— Λοιπόν, Ναταλία, καταρχάς πόσο χρόνων είσαι;

Γεια. Είμαι ακριβώς 21 και είμαι στο τέταρτο έτος στη Φιλοσοφική.


— Και είσαι ακόμα παρθένα, έτσι;

Αχ, αυτή η λέξη... Ναι, ναι, δυστυχώς είμαι ακόμα παρθένα, αλλά πιστεύω ότι είναι θέμα ατυχίας.

 

— Δεν σου αρέσει αυτή η λέξη.

 Καθόλου. Είναι κάπως περίεργη, διότι οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν την ακούν, αντιδρούν σαν να είναι ανέκδοτο. Κι αυτό με έχει κάνει να τη «φοβάμαι» λίγο. Αν είναι να μιλάω γι' αυτό, προτιμώ καλύτερα την έκφραση «δεν έχω κάνει σεξ ακόμα».

 

— Οk, λοιπόν. Δεν έχεις κάνει σεξ ακόμα. Πώς κι έτσι;

Έλα ντε, αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ. Κοίτα, δεν είναι ότι είμαι καμία από αυτές της εκκλησίας που το φυλάνε για όταν παντρευτούν, ούτε καμιά περίεργη που φοβάται τους άντρες και περιμένει τον πρίγκιπα πάνω στο άλογο! Λοιπόν, άκου. Η πρώτη μου σχέση ήταν στα 16. Τα είχαμε κάνα χρόνο, ενάμιση, αλλά στην αρχή εγώ δεν ένιωθα έτοιμη. Ήθελα απλά πράγματα. Όσο περνούσε ο καιρός, όμως, αυτός άλλαζε συμπεριφορά. Ξενέρωνε κάθε φορά που του έλεγα όχι και άρχισε να με κοροϊδεύει! Έτσι κι εγώ μετά δεν του είχα καμία εμπιστοσύνη για κάτι τέτοιο. Φοβόμουν ότι αν τελικά το κάναμε, θα με παρατούσε σχεδόν αμέσως. Ε, μετά χωρίσαμε για κάτι άσχετους λόγους κι έτσι δεν έγινε ποτέ.

 

Κάποια στιγμή γνώρισα έναν τύπο, βγαίναμε για δύο μήνες. Όταν, επιτέλους, βρήκαμε δικό μας χώρο και πήγε να γίνει ό,τι ήταν να γίνει, είχαμε κάτι τεχνικές δυσκολίες και να μη σ' τα πολυλογώ, όταν πια του είπα ότι δεν το έχω ξανακάνει, τον είδα σαν να μαγκώθηκε. Μετά από λίγες μέρες με χώρισε με μια άσχετη δικαιολογία!

 

— Σε κορόιδευε;

Ε, του έλεγα ότι δεν νιώθω έτοιμη κι ότι ψιλοφοβόμουν κάπως κι αυτός γελούσε κι έλεγε πράγματα όπως «καλά, δεν θα πεθάνεις κιόλας» και διάφορα τέτοια.

 

— Έπειτα;

Έπειτα, Πανελλήνιες, διάβασμα... Δεν έτυχε να έχω άλλο αγόρι κι έτσι έφτασα στο πανεπιστήμιο. Τότε είπα, δεν μπορεί, κάτι θα τύχει. Έλα όμως που δεν... Κάποια στιγμή γνώρισα έναν τύπο, βγαίναμε για δύο μήνες. Όταν, επιτέλους, βρήκαμε δικό μας χώρο και πήγε να γίνει ό,τι ήταν να γίνει, είχαμε κάτι τεχνικές δυσκολίες και να μη σ' τα πολυλογώ, όταν πια του είπα ότι δεν το έχω ξανακάνει, τον είδα σαν να μαγκώθηκε. Μετά από λίγες μέρες με χώρισε με μια άσχετη δικαιολογία!

 

— Αλήθεια;

Πιστεύεις ότι ξενέρωσε από αυτό δηλαδή; Ναι! Ένα κομμάτι ήταν σίγουρα κι αυτό. Κι αν σου πω ότι μου έτυχε και τρίτη φορά...

 

— Δηλαδή;

Τότε ήμουν ήδη 19-20 χρόνων. Έπαιζε φάση με κάποιον 2 χρόνια μεγαλύτερό μου. Του το ξεφουρνίζω, λοιπόν, μια μέρα κι αυτός παθαίνει σοκ: «Ω, πλάκα μου κάνεις, δεν μπορεί να λες αλήθεια τώρα. Μα, είσαι τόσων χρονών, ουάου» και διάφορα τέτοια χαζά. Μετά άρχισε να με πιέζει να του εξηγώ πώς και γιατί. Του λέω δεν έτυχε, ρε φίλε, τι να κάνουμε τώρα!

 

— Σε έκανε να νιώσεις άσχημα;

Πάρα πολύ. Μετά λέει, καλά, δεν είναι και τίποτα, αλλά σε λίγες μέρες καπνός κι αυτός!

 

— Ποιο είναι το κοντινότερο στο σεξ που έχεις φτάσει;

Σεξ με τα ρούχα.

 

— Εσύ πώς νιώθεις γι' αυτό; Ντρέπεσαι;

Για μένα νιώθω πιο πολύ απογοήτευση, αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο νιώθω ντροπή, ναι.


— Απογοήτευση;

Ναι. Επειδή μου έτυχαν κι αυτά μ' εκείνους τους μαλάκες, νιώθω καμιά φορά ότι όλο αυτό το θέμα της παρθενίας μού ρίχνει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση ως γυναίκα.
Για τους άλλους ντρέπομαι για τους προφανείς λόγους. Αφού το μάθουν, αλλάζουν γνώμη για μένα. Υπάρχει προκατάληψη: «Α, αυτή θα είναι πουριτανή», ή «μα καλά, πού ζει» και τέτοια.

 

— Η χειρότερη αντίδραση που έχεις εισπράξει;

Μμμ, εκείνος ο γκόμενος που σου είπα παραπάνω νομίζω. Από κοπέλα ποτέ. Εντάξει, δεν το ξέρει κι όλος ο κόσμος, δεν το διαλαλώ. Εξάλλου, έχω κι άλλες φίλες που είναι στην ίδια φάση.

 

— Νιώθεις πίεση από την κοινωνία που είναι περικυκλωμένη από σεξ και υπονοούμενα γι' αυτό ή την έλλειψή του;

Ναι! Τρομερή. Κι αυτό φταίει που όσα κορίτσια δεν έχει τύχει να κάνουν ακόμα σεξ το θεωρούν τόσο ταμπού. Να σου πω την αλήθεια, αηδιάζω και καμιά φορά με όλη αυτή τη σεξομανία γύρω μου. Δεν ξέρω, ίσως επειδή δεν μπορώ ακόμα να ταυτιστώ με όλο αυτό.


— Οπότε, πιάνεις τον εαυτό σου να θέλει επιτέλους να ξεμπερδεύει με όλο αυτό;

Όχι ακριβώς. Δεν είναι θέμα ξεμπερδέματος. Δεν μπορώ να το κάνω και με τον πρώτο τυχόντα, ακριβώς επειδή είναι η πρώτη φορά. Δεν χρειάζεται να είναι σοβαρή σχέση ή κάτι, αλλά θέλω να τον ξέρω κάπως τον άλλον. Να τον εμπιστεύομαι.


— Και πώς το φαντάζεσαι; Φοβάσαι κάτι;

Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι θα πονάει. Κατά τα άλλα, το φαντάζομαι έντονο και με πάθος. Όχι τόσο τρυφερό δηλαδή... Και πάλι, δεν ξέρω... δεν ξέρω... Αυτό που ξέρω είναι ότι τελευταία ο οργανισμός μου το ζητάει όλο και πιο πολύ!


— Παρόλο που δεν έχεις κάνει σεξ δηλαδή ακόμα, νιώθεις ότι το χρειάζεσαι; Ότι σου λείπει;

Ναι. Δεν είναι ότι μου λείπει. Πώς να μου λείπει κάτι αν δεν το γνωρίζω ακόμα. Αλλά όταν έχεις φτάσει σε μία ηλικία 21 ετών τώρα, έχεις και κάποιες μικρές έστω εμπειρίες, έχεις και τις φαντασιώσεις σου, ε, το ζητάει ο οργανισμός κάπως.


— Οπότε, τι κάνεις; Αυνανίζεσαι ή δεν το κάνεις αυτό;

Κοίταξε, παίζει αυτό, ναι. Αλλά όχι και τόσο συχνά. Ότι παίζει, παίζει όμως.


— Μάλιστα. Δεν μου λες όμως, εκτός από την ανυπομονησία, υπάρχουν και στιγμές που θα ήθελες να το αποφύγεις επειδή ντρέπεσαι ίσως;

Σιγά να μην το αποφύγω!


— Ναταλία μου, σε ευχαριστώ πολύ πολύ!

Εγώ σ' ευχαριστώ, τα είπα και ξεθύμανα. Και θέλω να πω σε όσες κοπέλες βρίσκονται στην ίδια θέση να μην ντρέπονται καθόλου, όλα θα γίνουν, δεν θέλει άγχος. Μαγκιά μας, στην τελική! Καλή ιδέα αυτή η συνέντευξη, τελικά, μπας και σπάσει λίγο το ταμπού.
Και κάτι άλλο θέλω να πω τώρα.


— Πες μου ό,τι θες!

Αν το είχα κάνει μ' εκείνον τον πρώτο γκόμενο, όλα θα ήταν διαφορετικά. Πιστεύω αυτός με καταράστηκε και δεν μπορώ να σταυρώσω γκόμενο τώρα!