ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. ρεβίθια
  • 300 γρ. φάβα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 6 γρ. κύμινο
  • 3 γρ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 6 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια και τη φάβα σε μπολ με νερό για ένα 24ωρο για να μαλακώσουν.
  2. Στραγγίζουμε και τα χτυπάμε στο μούλτι έως ότου γίνουν πουρές.
  3. Αδειάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Παγώνουμε στο ψυγείο.
  5. Πλάθουμε, πανάρουμε και τηγανίζουμε.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ

  • 200 γρ. ψητό παντζάρι
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 20 ml μηλόξιδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τυλίγουμε τα παντζάρια με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για τουλάχιστον 60 λεπτά.
  2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
  3. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.

ΓΙΑ ΤΗ ΞΙΝΟΚΡΕΜΑ

  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 10 γρ. τσάιβς
  • 10 γρ. άνηθος ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σάλτσα ψητού παντζαριού και ξινόκρεμα.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο bar restaurant Coyoacan στο Θησείο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα