1O+1 1 από 11

1O+1

  Σας καλωσορίζουμε όλους στο νέο «1Ο+1». Κάθε εβδομάδα η LifO Team επιλέγει σπουδαία αναγνώσματα για τις χαλαρές ώρες του τριημέρου.

  CCCC
   

  ΑΛΜΑΝΑΚ

  Πρωτάνοιξα τα μάτια μου σ' ένα χωριό της Μυτιλήνης τον Οκτώβριο του 1915

  Από τα 12 χειρόγραφα τετράδια της αυτοβιογραφίας του παππού του, ο Βαγγέλης Πατρέλης αντέγραψε τις παρακάτω πρώτες αριστουργηματικές σελίδες.

  CCCC
   

  TECHMANIACS

  Στα άδυτα των Grinders

  Oι Grinders είναι μέλη της κοινότητας των «Βιοχάκερ» που πιστεύουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να βελτιώσουν αυτό που σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Από ενσωματωμένα τσιπάκια που διαβάζουν και μεταδίδουν βιομετρικά δεδομένα, μέχρι μικρές πλάκες με LED φωτάκια που λάμπουν κάτω από το δέρμα

   

  STREAMING

  Οιδίπους Τύραννος στο Νιου Τζέρσι: Η γενεαλογία των Sopranos

  Απόκοσμα συγκινητική η παρουσία του νεαρού Μάικλ Γκαντολφίνι, ο οποίος υποδύεται σε τρυφερή ηλικία τον Τόνι Σοπράνο, τον χαρακτήρα που δόξασε ο αείμνηστος πατέρας του, στο prequel της μυθικής σειράς που μόλις κυκλοφόρησε, με τίτλο The Many Saints of Newark.

  CCCC
   

  ΤΑΞΙΔΙΑ

  7 ιδανικά ταξίδια για μοναχικούς ταξιδιώτες

  Solo ταξίδια για όσους απολαμβάνουν τη ζωή και χωρίς τη παρέα των άλλων

   

  SEX DIARIES UNCENSORED

  Έκανα σεξ με τον δεύτερο ξάδελφό μου

  Ο Δημήτρης διηγείται στον Άλεξ Μάνο τη σεξουαλική εμπειρία που είχε με ένα πρόσωπο του οικογενειακού του περιβάλλοντος. ― ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΛΜΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ

  CCCC
   

  ΤΑΞΙΔΙΑ

  Φθινόπωρο στον «ομφαλό της γης»

  Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό του Πάρι Ταβιτιάν στο Μαντείο και το αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών

  CCCC
   

  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

  Από την Μπερτ Μοριζό ως τη Σίντι Σέρμαν: 9 γυναίκες που άλλαξαν τη ζωγραφική

  Η έκθεση «Close-Up» στην Ελβετία συγκεντρώνει εννέα γυναίκες των οποίων το έργο κατέχει εξέχουσα θέση στην ιστορία της σύγχρονης τέχνης από το 1870 έως σήμερα.

  CCCC
   

  ΑΠΟΨΕΙΣ

  Μάτια χωρίς πρόσωπο: Η μάσκα της Ιωάννας

  Ενώ η ιδέα και μόνο του τι πέρασε και τι περνάει αυτή η γυναίκα μουδιάζει το μυαλό, σε γεμίζει φρίκη και σε ταπεινώνει, η εικόνα της Ιωάννας Παλιοσπύρου με την μάσκα καθώς προσέρχεται στο δικαστήριο, αντανακλά κάτι λεπτό, γενναίο, ιδιαίτερο, υπερβατικό.

  CCCC
   

  ΙΣΤΟΡΙΕΣ

  Η ασύλληπτη ιστορία μιας οικογένειας που έζησε 40 χρόνια στην Σιβηρική τάιγκα

  Σε διαρκή πείνα, σε πολικό ψύχος και αποκομμένοι από κάθε ανθρώπινη παρουσία, αγνοούσαν ακόμα και ότι έγινε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος

   

  VIDEO GAMES

  Βιβλιοθήκη Χωρίς Λογοκρισία: πώς να παρακάμψετε τον έλεγχο των δικτατοριών στο διαδίκτυο μέσω ενός βιντεοπαιχνιδιού

  Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα δημιούργησαν τη "Βιβλιοθήκη χωρίς λογοκρισία", ένα αρχείο μέσα στο "Minecraft" που περιέχει πληροφορίες απαγορευμένες ή λογοκριμένες στη χώρα προέλευσής τους.

  CCCC
   

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

  Γιουβάλ Νώε Χαράρι στη LiFO: «Τους ανθρώπους πρέπει να προστατεύσουμε και όχι τις δουλειές»

  Ένας από τους διασημότερους στοχαστές και ιστορικούς στον κόσμο μιλά στη LiFO με αφορμή τη συμμετοχή του στο Athens Democracy Forum και την επικείμενη κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «Sapiens, μία εικονογραφημένη Ιστορία - Τα θεμέλια του πολιτισμού».

  Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. Μπορείτε να ανατρέξετε και στα παλιότερα «1Ο+1» για περισσότερα ενδιαφέροντα αναγνώσματα.

   

  Δείτε όλα τα 1O+1 

  ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ