ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Violet Louise

Violet Louise Facebook Twitter
1

Violet Louise Facebook Twitter

Πώς προέκυψε το Violet Louise;
Χωρίς κόπο και σκέψη. Λουίζα είναι το πραγματικό μου όνομα και το βιολετί αγαπημένο χρώμα.


Διαβάζω στο βιογραφικό σου ότι είσαι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, της Δραματικής Σχολής και του Εθνικού Ωδείου. Τι κρατάς από το καθένα;
Από τη Νομική τα κοστούμια και τις τσάντες τύπου μαύρες επαγγελματικές δερμάτινες από το πρώτο έτος της σχολής, που θυμίζουν κακέκτυπα μεγαλοδικηγόρων που είχαν γραφεία λίγο πιο πάνω, στη Σκουφά. Όταν συνέχισα με τη θεατρική σχολή, αναπολούσα με συγκίνηση τη Νομική και εκεί κατάλαβα ότι η πραγματική ζωή δεν μπορεί να αναπαραχθεί από καμία τέχνη. Όταν πήγαινα στο Εθνικό Ωδείο το σκυλί του γείτονα έκλαιγε κάθε φορά που πήγαινα να παίξω Μπαχ και στις εξετάσεις, στο τέλος της χρονιάς, όλα τα παιδιά ανεβάζαμε πυρετό από το άγχος.


Στο Forest κοιτάς το δέντρο ή το δάσος της καθημερινότητας;
H καθημερινότητα απαρτίζεται από πολλά μικρά δέντρα. Αν νοσήσει ένα δέντρο, μπορεί να καταστραφεί ολόκληρο το δάσος. Η πρόληψη και η παρατήρηση είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι για να διατηρείται το σύστημα σε ισορροπία. Με την προϋπόθεση, επίσης, να μην καίγεται το δάσος μπροστά στα μάτια σου κι εσύ να έχεις κολλήσει με το δέντρο. Ο μικρόκοσμος πρέπει να είναι σε αρμονία με το όλον.


Στην περφόρμανς σου ασχολείσαι με το παρελθόν και το παρόν. Μέλλον δεν βλέπεις;
Αν ασχολείσαι με το παρελθόν και το παρόν, συνήθως βλέπεις και το μέλλον. Συνάγεις συμπεράσματα για το τι θα συμβεί, αναλύεις τα στοιχεία, συνδυάζεις, βλέπεις τις τάσεις και τα γεγονότα. Ειδικά στα κοινωνικά, όπως και στα οικονομικοπολιτικά ζητήματα, είναι εύκολο να επαληθεύσεις καταστάσεις και γεγονότα που θα συμβούν, αναλύοντας το παρελθόν και το παρόν. Το μέλλον είναι το επόμενο βηματάκι που στηρίζεται στα αμέσως προηγούμενα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όλα είναι μαθηματικά και Λογική.

1

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Milano Design Film Festival Greece: Οι προφεστιβαλικές δράσεις ξεκινούν στην Αθήνα

Design / Milano Design Film Festival Greece: Οι προφεστιβαλικές δράσεις ξεκινούν στην Αθήνα

Η Άννη Μαρκιτάνη, καλλιτεχνική διευθύντρια του πρώτου Milano Design Film Festival Greece της Αθήνας, το οποίο λόγω της πανδημίας μετατέθηκε για το 2021, μιλά για τις ενδιαφέρουσες προφεστιβαλικές δράσεις που ξεκινούν τώρα στην πόλη.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
Διονύσης Ατζαράκης: «Θυμάστε που διαβάζαμε κάποτε ότι καιγόταν ολόκληρη η Αυστραλία; Ήταν φέτος!»

Small Talk / Διονύσης Ατζαράκης: «Θυμάστε που διαβάζαμε κάποτε ότι καιγόταν ολόκληρη η Αυστραλία; Ήταν φέτος!»

Ο stand-up κωμικός που έγινε viral με το βίντεό του για τον κορωνοϊό και τις θεωρίες συνωμοσίας μιλά για το 2020, τα drive-in, τους φόβους του και τα νέα του πλάνα.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
Η ονειρική φαντασίωση μιας αλλαγής απασχολεί τον νεαρό εικαστικό Μανώλη Δασκαλάκη-Λεμό στα έργα του

Εικαστικά / Η ονειρική φαντασίωση μιας αλλαγής απασχολεί τον νεαρό εικαστικό Μανώλη Δασκαλάκη-Λεμό στα έργα του

Θραύσματα από μάρμαρο, κομμάτια μια ιδιότυπης συλλογής από τις μεγάλες πορείες της Αθήνας, αιωρούνται σαν αστρική σκόνη σε νυχτερινό ουρανό στη συμμετοχή του νεαρού εικαστικού στην έκθεση «The state of emergency has become the rule» της γκαλερί Can.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ