Γράμμα του Αλέξη Γρηγορόπουλου στον Πρωθυπουργό

Γράμμα του Αλέξη Γρηγορόπουλου στον Πρωθυπουργό Facebook Twitter
0

Όπως ίσως θα έχετεδιαβάσει, η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογίαστη Βουλή,σύμφωνα με την οποία η αδερφή τουΑλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα περάσειχωρίς εξετάσεις σε ΑΕΙ της αρεσκείαςτης. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Αλέξηςέστειλε από τον παράδεισο το παρακάτωγράμμα στον κ. Κ. Καραμανλή.


Αξιότιμεκύριε πρωθυπουργέ,

Ο ΆγιοςΠέτρος μού μετέφερε τα ευχάριστα νέακαι πήρα το θάρρος να σας γράψω για νασας εκφράσω τις ευχαριστίες μου. Με τηνομοθετική πράξη εκπληρώνεται το όνειροκάθε Έλληνα γονιού να δει τα παιδιά τουνα σπουδάζουν. Στην περίπτωση των δικώνμου θα δουν το ένα από τα δύο, αλλά κάτιείναι κι αυτό.

Η αλήθειαείναι ότι μου γεννήθηκε και μια απορία:γιατί θα πρέπει το προνόμιο αυτό ναδοθεί αποκλειστικά στην αδελφή μου καιόχι και σε άλλα παιδιά που έχασαν γιατον ένα ή τον άλλο λόγο τον αδελφό ή τηναδελφή τους; Τον ίδιο πόνο και την ίδιαμοναξιά με τη δική μου αδελφή δεν νιώθουν;Γιατίτο δικαίωμα στην εκπαίδευση που θαπρέπει να απολαμβάνουν όσα παιδιά τοεπιθυμούν να έχειμεταβληθεί, ειδικά στη χώρα μας, σε μιααπάνθρωπη και πολυέξοδη δοκιμασία;Γιατί, για να μπουν τα παιδιά στα ΑΕΙ,πρέπει να πατάνε επί πτωμάτων, όπως στηδική μου περίπτωση;

Όμως οιπροβληματισμοί αυτοί δεν μπορούν νακρύψουν τη χαρά μου για την απρόβλεπτηαυτή εξέλιξη. Παρ' ότι δεν έχω ακόμηεπικοινωνήσει με την οικογένειά μου,είμαι σίγουρος ότι θα είναι και εκείνοιενθουσιασμένοι και θα θέλουν να τογιορτάσουν. Επειδή οι επικοινωνίεςείναι δύσκολες από εδώ, μήπως θα μπορούσατενα τους κλείσετε ένα τραπέζι σταμπουζούκια όπου γλεντούσε ο κ. Στυλιανίδης,αφού είχε μάθει τα νέα για τη δολοφονίαμου;

Οφείλωνα σας πω ότι όλο αυτό τον καιρό ήμουνθυμωμένος με την κυβέρνησή σας. Δεν μουάρεσε το γεγονός ότι ο αστυνομικός πουμε πυροβόλησε άρχισε να με αποκαλεί«χουλιγκάνο» και «άσωτο υιό οικογένειαςβορείων προαστίων. Ακόμη και αν οικατηγορίες ήταν σωστές, δεν είχαν καμίασχέση με τη δολοφονία μου αλλά η κυβέρνησηέμεινε σιωπηλή. Έπειτα, ήταν ανάγκη ναπέσουν τόσα δακρυγόνα στην κηδεία μου;Μου είπαν ότι έκλαιγαν μέχρι και οινεοδημοκράτες από τις απέναντιπολυκατοικίες.

Δεν σαςκρύβω ότι την περασμένη εβδομάδα έγιναέξω φρενών όταν έμαθα ότι ο επικεφαλήςτης υπόθεσης «ζαρντινιέρα» Σ. Αποστολίδης,διευθυντής ασφάλειας Θεσ/νίκης καισυγγραφέας του υπηρεσιακού σήματος πουχαρακτήριζε τον ξυλοδαρμό του φοιτητήΑυγουστίνου Δημητρίου «αυτοτραυματισμό»,έγινε αντιστράτηγος και γενικόςεπιθεωρητής της αστυνομίας για τη βόρειαΕλλάδα. Αν δεν είχατε δώσει στουςαστυνομικούς την εντύπωση ότι μπορούννα κάνουν ό,τι θέλουν και να μένουνατιμώρητοι, εγώ ίσως να ήμουνα ακόμηστη γη.

Θα μουπείτε, βεβαίως, ότι έτσι η αδελφή μουδεν θα έμπαινε στη σχολή της επιλογήςτης χωρίς εξετάσεις. Σωστό και αυτό.Μόνο που θα σας παρακαλούσα να επεκτείνετετο μέτρο και στα υπόλοιπα μέλη τηςοικογένειάς μου με μια θέση στο Δημόσιο.Την προηγούμενη εβδομάδα έμαθα ότι ηγενικήγραμματέας του υπουργείου Παιδείαςπροσελήφθη και στο υπουργείο Άμυναςμέσω φωτογραφικού διαγωνισμού καισυγχρόνως διόρισε το σύζυγό της σε άλλονοργανισμό. Έχω επίσης ένα ξαδελφάκι πουυπηρετεί στον Έβρο και θα σας παρακαλούσανα μετατεθεί σε καμία θέση λούφας στηνΑθήνα.

Θέλω νασας ευχαριστήσω γιατί, μέσω τηςτακτοποίησης της αδελφής μου, η τροπολογίαικανοποιεί και ένα υπαρξιακό πρόβλημαπου με απασχολεί από το Δεκέμβριο καιμετά: αν δηλαδή άξιζε και πόσο η ζωή μου.Τώρα έχω την απάντηση: μια ανθρώπινηζωή κοστίζει όσο η εισαγωγή στοπανεπιστήμιο.

Στήλες
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ