Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε χθες με άρθρο του στη LIFO το πρώην μέλος του ΔΣ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων κ. Γιάννης Καρλόπουλος. 

 

Σύμφωνα με όσα γράφει σε ένα άρθρο που ευθέως ή πλαγίως καταγγέλλει σωρεία αλόγιστων ή παρανόμων πράξεων στη διαχείρηση των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της χώρας, τα μισά περίπου από τα εισιτήρια που κόπηκαν τον περασμένο Αύγουστο στην Ακρόπολη ήταν μηδενικά!

 

 

Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν κόπηκαν, αλλά χωρίς να εισπραχθούν χρήματα διότι ήταν ελευθέρας! 

 

 

Ακόμη πιο σαφώς: ο ένας στους δύο επισκέπτες που εισερχόταν στην Ακρόπολη τον περασμένο Αύγουστο δεν έκοβε εισιτήριο.

 

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: είτε σύσσωμα τα σχολεία της χώρας έκαναν εκπαιδευτικές εκδρομές τον Αύγουστο δύο και τρεις φορές (πράγμα αποδεδειγμένα απίθανο), είτε κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι την απουσία ηλεκτρονικού εισιτηρίου, εξαπάτησαν το δημόσιο και ενθυλάκωσαν τα χρήματα.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Καρλόπουλος λέει:

 

Πέρυσι τον Αύγουστο είχαμε μόνο στην Ακρόπολη περί τους 350–400.000 επισκέπτες. Κάτι λιγότερο από 200.000 ήταν τα μηδενικά εισιτήρια. Θεωρητικά θα είχαμε παιδομάνι πάνω στο βράχο, αλλά οι εκπαιδευτικές σχολικές αποστολές τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος δεν λαμβάνουν χώρα κατά τον παχομύγη (δικαίωμα δωρεάν εισόδου έχουν όλοι οι νέοι και παιδιά μέχρι 18 ετών, καθηγητές και άλλες μικρότερες κατηγορίες πολιτών).

 

Το πρόβλημα είναι χρόνιο, γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλημ και εξοργιστικό. Πρώτιστο έργο του Υπουργείου Πoλιτισμού είναι να διερευνήσει το θέμα που καταγγέλλεται από έναν ειδήμονα και να δώσει απάντηση: πώς κόπηκαν 200.000 μηδενικά εισητήρια μέσα σε ένα μόνο μήνα μεσούντος του καλοκαιριού.

 

Ή έστω να κάνει κάτι απλούστερο: να εκσυγχρονίσει άμεσα τους χώρους της κυριότητάς του με αυτο που είναι αυτονόητο σε οποιαδήποτε μη τριτοκοσμική χώρα: το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

 

Όσο δεν το κάνει, συμμετέχει στην ανομία και είναι συνυπεύθυνο.

 

THE LIFO TEAM

  


Y.Γ.

Σχόλιο του Kiriakos Aggelakos στο fb:
-------
Η ιστορία είναι παλιά και γνωστή σε ολους. Με τη συμμετοχή τουριστικών γραφείων, ξεναγών και αρχαιοφυλάκων με εξασφαλισμένο κέρδος σε όλες τις πλευρές. Οι τουρίστες πληρώνουν στον ξεναγό και αυτός σε συνεννόηση με τους αρχαιοφύλακες τούς βάζει απο τη διπλανή πόρτα χωρίς να κόψουν εισιτήρια. Το χρήμα ζεστό, μετρητό και μαύρο στις τσέπες. Γι'αυτό πολλοί σαμποτάρουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο που θα φέρει το τέλος της ρεμούλας.