ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. φρέσκος τόνος, φιλέτο ή κομμάτι από την ουρά
  • 3 μεσαίες πατάτες
  • 5 ελιές μαύρες
  • 6 ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ή ξερό
  • 1 κ.σ. κάππαρη Πάρου
  • 1 αυγό βρασμένο και κομμένο στη μέση
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο ντρέσινγκ λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένο
  • Κρίταμο τουρσί για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε αλατισμένο νερό ή σε νερό θαλασσινό βράζουμε τον τόνο σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τον τόνο να κρυώσει μέσα στο νερό.
  3. Βράζουμε τις πατάτες για 15-20 λεπτά.
  4. Βγάζουμε τον τόνο από το νερό και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Τον κόβουμε σε μπουκιές.
  5. Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον τόνο, το αυγό και το κρίταμο.
  6. Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε σε πιάτο και προσθέτουμε τον τόνο, το αυγό και το κρίταμο τουρσί.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα