Εν τω μεταξύ στην Πάτρα...

Εν τω μεταξύ στην Πάτρα... Facebook Twitter
0

Τελικώςτο καρναβάλι της Πάτρας διεξήχθηκανονικά. Τα ασφαλιστικά μέτρα τουηγουμένου-κτηματομεσίτη Εφραίμ, πουζητούσε από τη Δικαιοσύνη -μέσω μιαςχριστιανικής κίνησης- να αποσυρθεί τοάρμα που σατίριζε τις δοσοληψίες τουστο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, δενευδοκίμησαν. Το πιο πολιτικοποιημένοκαρναβάλι των τελευταίων χρόνων πέρασεστην ιστορία, χωρίς να προλάβει νασυμπεριλάβει και ένα άρμα για τηναπόδραση Παλαιοκώστα: τα γεγονότα στηνΕλλάδα τρέχουν τόσο γρήγορα που νομίζεικανείς ότι έχουμε συνεχώς Αποκριά.

Ορισμένεςφορές δεν είναι τόσο διασκεδαστικά όσοτο ελικοπτεροδρόμιο Κορυδαλλού. Πάνταστην Πάτρα, λίγες εκατοντάδες μέτραμακριά από το Καρναβάλι βρίσκεται έναςκαταυλισμός μεταναστών φτιαγμένος απόχαρτοκιβώτια. Από τρεις μέχρι πέντεχιλιάδες άτομα ζουν εδώ και χρόνια σεένα περιβάλλον μπροστά στο οποίο οιπαραγκουπόλεις στη Βραζιλία ή τα φτωχικάbarrios στη Βενεζουέλα φαντάζουν μεξενοδοχεία 5 αστέρων.

Οιαπελπισμένοι κάτοικοι του αυτοσχέδιουκαταυλισμού έχουν ένα μόνο στόχο: ναμπουν λαθραία σε κάποιο πλοίο για Ιταλία,το εισιτήριο για τον επίγειο παράδεισοτης Ευρώπης-φρούριο. Το ελληνικό κράτος,η τιμημένη αστυνομία, το γενναίο λιμενικόκαι οι περισσότεροι φορτηγατζήδες τουςαντιμετωπίζουν με την παραδοσιακήελληνική φιλοξενία: τους ξυλοφορτώνουνμέχρι να γυρίσουν πίσω στη μιζέρια τους.

ΤονΙανουάριο ένας 19χρονος αλλοδαπόςκατήγγειλε ότι έχασε το ένα του δάχτυλοαπό χτυπήματα κλομπ λιμενικού καικατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.Όπως συμβαίνει με όλες τις δικαστικέςυποθέσεις στην Ελλάδα, η υπόθεση θαεκδικασθεί μετά από καμιά δεκαριάχρόνια. Ένας Αφγανός έπεσε θύμα ξυλοδαρμούαπό ομάδα οδηγών φορτηγών επειδή τονεντόπισαν να έχει κρυφτεί σε καρότσαφορτηγού που ήταν προς επιβίβαση σεπλοίο της γραμμής Πάτρα-Αγκόνα.

Λίγεςμέρες νωρίτερα ένας ακόμα αλλοδαπόςχτύπησε σοβαρά στην προσπάθειά του ναμπει κρυφά σε νταλίκα και κατέληξε στονοσοκομείο, σε κωματώδη κατάσταση. Αρκείμια βόλτα στον καταυλισμό για να ακούσεικανείς πολλές ιστορίες για τουςβασανισμούς και την κακομεταχείρισηπου έχουν υποστεί οι κάτοικοι του απότην αστυνομία.

ΤηΔευτέρα, κι ενώ ακόμη η πόλη δεν είχεξεπεράσει το hangoverαπό το Καρναβάλι, ένας μετανάστης απότο Αφγανιστάν επιχείρησε να επιβιβαστείσε νταλίκα. Στη διάρκεια της προσπάθειάςτου τραυματίστηκε και όταν οι ομοεθνείςαντιλήφθηκαν το περιστατικό στράφηκανκατά του οδηγού της νταλίκας. Ακολούθησεσυμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκεένας οδηγός, ο οποίος, μαζί με τον Αφγανό,μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ύστεραεπενέβη η αστυνομία, η οποία ψέκασε καιτους μετανάστες με χημικά ώστε ναεξασφαλισθεί η ισότητα ευκαιριών μεταξύΕλλήνων και ξένων.

Όλααυτά γίνονται σε μια χώρα που μέχρι πρινμερικά χρόνια έστελνε δικούς τηςμετανάστες στο εξωτερικό. Το πρόβλημαέχει οξυνθεί από την αδιαφορία και τηναξεπέραστη ανικανότητα αυτής τηςκυβέρνησης που, στο πλαίσιο της προώθησηςτης... Αυτοδιοίκησης, ζητάει από το ΔήμοΠάτρας να αναλάβει τη φροντίδα τωνμεταναστών, αρνούμενη να συνεισφέρειέστω και ένα ευρώ. Ο δήμος δεν μπορεί νατα βγάλει πέρα γιατί δεν έχει χρήματα,ενώ του χρωστάει και το Δημόσιο. Επειδήδε ο δήμος ελέγχεται από την αντιπολίτευση,το υπουργείο Εσωτερικών αφήνει τοπρόβλημα να διαιωνίζεται για να στραφούνοι Πατρινοί κατά της δημοτικής Αρχήςκαι φυσικά των μεταναστών.

ΤονΙανουάριο ξέσπασε φωτιά, η οποίακατέστρεψε πολλά από τα χάρτινα καταλύματακαι το μικρό ιατρείο των Γιατρών ΧωρίςΣύνορα. Κάποιοι κάτοικοι φώναζαν στηνπυροσβεστική να αφήσει τους μετανάστεςνα καούν και άλλοι έφτυναν από τιςδιπλανές πολυκατοικίες. Πρόκειται γιαένα από τα ελάχιστα επιτεύγματα τηςκυβέρνησης.

Στήλες
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ