Μάντεψε τι κάνω τις Κυριακές της πανδημίας

Μάντεψε τι κάνω τις Κυριακές της πανδημίας Facebook Twitter
Σκηνή από τον Ιβάν τον Τρομερό, του Άιζενστάιν
4

Στις 11 Μαρτίου, αρκετοί χειροκροτήσαμε την στάση του πρωθυπουργού που πήρε θέση για τον εκκλησιασμό και ζήτησε από τους πιστούς να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα από το σπίτι, «όσο αυτό είναι εφικτό». Ήταν όντως θαρραλέο, για τα ελληνικά δεδομένα.


Μία ημέρα αργότερα, στις 12 Μαρτίου, ανακοινώθηκε πως κλείνουν θέατρα, κινηματογράφοι, γυμναστήρια και κέντρα διασκέδασης για 15 ημέρες.


Την επόμενη ημέρα, 13 Μαρτίου, το μέτρο επεκτάθηκε σε μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, τατουατζίδικα και οίκους ανοχής.


Σήμερα, έδωσε λέει εντολή να κλείσουν οι οργανωμένες παραλίες, τα χιονοδρομικά κέντρα, ζητώντας από όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.


Μαντέψτε, ποιοι χώροι θα ανοίξουν αύριο το πρωί κανονικότατα για λειτουργία, λες και δεν έχουμε πανδημία.

Aφιερωμένο:

 
Στήλες
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια
Χθες το βράδυ παρακολουθούσα σαν χαζός σε live μετάδοση ένα γλέντι αρραβώνων στο Βόλο... Συνεχίστε εσείς να κατηγορείτε τους παπάδες...Η βλακεία δεν έχει φύλο ,ηλικία, εθνικότητα ή θρησκευτική πεποίθηση ... Αυτό ξέρω εγώ...https://youtu.be/K3-XGXWhqX4
κι όμως! είναι ηλικιωμένος ελληνοχριστιανός. Γιατί είναι κλασσική αρχή της προπαγάνδας να ανακηρύσσει το μερικό σε όλον, να συνδέει άσχετα μεταξύ τους πράγματα και να κάνει ότι δεν βλέπει την ομοιότητα ανάμεσα σε άλλα
Αν το είχες παίξει στο στοίχημα, θα πήγαινες κουβά. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι μόνο η εκκλησία αυτή τη στιγμή που συμπεριφέρεται ανεύθυνα. Αλλά από ότι φαίνεται οι ιδεοληψίες σου έχουν θολώσει την κρίση ...Κρίμα...
Το βρήκα:Οι εκκλησίες.Αλλά τώρα που το σκέφτομαι και όλες οι λοιπές επιχειρήσεις που δεν συμπεριλαμβάνονται στην πιο πάνω λίστα.( χιονοδρομικά κέντρα, καφέ, ταβέρνες κλπ ) Με μία ''μικρή'' διαφορά :Στην εκκλησία οι απρόσβλητοι λόγω θείας χάρης πιστοί προσέρχονται με τη βούληση τους.- Το αποτέλεσμα της επιλογής τους βέβαια στο κοινωνικό σύνολο είναι άλλη κουβέντα, αλλά το ότι είναι επιλογή τους δεν επιδέχεται συζήτησης.-Ο κόσμος που σήμερα - και όλη την βδομάδα - θα πάει στην εργασία του έχει το δικαίωμα της επιλογής;Οι διανομείς, οι οδηγοί, οι εργαζόμενοι σε εμπορικά, οι τεχνικοί που μπαίνουν σε σπίτια και όλοι όσοι απαιτείται η φυσική παρουσία τους για να βγεί η δουλειά και δεν μπορούν να δουλέψουν με το τηλέφωνο κ το λάπτοπ, έχουν ρωτηθεί;Μπορεί βέβαια η οικονομική λειτουργία να είναι λιγότερο επικίνδυνη από την θρησκευτική.Το να λειτουργεί η εκκλησία είναι - προφανώς - κοινωνικά ασυνείδητο, το να μην λέμε κουβέντα για λοιπές οικονομικές λειτουργίες που συνεχίζονται απρόσκοπτα θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ηλικιωμένων και λοιπών ευαίσθητων στον ιό ομάδες πως το λέμε; - tip: είναι ανθρώπινη αλλά και κοινωνική συμπεριφορά, συχνά και όχι άδικα την αποδίδουμε και στην εκκλησία και την χρησιμοποιεί σαν όνομα μια μεταλ μπάντα του '90 από τη Σουηδία - - μαντέψτε -

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ