησαν στην Εκκλησίατη μισή δημόσια περιουσία με τι ποινήθα τους τιμωρούσαν άραγε; Ισόβια ήεκτελεστικό απόσπασμα; Πάντως, ένανπρωθυπουργό που κλείνει τη Βουλή με τοέτσι θέλω δεν θα τον άφηναν να αρλουμπολογείπερί μεταρρυθμίσεων μια εβδομάδα μετά.

Θα μου πείτεάλλο Μεγάλη Βρετανία, άλλο Ελλάδα. Ότανο Μέγας Αλέξανδρος μεγαλουργούσε,διαδίδοντας τον πολιτισμό, αυτοί ήτανσκαρφαλωμένοι στα δένδρα και έτρωγανχαρούπια. Ποτέ δεν θα έχουν τόσο μεγάλουςΒρετανούς, όσο μεγάλους Έλληνες έχουμεεμείς.

Στήλες
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ