ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 300 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 100 γρ. αρνίσιος κιμάς
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. ζυμωτό ψωμί (μουσκεμένο και στυμμένο)
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. φέτα σκληρή σε κύβους
  • Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ πλάθουμε όλα τα υλικά τουλάχιστον για 10 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν.
  2. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
  3. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, βάζοντας έναν κύβο φέτας στο εσωτερικό τους.
  4. Στη συνέχεια, τα περνάμε από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, σε αραβοσιτέλαιο ή μισό-μισό με ελαιόλαδο.
  5. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Αν επιθυμούμε, τα συνοδεύουμε με σάλτσα ντομάτας.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα