ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. γκόγκες «Μύλοι» Λακωνίας
  • 100 γρ. μυζήθρα ξερή Τραχειάς
  • 1 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο οσομπούκο
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια κόκκινα ψιλοκομμένα
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κόκκινο κρασί Νεμέας
  • 3 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. πιπέρι μαύρο
  • 2 κλωνάρια λεμονοθύμαρο
  • 2 κ.σ. βούτυρο αιγοπρόβειο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 ml νερό
  • Βασιλικός για γαρνίρισμα
  • Αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλευρώνουμε, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς το οσομπούκο και το βάζουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι και τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό, το λεμονοθύμαρο και σιγοβράζουμε για περίπου δύο ώρες με σκεπασμένο το σκεύος.
  4. Στη συνέχεια βράζουμε για 9 λεπτά τις γκόγκες σε άφθονο αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε.
  5. Σε τηγάνι βάζουμε το σκόρδο, το βούτυρο, μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και 50 γραμμάρια μυζήθρα και την καίμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
  6. Σε αυτό το μείγμα σοτάρουμε τις γκόγκες και προσθέτουμε τρεις κουταλιές σούπας από τη σάλτσα οσομπούκο που ψήσαμε.
  7. Σερβίρουμε σε πιάτο, από πάνω τοποθετούμε το οσομπούκο και γαρνίρουμε με βασιλικό και την υπόλοιπη ξερή μυζήθρα.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Electra Metropolis Athens.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα