"Οταν ανακοινώθηκε ότι η Αθήνα θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς του 2004 χαθήκαμε μέσα στο πανδαιμόνιο. [...] Ούτε κι εγώ δεν ξέρω πόσοι με άρπαξαν και με φίλησαν. Επρεπε να ψάχνω συνεχώς τα μαργαριταρένια μου σκουλαρίκια -ένα ξεχωριστό δώρο που μου είχε φέρει ο σύζυγός μου από την Ιαπωνία μόλις είχε γεννηθεί ο Δημήτρης- μαζεύοντάς τα από το πάτωμα για να μην τα ποδοπατήσουν ή χαθούν μέσα στον πανζουρλισμό.
Είχα νικήσει τη Ρώμη στο δικό της παιχνίδι. Είχα έρθει, είχα δει και είχα κατακτήσει. Veni, vidi, vici! Ακολούθησε ένα τεράστιο πάρτι στο Lausanne Palace Hotel -στο οποίο εμφανίστηκα με ένα σύνολο Yves Saint Laurent- όπου όλη η αποστολή και οι φίλοι μας από άλλες χώρες και πόλεις χόρεψαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες"  (Γιάννα Αγγελοπούλου, My Greek Drama). Βλ. kourdistoportocali.com.

 

Η Γιάννα Αγγελοπούλου κερδίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Η Γιάννα Αγγελοπούλου κερδίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Η δημόσια προσφορά ήταν το όνειρό μου από παιδί και έγινε το έργο ζωής μου ως ενήλικης. Εχω επιστρέψει σε αυτή την αρένα, ελαφρώς τραυματισμένη αλλά πολύ πιο σοφή λόγω των εμπειριών μου. Είμαι πεπεισμένη πως όχι μόνο μπορώ να κάνω εγώ τη διαφορά, αλλά επίσης ότι εγώ μπορώ να κάνω τη διαφορά στη ζωή ηγετών που θα ξεχωρίζουν και που αυτοί με τη σειρά τους θα κάνουν τη διαφορά στη ζωή πολύ περισσότερων ανθρώπων" (My Greek Drama). Βλ. newsit.gr.

 

Η Γιάννα Αγγελοπούλου κερδίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο μετέπειτα πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν τότε υπουργός Εξωτερικών όχι μόνο επέμενε να είναι μαζί μας στη Λωζάννη, αλλά απαιτούσε να είναι μέλος της επιτροπής που θα παρουσίαζε την υποψηφιότητά μας. Είπα στον υπουργό Εξωτερικών “όχι” και αρνήθηκα να αλλάξω το πρόγραμμά μας. Εξοργισμένος από την απόρριψή μου, ο Παπανδρέου πήρε τηλέφωνο τον Σημίτη, ο οποίος προφανώς του απάντησε: “Είναι απόφαση της κυρίας Αγγελοπούλου”. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τον ΓΑΠ και αποτάθηκε στον Σάμαρανκ, ο οποίος όμως ήταν καλά ενημερωμένος και του απάντησε: “Είναι απόφαση της Γιάννας" (My Greek Drama). Βλ. kourdistoportocali.com.

 

Η Γιάννα Αγγελοπούλου κερδίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Θυμάμαι μια επίσκεψη στο γραφείο του Σημίτη για να διεκδικήσω τη χρηματοδότηση του γραφείου μας στο Ζάππειο, η οποία είχε ήδη εγκριθεί. Τον κοίταζα που σήκωσε το ακουστικό και τηλεφώνησε στον οικονομικό του σύμβουλο Νίκο Χριστοδουλάκη, ζητώντας εξηγήσεις για την καθυστέρηση της εκταμίευσης. Είδα τον Σημίτη να χαμογελά και να κουνά το κεφάλι του. Οταν έκλεισε το τηλέφωνο με διαβεβαίωσε ότι “ο Νίκος θα φροντίσει το ζήτημα”. Ο “Νίκος” δεν είχε καμία τέτοια πρόθεση. Είχα φιλικές σχέσεις με έναν δημοσιογράφο που έτυχε να βρίσκεται δίπλα στον Χριστοδουλάκη όταν εκείνος σήκωσε το τηλέφωνο. Κι ενώ ο Σημίτης χαμογελούσε και έκανε νεύματα διαβεβαιώνοντάς με ευγενικά ότι θα έπαιρνα αυτό που ζητούσα, ο οικονομικός του σύμβουλος εξέφραζε ανοιχτά την απέχθειά του: “Εχω κι αυτή την πλούσια βρόμα που έρχεται εδώ και παίζει τα παιχνίδια της, λες και θα κερδίσουμε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών”, έλεγε στους δημοσιογράφους. “Ανήκει στην αντιπολίτευση -σε αυτούς που έχουν όλο το χρήμα- και θέλει να ξοδέψουμε τα δικά μας λεφτά για να πετάει εκείνη από δω κι από κει με το ιδιωτικό της αεροπλάνο, να φορά τα διαμάντια της και να πίνει ποτά με τα σπουδαία πρόσωπα. Και στο τέλος θα χάσουμε τη διοργάνωση”. Οταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε τι σκόπευε να κάνει, ο Χριστοδουλάκης απάντησε: “Ο πρωθυπουργός θα ξεχάσει τι της υποσχέθηκε και εκείνη θα αναγκαστεί να ξαναπάει σ’ αυτόν και να παραπονεθεί ξανά από την αρχή"  (My Greek Drama). Βλ. kourdistoportocali.com.

 

Η Γιάννα Αγγελοπούλου κερδίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Οταν βρισκόμασταν μόνο οι τέσσερίς μας (σ.σ.: Γιάννα και Θόδωρος Αγγελόπουλος, Κώστας και Δάφνη Σημίτη) στη μεγάλη τραπεζαρία (με τις μοναδικές μας ταπετσαρίες και το χαλί που κάποτε ανήκε στην Γκρέτα Γκάρμπο), ο πρωθυπουργός άρχισε να μιλά για την οργανωτική προσπάθεια των Ολυμπιακών. [...] Ο Σημίτης ήθελε να μάθει εάν θα σκεπτόμουν να αναμιχθώ στην επιτροπή, ενδεχομένως από το Λονδίνο, σαν αντιπρόεδρος, με διεθνείς αρμοδιότητες. Εκείνο που σκέφτηκα ήταν “ήμουν επικεφαλής της κίνησης που έφερε τους Ολυμπιακούς στην Ελλάδα και τώρα μου ζητάς να γυρίσω σαν νούμερο δύο; Δεν θυμάσαι ότι μου αρέσει μόνο το νούμερο 1;”. (σ.σ.: Οταν ο Σημίτης ζήτησε να μην παραστεί η Γιάννα στον γάμο του Παύλου, γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου). Κι έτσι έμεινα στο σπίτι. Ντρεπόμουν για τον εαυτό μου και ένιωθα απογοήτευση που θα έχανα την τελετή, καθώς είχα αγοράσει ειδικά για την περίσταση ένα ωραίο συνολάκι (παρόλο που δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό όσο η τουαλέτα που θα μου έραβε ο Ζαν-Πολ Γκοτιέ για το γάμο του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον). […] Βρισκόμασταν με τον Θόδωρο στο Σάλτσμπουργκ για το φημισμένο φεστιβάλ όπερας. Ημουν ενθουσιασμένη που βρισκόμουν εκεί, απολάμβανα το θέαμα και το κοινό που φορούσε επίσημα βραδινά ενδύματα, όταν όμως δύο άτομα δίπλα μας άρχισαν να γιουχάρουν την παράσταση -κάτι σύνηθες στον κύκλο των ειδικών επί της όπερας- ήθελα να τους καρφώσω με τις Manolo Blahnik γόβες μου" (My Greek Drama). Βλ. kourdistoportocali.com.

 

Η Γιάννα Αγγελοπούλου κερδίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Η Γιάννα Αγγελοπούλου κερδίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Η Γιάννα Αγγελοπούλου κερδίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Η Γιάννα Αγγελοπούλου κερδίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Η Γιάννα Αγγελοπούλου κερδίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Η Γιάννα Αγγελοπούλου κερδίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Η Γιάννα Αγγελοπούλου κερδίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Η Γιάννα Αγγελοπούλου κερδίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Ο πρωθυπουργός έκανε αμέσως νόημα στον δήμαρχο Αθηναίων, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, και τον ενημέρωσε για την πρόταση που μου είχε κάνει και ότι την είχα δεχτεί. Το πρόσωπο του δημάρχου έγινε άσπρο - άσπρο με την απόχρωση του θυμού. Γρήγορα όμως ανέκτησε το ευπρεπές προσωπείο του και κάλεσε τον Θόδωρο και εμένα σε δείπνο.
Το γεύμα ήταν μια περίεργη υπόθεση σε ένα πολυνησιακό εστιατόριο, με τον Αβραμόπουλο να σπαταλά ολόκληρη τη βραδιά για να μας εξηγήσει πόσο επικίνδυνη ήταν η αποστολή που αναλάμβανα και τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να το ξανασκεφτώ. Κατόπιν, όταν ο Θόδωρος ρώτησε ποια ήταν η εντύπωσή μου, του είπα ότι ο δήμαρχος δεν ήθελε να αναλάβω τη δουλειά επειδή προφανώς είχε τον τότε πρόεδρο και την επιτροπή διεκδίκησης των Ολυμπιακών του 2004 στο τσεπάκι του. “Θέλει να έχει αυτός τον έλεγχο”, είπα, “με φοβάται”. Ισως εγώ θα έπρεπε να τον φοβόμουν περισσότερο. Αποδείχθηκε ότι ήταν ο πολιτικός που δεν ξεφεύγει ούτε χιλιοστό από τους τύπους, που δεν κάνει τίποτα από την πραγματική δουλειά, αλλά που δεν χάνει την ευκαιρία να καρπωθεί τα εύσημα για τα επιτεύγματα των άλλων. Θα είχα παρόμοια προβλήματα με άλλη μία δήμαρχο Αθηναίων, την Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Παρόλο που οι πολιτικοί θα καταπίεζαν μονίμως τη δουλειά μου, θα υποτιμούσαν τις ικανότητες και την ορμή μου, τελικά όμως θα αποτύγχαναν να υπονομεύσουν την επιτυχία μου" (My Greek Drama). Βλ. kourdistoportocali.com.

 

Η Γιάννα Αγγελοπούλου κερδίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Η Γιάννα Αγγελοπούλου κερδίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Η Γιάννα Αγγελοπούλου κερδίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Στην τελετή λήξης η καρδιά μου ήταν ανέλπιστα ανάλαφρη. Το σύνολο του Valentino που φορούσα -μια ολομέταξη μπλούζα και κάτω ένα παντελόνι σε ροδακινί απόχρωση που τονιζόταν με μια κορδέλα- ήταν απλό αλλά σικ, άνετο και εορταστικό. […] Ο Θόδωρος σαν ταχυδακτυλουργός που κάνει τα νούμερά του μπροστά στο κοινό απολαμβάνει τις αντιδράσεις μου όσο απολαμβάνω κι εγώ τις εκπλήξεις. Θυμάμαι κάποια γενέθλιά μου στο Λονδίνο π.χ. που μου πρόσφερε μια σειρά από κουτιά Tiffany με δώρα κρυμμένα κάτω από άλλα δώρα. Μόνο αφού υποκρίθηκα ότι ήμουν ενθουσιασμένη για το κινητό τηλέφωνο ή ένα απλό ρολόι ανακάλυψα ένα δαχτυλίδι Harry Winston ασορτί με δύο πανέμορφα σκουλαρίκια. Ο Θόδωρος τα κάνει όλα πιο διασκεδαστικά από ό,τι μπορούν να είναι από μόνα τους. Είκοσι χρόνια τώρα και δεν έχω βαρεθεί ούτε στιγμή δίπλα του" (My Greek Drama). Βλ. kourdistoportocali.com.

 

Η Γιάννα Αγγελοπούλου κερδίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Ταξιδεύω τη μνήμη μου πίσω στο 1986, τότε που ήμουν υποψήφια δημοτική σύμβουλος για την Αθήνα. Η πρωτεύουσα ήταν μια προβληματική πόλη. Η απόγνωση και το νέφος έπνιγαν τον αέρα. Οι πολίτες της Αθήνας αναζητούσαν κάτι περισσότερο από απλώς μια νεαρή γυναίκα δημοτική σύμβουλο. Αναζητούσαν εναγωνίως καθαρό αέρα στο πνεύμα της πόλης.

‘Ετσι, φρόντισα να κάνω μια καμπάνια πέρα από τα συνηθισμένα. Έδωσα σε κάθε Αθηναίο τους σπόρους ενός αρχαίου συμβόλου ελπίδας και νέου ξεκινήματος: Ένα φυτό βασιλικού. Οι πολίτες που φύτεψαν τους σπόρους, αγκάλιασαν ουσιαστικά το βαθύτερο νόημα που ήθελε να περάσει η καμπάνια μου. Και την ίδια στιγμή, πρόσθεσαν μια όμορφη μυρωδιά στον αέρα της πρωτεύουσας, που τους βοήθησε να ξεπεράσουν το νέφος"  (Ambassador Gianna Angelopoulos, Convening Sponsor, Clinton Global Initiative, Lincoln, Leadership Lessons and Greece, The Huffington Post - 12.18.2012). Βλ. ysterografa.gr.

 

ΜΑΛΒΙΝΑ HOSTESS - Όταν παίρνουμε Ολυμπιάδες (15/9/1997).

 

 

"Υπέροχος χορευτής ο ίδιος, ο Δημήτρης με δίδαξε πώς να προχωρήσω, ώστε τα πόδια μου ουσιαστικά να κινούνται ανεξάρτητα από το κεφάλι μου. Τα αποτέλεσμα θα ήταν, έλεγε, να φαίνομαι ότι "ανεβαίνω σαν σύννεφο" (My Greek Drama). Βλ. enet.gr.