Κριτική της κριτικής ευθείας

Κριτική της κριτικής ευθείας Facebook Twitter
Wooster Group
0

Την Κυριακή, ο ΓιάννηςΒαρβέρης στην «Καθημερινή» υπότον τίτλο «σιν... εκφυλ αντισαιξπηρικόυβρίδιο», «ολοκλήρωνε» τηνκριτική του για την παράσταση Άμλετ τηςΕλίζαμπεθ Λεκόντ με τα ακόλουθα: «Ευτυχώςήδη παρατηρώ απέναντι σε τέτοιου είδουςεγχειρήματα μια κόπωση και μιαδιστακτικότητα του κοινού, ολοέναογκούμενες. Η εποχή που ο τσεκουροφόροςμεταμοντερνισμός επέβαλλε ενθουσιασμόκαι άμβλυνση κριτηρίων στο κοινό σιγάσιγά παρέρχεται».

Φυσικά δεν πρόκειταινα τον αντικρούσω. Σημειώνω μόνο, γιανα συνεννοηθούμε, ότι κάτω από τιςγραμμές της κριτικής του διακρίνω τηνπολιτική εκείνη θεολογία που μετέρχονταιοι επαγγελματίες του είδους του, διότιεξ' αυτής και όχι χάριν του κοινού πουτους παρακολουθεί όλο και λιγότερο,ανακηρύσσονται σε ελέω Θεού κριτικούς.

Διάβαζα πως η μόνημηχανή της Ιστορίας που είναι εξ ολοκλήρουεμμενής, που επενεργεί δηλαδή μέσα στηνΙστορία χωρίς να καταφεύγει στηνυπερβατικότητα, είναι το Κεφάλαιο.Λάθος. Η μόνη μηχανή που δεν καταφεύγειστην υπερβατικότητα είναι κατά τη γνώμημου η ευήθεια. Εξού και η κριτική τηςδύναμη...

Στήλες
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ