'Ενορκοι παρακολουθούν την αναπαράσταση της σφαγής των επτά γκάγκστερς της συμμορίας του Bugs Moran. Φωτ. Chicago Tribune historical photo.

 

Εν μέσω ποτοαπαγόρευσης, οι δύο ισχυρότερες μαφίες του Σικάγου,  η ιταλική South Side του Al Capone και η ιρλανδική North Side του Bugs Moran, βρίσκονται αντιμέτωπες σε έναν πόλεμο μέχρι εσχάτων. Προφασιζόμενος την παράδοση ενός φορτίου λαθραίου ουίσκυ σε ένα γκαράζ, ο Al Capone στήνει μία θανάσιμη παγίδα στον εχθρό του, αλλά αυτός καθυστερεί στο δρόμο για να ... πιεί έναν καφέ, και τρέπεται σε φυγή όταν αντιλαμβάνεται την παρουσία ενός (ψεύτικου) περιπολικού έξω από τον τόπο της συνάντησης.

 

The St. Valentine's Day Massacre (1967), αμερικανική ταινία του Roger Corman. Βλ. cinemotions.

 

Η σκηνή του εγκλήματος. Βλ. mearsonlineauctions.

 

Βλ. glogster.

 

Βλ. fineartamerica.

 

Ο Al Capone με τον δικηγόρο του. Βλ. Galaxy fm.

 

'Εξω από το γκαράζ της North Clark Street, περαστικοί και γείτονες παρακολουθούν τη μεταφορά των πτωμάτων από την αστυνομία. Φωτ. Chicago Tribune historical photo.

 

Συνωστισμός φίλων, συγγενών και περιοίκων που προσπαθούν να αναγνωρίσουν τα πτώματα. Φωτ. Chicago Tribune historical photo (14-2-1929).

 

Δύο αστυνομικοί επιθεωρητές στέκονται δίπλα από τα συντρίμμια της Cadillac του 1927 που χρησιμοποιήθηκε από τους εκτελεστές του Al Capone. Βλ. PHS Collectorcarworld.

 

Στο γκαράζ της αστυνομίας, ένας επιθεωρητής εξετάζει το δεύτερο αυτοκίνητο που έλαβε μέρος στην επιχείρηση : ένα βρετανικό Claude Maddox Peerless sedan. Βλ. PHS Collectorcarworld.

 

Ιατροδικαστές στο νεκροτομείο. Φωτ. Chicago Tribune historical photo (19-2-1929).

 

'Ενορκοι ιατροδικαστές. Φωτ. Chicago Tribune historical photo (15-4-1929).

 

Το πτώμα του Albert Kachellek "James Clark" μεταφέρεται έξω από το νεκροτομείο Cook County στις 15 του Φλεβάρη του 1929. 'Ηταν ένα από τα θύματα της σφαγής του Αγίου Βαλεντίνου. Φωτ. Chicago Tribune historical photo.

 

Ο ιατροδικαστής Major Calvin Goddard Hooker εξετάζει δύο υποπολυβόλα Thompson που χρησιμοποιήθηκαν στη σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου. Φωτ. Chicago Tribune historical photo.

 

Αριστερά,  ο επικεφαλής επιθεωρητής Shoemaker παρουσιάζει στην ανάκριση τέσσερα υποπολυβόλα  (20-4-1929). Φωτ. Chicago Tribune historical photo (20-4-1929). Δεξιά, η Myrtle Gorman, σύζυγος του δολοφονημένου μαφιόζου Πέτρου Gusenberg, καθώς εξέρχεται από το γραφείο του ανακριτή. Φωτ. Chicago Tribune historical photo (19-2-1929).

 

Η Myrtle Gorman. Φωτ. Chicago Tribune historical photo (19-2-1929).

 

Πλήθος  έξω από το γκαράζ της North Clark Street, ιδιοκτησίας George "Bugs" Moran. Βλ. Galaxy fm.

 

Φωτ. Chicago Tribune historical photo.

 

Η Josephine Schwimmer στην κηδεία του γιου της Reinhardt Schwimmer στις 28 Φλεβάρη του 1929. Φωτ. Chicago Tribune historical photo.

 

Η χήρα του Frank Gusenberg, προσέρχεται σε τράπεζα στις 21 Φεβρουαρίου για να εισπράξει το ποσό των $100.000 που φυλάσσονταν σε θυρίδα ασφαλείας από το νεκρό. Φωτ. Chicago Tribune historical photo.

 

Η κηδεία των αδερφών Frank και Peter Gusenberg στις 19 Φεβρουαρίου. Φωτ. Chicago Tribune historical photo.

 

Ο James May, αδερφός του John May, ενός από τα θύματα της σφαγής, στο γραφείο του ανακριτή. Φωτ. Chicago Tribune historical photo (19-2-1929).

 

Βλ. gsmspain.

 

The St. Valentine's Day Massacre (1967). Βλ. E-Bay.

 

 

Βλ. E-Bay.

 

Αριστ., βλ. dvdtoile. Δεξιά, η Jean Hale στην ταινία The St. Valentine's Day Massacre. Βλ. E-Bay.

 

The St. Valentine's Day Massacre (1967) Trailer.