ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ

  • 200 γρ. ρύζι για ριζότο μουλιασμένο για 15 λεπτά
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 100 γρ. τυρί φέτα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1/3 μάτσο δυόσμος
  • 1/3 μάτσο μαϊντανός
  • 1 μεγάλη ντομάτα μόνο τη σάρκα, κομμένη καρεδάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη καρεδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 30 γρ. σταφίδες μαύρες
  • Πιπέρι άσπρο
  • 50 γρ. ζωμός κότας

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ

  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 60 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 ml γάλα
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για σάλτσα φέτας: Βάζουμε όλα τα υλικά σ' ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η φέτα και να ενσωματωθούν τα υλικά.
  2. Για το ριζότο: Σε βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κουκουνάρι για 2 λεπτά, προσθέτουμε την πιπεριά, το ρύζι, δυόσμο, μαϊντανό, σταφίδες και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το ρύζι, για 10 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  4. Προσθέτουμε τη φέτα και την ντομάτα και δίνουμε σχήμα πίτας.
  5. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να γίνει τραγανό το κάτω μέρος της πίτας.
  6. Γυρίζουμε την πίτα με τη βοήθεια ενός πιάτου από την άλλη πλευρά και αφήνουμε να γίνει επίσης τραγανή.
  7. Βάζουμε από πάνω χλιαρή τη σάλτσα φέτας και σερβίρουμε.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Balcony στο Κουκάκι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα