Εκλογικός επίλογος

Facebook Twitter
0

Γράφωπριν από την Κυριακή των ευρωεκλογών -αλλά αυτά που σκέπτομαι ισχύουν άσχετααπό την έκβασή τους.

Διότιμπορεί να μην ξέρω ποιος κέρδισε στιςευρωεκλογές - αλλά γνωρίζω καλά ποιοςέχασε.

Όλοιμας.

Έχασετο ελληνικό κράτος κάθε ίχνος τσίπα μετη φασιστική απόφαση του κ. Παυλόπουλουνα απαγορεύσει την τηλεοπτική διαφήμισηστα εκτός Βουλής κόμματα - ακόμα και επίπληρωμή! Προφυλακτικά και σερβιέτεςμπορεί να προβάλει ο πάσα εις - αλλά νέακόμματα με νέες ιδέες; Αδιανόητο.

(Κιας μην επικαλεσθεί διάταξη νόμου. Νομικόςείναι, ξέρει ότι είναι αντισυνταγματικός.)

Έχασανεπίσης όλα τα κόμματα, αφού την ευρωπαϊκήκονίστρα την έκαναν αυλή γειτονιάς. Ταφλέγοντα μεγάλα ευρωπαϊκά θέματα δενσυζητήθηκαν. Απλώς μαλλιοτραβιόντανκαι τσουρομαδιόνταν η Κώσταινα με τηΓιώργαινα για το ποια είχε πιο πολλέςπομπές και σκάνδαλα.

Έχασανοι ψηφοφόροι που (δήθεν αηδιασμένοι)προτίμησαν τις παραλίες. Γιατί λέωδήθεν; Διότι αν ήταν πραγματικά αηδιασμένοιμε όλα τα υπάρχοντα κόμματα, μπορούσαννα επιλέξουν κάποιο από τα καινούργιαπου είχαν και ταυτότητα και ήθος. Η αηδίαέγινε πρόφαση για κοπάνα.

Αποδείξαμεγια άλλη μία φορά ότι δεν μπορούμε νααντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματακαι αναλωνόμαστε σε κοκορομαχίες καιλασπολογίες.

Καιεπιστρέψαμε στο σημείο μηδέν όπου θααρχίσουμε αμέσως να συζητάμε για τιςεπόμενες (εθνικές τώρα) εκλογές. Σανκάτι κοιλιόδουλους που, μόλις φάνε τονάμπακο, αρχίζουν να ετοιμάζουν το μενούτου επόμενου γεύματος.

ΣτηνΕλλάδα ο πολιτικός χρόνος εξελίσσεταιως εξής: Προεκλογικός - Εκλογικός -Μετεκλογικός - Προεκλογικός, κ.ο.κ. Μεταξύμετεκλογικού και προεκλογικού μεσολαβούνμόνο μερικές ώρες.

Οπότε,πού να προλάβεις να κάνεις σοβαρόκυβερνητικό (ή και αντιπολιτευτικό)έργο μέσα σε λίγες ώρες! Η ζωή μας κυλάειανάμεσα σε εκλογές και η καθημερινότηταανάμεσα σε δημοσκοπήσεις (μικρές εκλογέςείναι κι αυτές).

Νοσταλγώτους αρχαίους που επέλεγαν άρχοντες μεκλήρωση. Άλλωστε, βλέποντας το επίπεδοτων πολιτικών μας, μάλλον καλύτερουςθα έβγαζε η κληρωτίδα...

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ