-Ποιος είναι ο πρώτος δίσκος που θυμάσαι;

Νομίζω πως είναι το «Luz» του Djavan. Ήταν μονίμως στο κασετόφωνο του αυτοκινήτου και κάθε Κυριακή, όταν βγαίναμε όλοι μαζί, τον άκουγα, είτε το ήθελα είτε όχι. Σήμερα είναι ένας δίσκος που αγαπάω αρκετά, για λόγους που ξεπερνούν τη νοσταλγία.

 

-Αυτό τον καιρό ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι όταν ξυπνάς;

Πολύ συχνά σκέφτομαι τοπία ή τα όνειρα μου ή κάνω εικόνα μια ανησυχία. Άλλες φορές ξυπνάω και σκέφτομαι πόσο αγαπάω τον ύπνο και γιατί δεν τα πάω καλά μαζί του. Συχνά σκέφτομαι «όχι, γαμώτο, έχω αργήσει».

 

-Κάτι που έχεις κάνει και για το οποίο αισθάνεσαι υπερήφανος;

Είμαι περήφανος που κάνω ψυχανάλυση, που ταξίδεψα στη Βραζιλία, σε μέρη όπου δεν είχα πάει ποτέ μου και που άρχισα πάλι να γράφω μουσική.

 

- Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι αυτή την εποχή;

Ίσως το «Mourning Sound» των Grizzly Bear.

 

To LP "Comfort Food" κυκλοφορεί από την Inner Ear.
To LP "Comfort Food" κυκλοφορεί από την Inner Ear.

 

- Ποιος έφτιαξε αυτό το όμορφο εξώφυλλο για τον δίσκο σου;

Τα παιδιά στο Bob Studio. Είναι εντυπωσιακό το πώς κατάφεραν να πιάσουν το όλο θεματικό vibe του δίσκου. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος με αυτό το artwork.

 

-Τι σε ξε-αγχώνει;

Η αυτοανάλυση ή ένα ποτήρι ουίσκι. Το να βγάζω βόλτα το σκυλί μου, επίσης.

 

- Θα ’θελες να μου πεις μερικά πράγματα για το αγαπημένο σου μέρος στη Βραζιλία;

Είναι μια αφάνταστα βαρετή πόλη δύο ώρες έξω από το Σάο Πάολο, η Itatiba. Είναι ένα μέρος ήρεμο, σχεδόν βγαλμένο από άλλη εποχή. Οι κάτοικοί της συνήθως πάνε στις γειτονικές πόλεις για νυχτερινή διασκέδαση και κατά κύριο λόγο είναι μια αγροτική περιοχή.

 

Ο λόγος που έχω έντονη σύνδεση με την πόλη αυτή είναι ο αδελφικός μου φίλος, ο Rafael, με τον οποίο μεγάλωσα μαζί και που πρόσφατα είχα την απίστευτη χαρά να παντρέψω! Με τα χρόνια όμως η πόλη αυτή απέκτησε ακόμα πιο έντονη σημασία για μένα, σαν να έγινε ένα στιγμιότυπο στον χρόνο μιας ηλικίας και ενός mindset που αγαπάω και μου λείπουν πολύ.

 

 

 

-Στο «Comfort Food» υπάρχει αρκετά έντονο το θέμα του αποχωρισμού. Πώς σε βοηθάει η μουσική σε τέτοιες καταστάσεις;

Ο δίσκος αυτός γενικά μιλάει για δύο πόλους, την επιθυμία και την υπερκατανάλωση, είτε αυτή αφορά το φαγητό και τα ναρκωτικά είτε τη σεξουαλική δίοδο προκειμένου να μπορέσεις να γεμίσεις το όποιο ανεκπλήρωτο συναίσθημα. Ο αποχωρισμός ίσως οφείλεται στο ότι καθόλη τη διάρκεια των ηχογραφήσεων ένιωθα έντονη την επιθυμία να αποχωριστώ αυτά τα συναισθήματα και αυτήν τη νοοτροπία.

 

-Σε τι σκηνικό φαντάζεσαι να ακούει κάποιος τον δίσκο;

Με ακουστικά ή στο αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού για κάπου όπου χρειάζεται μια ζεστή κούπα καφέ!

 

- Τι σκέφτεσαι πριν κοιμηθείς;

Ελπίζω να μην αργήσω αύριο.

 

Info: Live παρουσίαση του «Comfort Food»: 19/12, 6 d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, εισ.: 5 ευρώ