Verbatim

Verbatim Facebook Twitter
0
«Δεν έχουν πληρώσει ποτέ ενοίκιο στη ζωή τους. Δεν έχουν νιώσει ποτέ την αγωνία για μια επιταγή ή ένα γραμμάτιο που κοντεύει να λήξει και δεν έχουν πληρώσει ποτέ ΙΚΑ ή άλλες εισφορές. Αντίθετα, εμείς χτίσαμε ό,τι έχουμε, μόνοι μας, με πόνο και αγωνία. Σήμερα είμαστε νοικοκυραίοι και δεν χρωστάμε πουθενά».


Κατηγορώ τους πλούσιους. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης με τον πόνο και την αγωνία των 24 οικιών του, εναντίον των βολεμένων Καραμανλή και Παπανδρέου.


«Η μεγαλύτερη αρετή του είναι ο χαρακτήρας του. Είναι ένας ισορροπημένος πολιτικός, κάτι που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν αδυναμία στην Ελλάδα. Αν ζούσε ανάμεσα σε βουδιστές, θα ήταν ο βασιλιάς τους. Το ελληνικό "μέτρον άριστον" τού ταιριάζει απόλυτα».


Όχι, δεν μιλάει για τον Κώστα ο Ελληνοαμερικανός φωτογράφος Φίλιππος Τσιάρας, κι ας ξεγελάει ο Βούδας. Για τον Γιώργο λέει, με τον οποίο ήταν συμμαθητές στο περίφημο Amherst College.

«Δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό που σκέφτομαι, αλλά νομίζω ότι αυτοί που ασχολούνται όλη την ώρα με τα κόμματα συνήθως δεν έχουν όρεξη να δουλέψουν, ή να δημιουργήσουν με κάποιον άλλον τρόπο. Στη σχολή, μόλις μπήκα, μ' έπιασαν οι παρατάξεις. Και δεν μου είπαν «ξέρεις, θα πας σ' αυτό τον καθηγητή γιατί κάνει καλό μάθημα...», αλλά μου έλεγαν «θα έρθεις σ' εμάς και θα περάσεις πέντε μαθηματάκια στο νερό». Κι έλεγα, έτσι είναι; Τελείως εξαγορά;».

Η νεαρή Mόνικα ανακαλύπτει τα avatar των πολιτικών.

«Να πάτε να γαμηθείτε και δεν με νοιάζει εσείς οι γαμημένοι τι σκέφτεστε».

Μίλα μου βρόμικα. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ σε βουλευτές του κόμματός του, που του ζήτησαν να μην προχωρήσει σε περικοπές στις δαπάνες των βουλευτών.

«Οι νέοι πλέον -και ειδικά στην Αμερική- πιστεύουν ότι το photoshop είναι το παν και υπήρχε ανέκαθεν. Σαν να μπορείς να βάζεις ψυχή σ' ένα πρόγραμμα του υπολογιστή κι αυτό να γεννά ψυχή. Για να φτάσεις σε πραγματικό υψηλό επίπεδο στη φωτογραφία και σ' οποιαδήποτε καλλιτεχνική δημιουργία, πρέπει να τρως πρόκες για πρωινό».

Ο Ελληνοαμερικανός φωτογράφος Φίλιππος Τσιάρας για τις fake hi tech ευκολίες.

«Δώστε μας την ψήφο σας, γιατί υπάρχουν τρόποι, τζιβάνες να εξάγουμε σε όλη την Ευρώπη».

Σύνθημα του κόμματος «Φίλοι του Ανθρώπου» που υπέβαλλε αίτηση συμμετοχής στις εκλογές.

«Ο δημόσιος ρόλος ενός διανοούμενου είναι επικίνδυνος... Η τηλεόραση είναι ένα μέσο που ζει με τη γραφικότητα και όσο πιο πολλοί "παραθυράκηδες" υπάρχουν τόσο πιο πολλοί τη συντηρούν. Με αυτήν τη λογική, όταν παίρνει κανείς στάση, με το παραμικρό ευτελίζεται».

Ο φόβος του διανοούμενου μπροστά στην TV.O συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης για τις αιτίες της σιωπής.

«Πρέπει να καταλάβεις, τα είχα κάνει όλα κάποια στιγμή, ή έτσι νόμιζα. Είχα τα χρήματα, είχα τα αυτοκίνητα, είχα τα σπίτια, είχα τον σύζυγο, είχα το παιδί και τίποτε από όλα αυτά πραγματικά δεν με γέμιζε. Για μία περίοδο ήμουν ευτυχισμένη, αλλά μου έλειπε εκείνη η χαρά που είναι πάνω απ' όλα αυτά. Στο τέλος, αντιλήφθηκα ότι είχα ξεχάσει το δώρο που μου είχε κάνει ο Θεός. Η κόρη μου μεγάλωνε δίπλα μου χωρίς εμένα ουσιαστικά, και δεν ήθελα να χάσω αυτές τις στιγμές».

Η Γουίτνεϊ Χιούστον για τις δύσκολες ημέρες στον κόσμο των ναρκωτικών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ