Σεισμός

Η φωνή των Νοuvelle Vague ετοιμάζει ένα ξεχωριστό σόου στην Αθήνα

Η φωνή των Νοuvelle Vague ετοιμάζει ένα ξεχωριστό σόου στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Η φωνή των Νοuvelle Vague ετοιμάζει ένα ξεχωριστό σόου στην Αθήνα Facebook Twitter
Είμαι τελείως ελεύθερη. Έχω τη δική μου μπάντα και νιώθω χαρούμενη που μπορώ να κάνω ολοκληρωμένες εμφανίσεις μόνη μου τώρα πια...


— Πες μας λίγα πράγματα για σένα.

Είμαι καλλιτέχνις και περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, διασκεδάστρια. Είμαι λίγο τρελή, λίγο απελπισμένη και λίγο χαρούμενη και αυτό θα πει ζωή, να είσαι ζωντανός!


— Πώς προέκυψε η ιδέα του «Bang Bang Tango»;

Με τον συμπαραγωγό μου, τον Bogdan Terry, δημιουργήσαμε τον περασμένο χρόνο το EP με τίτλο «The bliss baby project» με ρετρό ήχο αλλά και με μια μοντέρνα πινελιά, τη γαλλική. Ήθελα να στραφώ προς αυτή την κατεύθυνση, να ανακατέψω ήχους από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Στη συνέχεια, βγάλαμε και άλλα κομμάτια και προσθέσαμε ακορντεόν και λάτιν στοιχεία, δίνοντάς τους μια διαχρονική αίσθηση. Μοιάζει λίγο με έντονο ταγκό, που όμως είναι προσανατολισμένο στη μουσική και στη δύναμη των τραγουδιών, όχι μόνο στην ατμόσφαιρα.

Ένιωθα λίγο σαν μαριονέτα στους Nouvelle Vague. Δεν ήμουν 100% ευτυχισμένη. Αλλά είμαι πραγματικά ευγνώμων που έμαθα τόσο πολλά, σιγά-σιγά. Άξιζε...


— Πώς είναι να εμφανίζεσαι μόνη σου στη σκηνή; Νιώθεις ότι έχεις περισσότερη ελευθερία;

Είναι τέλεια! Μου αρέσει πάρα πολύ και νιώθω ότι γεννήθηκα γι' αυτό. Είμαι τελείως ελεύθερη. Έχω τη δική μου μπάντα και νιώθω χαρούμενη που μπορώ να κάνω ολοκληρωμένες εμφανίσεις μόνη μου τώρα πια. Μπορώ να είμαι ήπια ή πιο δυναμική, να αυτοσχεδιάζω! Τα πάντα είναι εφικτά. Με τους Nouvelle Vague ήμουν πιο περιορισμένη, είχα τον ρόλο του γλυκού γοητευτικού κοριτσιού...


— Σου λείπει να τραγουδάς με τους Nouvelle Vague?

Όχι. Ένιωθα λίγο σαν μαριονέτα στους Nouvelle Vague. Δεν ήμουν 100% ευτυχισμένη. Αλλά είμαι πραγματικά ευγνώμων που έμαθα τόσο πολλά, σιγά-σιγά. Άξιζε... Έδωσα πράγματα σ' εκείνους και αυτοί σ' εμένα. Είχαμε μια πολύ δημιουργική ανταλλαγή ιδεών. Αλλά, και πάλι, για εκείνους παρέμενα η ντελικάτη φωνή, το γοητευτικό κορίτσι, τόσο που ένιωθα περίεργα μερικές φορές. Όπως και να έχει, οι Nouvelle Vague είναι ένα σημαντικό κομμάτι στη μουσική μου πορεία.


— Είναι η πρώτη σου φορά στην Αθήνα;

Για την ακρίβεια, είναι η δεύτερη φορά. Πρωτοήρθα το περασμένο καλοκαίρι για να ηχογραφήσω το «Supersonic Love» με τον Ian Ikon. Μου πρότεινε να ερμηνεύσω ένα από τα τραγούδια του και όταν το άκουσα, μου άρεσε πολύ! Μου θύμιζε τραγούδι των '70s και μου κίνησε αμέσως την περιέργεια. Δοκιμάσαμε αρκετές παραλλαγές και ήμασταν ευχαριστημένοι με την τελευταία. Έτσι, ήρθα στην Αθήνα, το τραγούδησα και το αποτέλεσμα είναι ένα όμορφο, φρέσκο και διαχρονικό κομμάτι. Μείναμε ικανοποιημένοι γιατί το «Supersonic Love» ψηφίστηκε ανάμεσα στα 20 καλύτερα τραγούδια για τον Νοέμβριο από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του En Lefko! Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για μένα, γιατί μέσα σε όλα γνώρισα τον Ian και γίναμε πολύ καλοί φίλοι...


— Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν φτάσεις;

Θα φτάσω αργά την Πέμπτη και ανυπομονώ να πάω σε μια παραδοσιακή ταβέρνα με την μπάντα και φίλους. Μετά θα χαλαρώσω και θα ξεκουραστώ γιατί πρέπει να δουλέψω πολύ μέσα στην εβδομάδα για να ετοιμάσω μια ξεχωριστή εμφάνιση!

— Τι θα δούμε στο El Convento Del Arte;

Ελπίζω ότι θα δείτε κάτι μοναδικό κι ενδιαφέρον, σαν ταξίδι στον χρόνο, με εναλλαγές στην ατμόσφαιρα και τις διαθέσεις, μιξάρισμα τραγουδιών και θετική ενέργεια. Μου αρέσει να τραγουδάω σαν κωμικός, σαν να παίζω έναν ρόλο σε θεατρική παράσταση. Για μένα κάθε τραγούδι είναι ένα διαφορετικό σύμπαν, μέσα στο οποίο χάνω το μυαλό μου... ή το βρίσκω! Ανάμεσα στα κομμάτια και το πρότζεκτ με το ταγκό, θα παίξουμε και το «Supersonic Love». Με άλλα λόγια, θα δείτε διαφορετικά χρώματα και συναισθήματα συγκεντρωμένα ένα σόου: φωτεινά ή σκούρα, μπλε, ροζ ή κόκκινα, τα δίνω όλα... όλα όσα έχω, τον εαυτό μου!


29/1, 22:00, El Convento Del Arte, Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο, είσοδος €15

0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Milano Design Film Festival Greece: Οι προφεστιβαλικές δράσεις ξεκινούν στην Αθήνα

Design / Milano Design Film Festival Greece: Οι προφεστιβαλικές δράσεις ξεκινούν στην Αθήνα

Η Άννη Μαρκιτάνη, καλλιτεχνική διευθύντρια του πρώτου Milano Design Film Festival Greece της Αθήνας, το οποίο λόγω της πανδημίας μετατέθηκε για το 2021, μιλά για τις ενδιαφέρουσες προφεστιβαλικές δράσεις που ξεκινούν τώρα στην πόλη.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
Διονύσης Ατζαράκης: «Θυμάστε που διαβάζαμε κάποτε ότι καιγόταν ολόκληρη η Αυστραλία; Ήταν φέτος!»

Small Talk / Διονύσης Ατζαράκης: «Θυμάστε που διαβάζαμε κάποτε ότι καιγόταν ολόκληρη η Αυστραλία; Ήταν φέτος!»

Ο stand-up κωμικός που έγινε viral με το βίντεό του για τον κορωνοϊό και τις θεωρίες συνωμοσίας μιλά για το 2020, τα drive-in, τους φόβους του και τα νέα του πλάνα.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
Η ονειρική φαντασίωση μιας αλλαγής απασχολεί τον νεαρό εικαστικό Μανώλη Δασκαλάκη-Λεμό στα έργα του

Εικαστικά / Η ονειρική φαντασίωση μιας αλλαγής απασχολεί τον νεαρό εικαστικό Μανώλη Δασκαλάκη-Λεμό στα έργα του

Θραύσματα από μάρμαρο, κομμάτια μια ιδιότυπης συλλογής από τις μεγάλες πορείες της Αθήνας, αιωρούνται σαν αστρική σκόνη σε νυχτερινό ουρανό στη συμμετοχή του νεαρού εικαστικού στην έκθεση «The state of emergency has become the rule» της γκαλερί Can.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ