ΛΑΟΣ ή Κολωνάκι;

Facebook Twitter
0

Αυτή η κυβέρνηση θα μείνει στη ιστορία για πολλά πράγματα, όπως λόγου χάρη, για την απαράμιλλη ικανότητά της. Xαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπόθεση Ζίμενς. Επειδή οι μίζες της γερμανικής εταιρείας έπεφταν όλη τη δεκαετία του '90 και μέχρι το 2004, το σκάνδαλο είναι σε σημαντικό βαθμό και σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, ο ίδιος ο κ. Τσουκάτος, άλλοτε δεξί χέρι του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και επονομαζόμενος «στρατηγός» του κόμματος, ομολόγησε ότι είχε πάρει μίζα ύψους ενός εκατ. μάρκων το Φεβρουάριο του 1999. Πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση πολιτικού στην ελληνική ιστορία που παραδέχθηκε ότι δωροδοκήθηκε. Το γεγονός ότι υποστηρίζει ότι έδωσε τα χρήματα στο ΠΑΣΟΚ για τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να περιμένει η ΝΔ.

Και όμως! Πότε με την οικοσκευή Μητσοτάκη και τα ταξίδια Λιάπη και πότε με τις αποδράσεις των κατηγορουμένων, τις φυλακίσεις των συγγενών τους ή την καθυστέρηση της Ντόρας να ειδοποιήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση κατάφερε να μετατρέψει τη Ζίμενς σε σκάνδαλο νεοδημοκρατικό. Ο Παπανδρέου έκανε μια έξυπνη κίνηση, ζητώντας εξεταστική επιτροπή για την όλη υπόθεση .Ο «καταλληλότερος» έτρεξε να απορρίψει την πρόταση, συμπεριφερόμενος σαν ένοχος που προσπαθεί να τα κουκουλώσει. Δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση στην πρόσφατη ελληνική ιστορία που να πυροβολεί με τέτοια συχνότητα και ευστοχία τα πόδια της.

Ένα άλλο θέμα για το οποίο η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία είναι γιατί κατάφερε να μετατρέψει την Ακροδεξιά σε πολιτικό μέγεθος, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση. Δεν είναι τόσο το ποσοστό (7,15%) που πήρε ο ΛΑΟΣ στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Στις εκλογές του 1977, δηλαδή μόλις τρία χρόνια μετά την πτώση της χούντας και μέσα σε κλίμα έντονα αντιφασιστικό, η Εθνική Παράταξη πήρε ανάλογο ποσοστό (6,82%). Ας σημειωθεί μάλιστα ότι επρόκειτο για βουλευτικές εκλογές, ενώ η Εθνική Παράταξη είχε πολύ πιο δεξιές θέσεις από τον ΛΑΟΣ.

Υπάρχει δηλαδή στην Ελλάδα ένα ποσοστό που προτιμά Ακροδεξιά. Συμβαίνει και στις καλύτερες δημοκρατίες. Το πρόβλημα με το σημερινό αλλοπρόσαλλο κυβερνητικό θίασο είναι ότι τα έχει τόσο χαμένα, ώστε, με το που ανέβηκε δύο μονάδες στις ευρωεκλογές ο ΛΑΟΣ, ανακηρύχθηκε σε πολιτικό παράγοντα. Το τι τους έχει κάνει ο παμπόνηρος Καρατζαφέρης από την επομένη των εκλογών δεν περιγράφεται. Πρώτα ανασχημάτισε την Ντόρα, προφητεύοντας ότι θα βρεθεί σύντομα σε άλλο υπουργείο. Ύστερα κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ που φοβούνται ότι δεν θα επανεκλεγούν να συνεργαστούν. Είναι κάτι σαν σκωτζέζικο ντους: τη μια μέρα καταγγέλλει τη ΝΔ και τον Καραμανλή προσωπικώς ως ανίκανους, και την άλλη τούς καλεί να σχηματίσουν μαζί του κυβέρνηση συνεργασίας για να μην έρθει στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός και το διαλυμένο κυβερνητικό στρατόπεδο απάντησαν για μια ακόμη φορά με... συντονισμένο τρόπο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατήγγειλε τις αντιδημοκρατικές προτάσεις Καρατζαφέρη, που θέλει να κλέψει τους βουλευτές ,αλλά οι τελευταίοι άρχισαν να φλερτάρουν με την ιδέα, προτείνοντας μάλιστα επισήμως τη δημιουργία νέου κόμματος από τις αδιάφθορες δυνάμεις της ΝΔ και του ΛΑΟΣ! Τέτοιο συντονισμό κυβέρνησης-κοινοβουλευτικής ομάδας έχει να δει η χώρα από την εποχή του ελληνοτουρκικού πολέμου του 1897(όταν παρά λίγο να φτάσουν οι Τούρκοι στη Λειβαδιά).

Ως συνήθως, ο καταλληλότερος τα έχει χαμένα και δεν μπορεί να πάρει καμιά απόφαση. Να συμμαχήσει με τον Καρατζαφέρη, χάνοντας το μεσαίο χώρο και πιθανότατα τις εκλογές, ή να μείνει ακίνητος, οπότε πάλι θα χάσει στα σίγουρα τις εκλογές; ΛΑΟΣ ή Κολωνάκι; Προς το παρόν, αποφάσισε να εφαρμόσει τον καρατζαφερισμό χωρίς Καρατζαφέρη, σκουπίζοντας ασκόπως από το κέντρο της Αθήνας τους μετανάστες , που βέβαια θα επιστρέψουν γιατί δεν έχουν πού αλλού να πάνε. Ύστερα θα κάνει καμιά δημοσκόπηση για να δει προς τα πού πάνε τα πράγματα. Και μέχρι τότε ο Καρατζαφέρης θα τον χορεύει στο ταψί.

Στήλες
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ