H Μαρίνα Καλογήρου μας μιλάει για αγάπη

H Μαρίνα Καλογήρου μας μιλάει για αγάπη Facebook Twitter
3

H Μαρίνα Καλογήρου μας μιλάει για αγάπη Facebook Twitter
Φωτογραφία: Σπύρος Στάβερης

—  Πώς αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός;  Ήταν ένα «κάλεσμα» που ένιωσες ή προϊόν επιλογής και ώριμης σκέψης; Από πολύ μικρή ηλικία θυμάμαι ότι ήταν αυτό που μου άρεσε να κάνω πιο πολύ απ' όλα. Ξεκίνησα από σκετσάκια στην πιλοτή της πολυκατοικίας μου, 6-7 χρόνων. Έχω έντονη την ανάμνηση μιας στιγμής από τότε, κάπου εκεί στον κήπο, όταν συνειδητοποίησα σαστισμένη τη μαγεία που μου προκαλούσε το θέατρο.

—  Έχεις μεγάλη εμπειρία και από τα τρία μέσα (θέατρο, τηλεόραση, κινηματογράφος). Τι σου ταιριάζει περισσότερο και γιατί; Tο θέατρο. Μου αρέσει ο χρόνος που μου δίνει... Που ήσυχα μπορείς να δοκιμάσεις και να εμβαθύνεις, να το ευχαριστηθείς και να το απολαύσεις, όχι μόνο ως αποτέλεσμα αλλά και ως διαδικασία. Η γοητεία του σινεμά λειτουργεί αντίθετα. Έχει αυτή την ετοιμότητα, την έμπνευση που πρέπει να επιτύχεις για να είσαι αποτελεσματικός και δημιουργικός σε μια μόνο στιγμή.

—  Τι απόλαυσες περισσότερο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας; Tο γεγονός ότι μια πολύ μεγάλη ομάδα δημιουργικών ανθρώπων συναντιόμασταν κάθε μέρα στις 6:30 το πρωί και βάζαμε όλη μας την αγάπη και την ενέργεια για να φτιάξουμε μια όμορφη ιστορία, ελπίζοντας να ευχαριστήσουμε τον κόσμο...

—  Ποια γνώμη σχημάτισες για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη από τη συνεργασία σας στην ταινία; Είναι τόσο συγκεντρωτικός όσο λένε; Είναι ένας πολύ γλυκός, πολύ καλός και πολύ φωτεινός άνθρωπος, με δύναμη και ωραίο χιούμορ. Έχει μια καθαρή αντρική ενέργεια στον τρόπο που χειρίζεται τα πράγματα και αυτό τον κάνει πολύ γοητευτικό. Οι ικανότητές του σε πάρα πολλά επίπεδα είναι αξιοθαύμαστες. Έμαθα πολλά μαζί του και τον ευχαριστώ γι' αυτό. Ναι, είναι συγκεντρωτικός, όταν τα πράγματα δεν γίνονται αλλιώς. Τότε το παίρνει όλο πάνω του και μερικές φορές το παρακάνει. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι απόλυτα ξεκάθαρος ως προς το τι θέλει - και το θέλει τέλειο. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν του δώσεις κάτι ωραίο δεν μπορεί να το καταλάβει και να το πάρει.

—  Είσαι εντάξει με τον εαυτό σου;  Έχεις ανασφάλειες για την εξωτερική σου εμφάνιση; Χα, χα! Ωραία ερώτηση ! Ναι, εντάξει είμαι με την εξωτερική εμφάνιση. Μια χαρά! Για την εσωτερική, καμιά φορά, ναι, έχω ανασφάλειες. Αλλά, φυσικά, το να νιώθω όμορφη είναι κάτι που μου αρέσει.

—  Είσαι άνθρωπος που «χάνεται» στον έρωτα ή είσαι από αυτούς που κρατούν μια «πισινή»; Πισινή στον έρωτα δεν γίνεται να κρατάς. Αν είναι αληθινός έρωτας, χάνεσαι...

H Μαρίνα Καλογήρου μας μιλάει για αγάπη Facebook Twitter
Φωτογραφία: Σπύρος Στάβερης

—  Παρακολουθείς όσα γίνονται τελευταία στην Ελλάδα;  Όχι. Προσπαθώ να μην καταναλώνω ενέργεια με το να ασχολούμαι με σκέψεις που αφορούν την οικονομία και την πολιτική. Προσπαθώ στον ίδιο χρόνο να ησυχάζω, να διατηρούμαι διαυγής, αθώα και χαρούμενη. Με αυτό τον τρόπο πιστεύω πως κάποιος μπορεί να είναι πιο δημιουργικός κι έτσι να βοηθά τους άλλους σε σχέση με την ουσία και όχι μόνο σε σχέση με την ύλη. Όλη μας η αγωνία πια αφορά την ύλη. Αυτό πιστεύω πως σκοτώνει καθετί αληθινό βρίσκεται μέσα μας.

—  Πώς σε επηρέασε η κρίση προσωπικά; Με επηρεάζει σε υλικό επίπεδο, πράγμα το οποίο με κάνει πιο δυσκίνητη σε πολλά πράγματα στην καθημερινότητα. Είναι όλα μετρημένα πια. Αλλά εσωτερικά δεν με επηρεάζει καθόλου. Είναι, νομίζω, θέμα οπτικής και κοσμοθεωρίας. Θυμάμαι μια φορά στην Ινδία που βρέθηκα σε μια καλύβα μιας οικογένειας με οκτώ παιδιά. Είχαν ελάχιστο ρύζι για να φάνε όλοι. Το έβαλαν σε ένα πήλινο πιάτο και μου το πρόσφεραν με ένα μεγάλο χαμόγελο. Αγάπη μας λείπει. Όχι λεφτά. Τώρα τελευταία είμαι οπαδός ενός τραγουδιού που λέγεται «Αll you need is love». To ξέρεις; Μακάρι να μπορούσα να το τραγουδήσω σε όλους τους αναγνώστες.

H Μαρίνα Καλογήρου μας μιλάει για αγάπη Facebook Twitter
Φωτογραφία: Σπύρος Στάβερης

—  Είσαι πολιτικοποιημένη;  Όχι, καθόλου.

—  Δεν ψηφίζεις, δηλαδή; Μικρότερη δεν ψήφιζα. Τώρα προσπαθώ. Αν τύχει να αντιληφθώ κάποια αληθινή και καθαρή πρόθεση για προσφορά στον τόπο από κάποιο πολιτικό πρόσωπο -πράγμα σπάνιο, για να πω την αλήθεια- ναι, θα ψηφίσω.

—  Πες μου με δύο φράσεις για τι μιλάει η ταινία. Είναι μια ερωτική ιστορία και μια ιστορία για τη μοναξιά. Πώς μπορεί να είναι μια ζωή όταν τη μοιράζεσαι μέσα σε μια σχέση και πώς όταν βιώνεις την ελευθερία, αλλά ταυτόχρονα και τη μοναχικότητα.

—  Γιατί να τη δούμε; Γιατί είναι μια πολύ όμορφη ταινία, που σε κάνει να αισθάνεσαι, να γελάς, να κλαις και να ονειρεύεσαι. Γιατί είναι μια ταινία που φτιάχτηκε με αγάπη και αλήθεια, και αυτό το νιώθεις όταν τη βλέπεις.

—  Πώς ένιωσες όταν την παρακολούθησες ως θεατής; Στην αρχή, όταν διάβασα το σενάριο, μου άρεσε πάρα πολύ. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, όμως, κινδυνεύεις να χάσεις πράγματα λόγω συνθηκών, να γίνουν δηλαδή εκπτώσεις. Όταν την είδα στην αίθουσα, ένιωσα ακριβώς όπως όταν διάβασα το σενάριο. Και αυτό δεν μου έχει ξανασυμβεί.

H Μαρίνα Καλογήρου μας μιλάει για αγάπη Facebook Twitter
Φωτογραφία: Σπύρος Στάβερης

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρήστος Κυρατσούς: Ο Έλληνας που βρίσκεται πίσω από τα μονοκλωνικά αντισώματα

Υγεία & Σώμα / Χρήστος Κυρατσούς: Ο Έλληνας που βρίσκεται πίσω από τα μονοκλωνικά αντισώματα

Ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας και αντιπρόεδρος Έρευνας Μολυσματικών Νόσων και Τεχνολογιών Ιικών Φορέων της αμερικανικής εταιρείας Regeneron μιλά στη LiFO για τη δημιουργία του κοκτέιλ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό, την πορεία της πανδημίας και τα μυστικά μιας επιτυχημένης διαδρομής.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μηνάς Καφάτος: «Γεννηθήκαμε από τα άστρα. Το σώμα μας είναι ένας μικρός πλανήτης»

Συνεντεύξεις / Μηνάς Καφάτος: «Γεννηθήκαμε από τα άστρα. Το σώμα μας είναι ένας μικρός πλανήτης»

Ο διακεκριμένος Έλληνας κοσμολόγος και καθηγητής Υπολογιστικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Chapman της Καλιφόρνιας σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη συνείδηση, τον χρόνο, τη σκοτεινή ύλη, τη δύναμη του νου και την ευδαιμονία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Είδα πόλεις που λάτρεψα να σωριάζονται σε ερείπια και φίλους αγαπημένους να δολοφονούνται εν ψυχρώ»

Συνεντεύξεις / Δημήτρης Μπούρας: «Είδα πόλεις που λάτρεψα να σωριάζονται σε ερείπια και φίλους αγαπημένους να δολοφονούνται εν ψυχρώ»

Μια αποκαλυπτική συζήτηση με τον διακεκριμένο φωτορεπόρτερ και κοινωνικό ανθρωπολόγο για τις «άβολες αλήθειες» και τα «βολικά ψέματα» του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και κάθε πολέμου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κώστας Τσόκλης: «Δεν έχω πάει στην Εθνική Πινακοθήκη. Δεν με ενδιαφέρει αυτό το τριτογενές και κατώτερο παραγόμενο υλικό».

Εικαστικά / Κώστας Τσόκλης: «Δεν έχω πάει στην Εθνική Πινακοθήκη. Δεν με ενδιαφέρει αυτό το τριτογενές παραγόμενο υλικό»

Ο μεγάλος εικαστικός μιλά για την εποχή μας και την τέχνη, απαντά σε όσους τον κατηγορούν ως προβοκάτορα και αλαζόνα, εξηγεί γιατί δεν έχει πάει ακόμα στη νέα Εθνική Πινακοθήκη και προχωρά σε έναν απολογισμό ζωής.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μαγιού Τρικεριώτη «ντύνει» τη νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ που γυρίζεται στην Αθήνα

Οθόνες / Η Μαγιού Τρικεριώτη «ντύνει» τη νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ που γυρίστηκε στην Αθήνα

Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Βογιατζής και ο Μαρμαρινός, ενώ έντυσε τον Βίγκο Μόρτενσεν, την Κρίστερν Στιούαρτ και 500 κομπάρσους στο νέο δυστοπικό φιλμ «Crimes of the Future» του αγαπημένου Καναδού σκηνοθέτη, που θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Μαρία-Ντανιέλα Μαρούδα: «Εάν αφήσουμε να επιβραβευθεί ένας επιθετικός  πόλεμος, τελειώσαμε ως ανθρωπότητα»

Μαρία-Ντανιέλα Μαρούδα / «Εάν αφήσουμε να επιβραβευθεί ένας επιθετικός πόλεμος, τελειώσαμε ως ανθρωπότητα»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα εγκλήματα κατά αμάχων και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη σε μια συζήτηση με την επίκουρη καθηγήτρια στο Πάντειο και πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Ευαγγελάτου: «Ήμουν άτυχη, αν και αυτό δεν θα ήθελα να ακούγεται σαν γκρίνια»

Θέατρο / Κατερίνα Ευαγγελάτου: «Ήμουν άτυχη, αν και αυτό δεν θα ήθελα να ακούγεται σαν γκρίνια»

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μιλά στη LiFO για το φετινό, φιλόδοξο πρόγραμμα της διοργάνωσης, για τις τεράστιες δυσκολίες των προηγούμενων δύο ετών, για τους νεωτερισμούς που επιχείρησε να φέρει στον θεσμό και κάνει έναν μικρό απολογισμό, λίγους μήνες πριν από τη λήξη της θητείας της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τζένη Χειλουδάκη: «Είμαι πιο φτωχή και πιο πλούσια από ποτέ»

Συνεντεύξεις / Τζένη Χειλουδάκη: «Είμαι πιο φτωχή και πιο πλούσια από ποτέ»

Πριν από ακριβώς δέκα χρόνια ξεκίνησε μια άλλη περίοδος στη ζωή του πρώτου τρανς μοντέλου, που δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη. Η Τζένη Χειλουδάκη λέει πως όλα αυτά τα χρόνια που μένει στη Σητεία προσπαθεί να εξαγνιστεί, πως σήμερα δεν έχει τίποτα και ταυτόχρονα έχει τα πάντα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Στέλιος Ελληνιάδης: «Χρέος μας είναι να βοηθήσουμε την ομογένεια στην Ουκρανία να επιβιώσει και να ξανασταθεί στα πόδια της όταν τελειώσει ο βρώμικος αυτός πόλεμος»

Διεθνή / Στέλιος Ελληνιάδης: «Να βοηθήσουμε την ομογένεια στην Ουκρανία να ξανασταθεί στα πόδια της»

Η συμπαγής και δραστήρια ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας με τη μακραίωνη ιστορία και την πλούσια κουλτούρα και ο αντίκτυπος της ρωσικής εισβολής σε αυτήν, μέσα από το βλέμμα ενός ανθρώπου που τυχαίνει να είναι άριστος γνώστης της.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ρομπέρτα Μέτσολα: «Αυτό που κάνουν Πούτιν και Λουκασένκο στην Ουκρανία είναι εγκληματικό. Πρέπει να λογοδοτήσουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο»

European LiFO / Ρομπέρτα Μέτσολα: «Πούτιν και Λουκασένκο πρέπει να λογοδοτήσουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο»

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε μια εφ’ όλης της ύλης αποκλειστική συνέντευξη στη LiFO, εν μέσω της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Nίκος Ανδρουλάκης στη LiFO: «Δεν φιλοδοξούμε να είμαστε μόνιμα στην αντιπολίτευση»

Ελλάδα / Nίκος Ανδρουλάκης στη LiFO: «Δεν φιλοδοξούμε να είμαστε μόνιμα στην αντιπολίτευση»

Στη σημερινή συνέντευξή του στη LiFO ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. παίρνει ξεκάθαρες θέσεις για το μέλλον της Ευρώπης, την ενεργειακή κρίση, την πορεία του κόμματός του και όλα τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
Μου αρέσει πάρα πολύ ως ηθοποιός η Μαρίνα Καλογήρου.Την είχα βρει εξαιρετική,τόσο στις Μαγισσες της Σμύρνης,όσο και ως Λαμπέτη στην τελευταία παράσταση.Τώρα διαπιστώνω πως μου αρέσει εξ΄ίσου και ως άνθρωπος.Και έχει πάει και στην Ινδία!Τα καλύτερα της εύχομαι από καρδιάς.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ