ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Για τον Yves

Για τον Yves Facebook Twitter
0

Πέμπτη 29/05

Είμαι στα κάγκελα. Ηκαθαρίστρια του σπιτιού αποχώρησε εδώκαι περίπου δύο μήνες. Καθαρίζω όσομπορώ, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Η σκόνημαζεύεται παντού, καθαρίζεις τον έναχώρο και ο άλλος είναι χάλια πάλι, ονεροχύτης της κουζίνας είναι πάνταγεμάτος, φυλλαράκια από τον κήπο παντούκαι εκεί που έρχεται το Σάββατο και λεςθα καθαρίσω τα πάντα, θα κάτσω μέσα καιθα το κάνω φαρμακείο, τα καφενεία καιοι βόλτες σε ζητούν. Φίλοι και γνωστοίμάς έστειλαν διάφορες υποψήφιες. Δενκαταλήξαμε σε καμία. Η τελευταία δενάντεχε ούτε να ανέβει τις σκάλες (είμαστεμια πολυκατοικία χωρίς ασανσέρ), καιδεν ήξερε καν να στρώνει κρεβάτια... Toμόνο που έμαθε τέσσερις μέρες στο σπίτιήταν να χρησιμοποιεί τέλεια τηνεσπρεσιέρα. Κάτι είναι και αυτό, σκέφτομαι,καθώς σχηματίζω τα αρχικά της LifOπάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού. Helpless,και οι γάτες δεν έχουν ιδέα από καθάρισμα.Τέλος πάντων, θα συνεχίσω να ψάχνω,κάποια στιγμή θα εμφανιστεί η μοναδικήhousekeeper που θα μπει μέσακαθώς κοιμάμαι ένα πρωί, ντυμένη μερούχα ‘50s οικοκυράς καιμε αστραφτερό Colgate χαμόγελοπου δεν θα φεύγει με τίποτα, θα κάνει τοσπίτι μου να αστράφτει. Και όταν ξυπνήσωθα με ρωτήσει αν θέλω καφέ και αν κοιμήθηκαωραία. Καλά...

Δευτέρα 2/6

Διανύω άλλη μια περίοδοπου δεν θέλω να αντικρίζω την κουζίνα.Για τους λόγους που εξήγησα πιο πάνω,και μόνο στη σκέψη πως και πάλι η κουζίναθα μοιάζει σαν battlefieldπαθαίνω κρίσεις πανικού. Σήμερα, σκέφτομαιπως είτε θα γράψω μόνο ψέματα για πράγματαπου μαγείρεψα είτε θα σκαρφιστώ κάτιγια να γεμίσει αυτή η στήλη που ονομάζεται«Ημερολόγια Κουζίνας» και πουτίποτα δεν μαγείρεψε την εβδομάδα πουπέρασε. Ρωτάω λοιπόν τα παιδιά στογραφείο τι φάγανε τις μέρες που πέρασαν.Ακούω με τρόμο. Πλην της Δέσποινας πουκαταφτάνει στο γραφείο με ονειρεμένατάπερ γεμάτα με συγκλονιστικές,μαμαδίστικες τροφές (ζυμωτό ψωμί, βραστάάγρια χόρτα, σαλάτα με φακές, τρώει καιμετά κλείνει τα ταπεράκια της καιεπιστρέφει στο να είναι ultimatelychic), όλοι οι υπόλοιποιζουν στον αστερισμό του ντελίβερι καιτου φαγητού που «τυχαία» βρέθηκεστο δρόμο τους. Έχουμε βέβαια και τηνΚατερίνα, που μας κάνει κάτι δηλώσειςτου τύπου «σήμερα ξύπνησα στις πέντε,έφτιαξα φαγητό για το παιδί και τοετοίμασα να πάει στο σχολείο, μετά πέρασαδύο μοναδικές ώρες διαβάζοντας μακέτεςτης LifO στο μπαλκόνι μεμια κούπα καφέ (!)». Τέλος πάντων, μουφαίνεται πως θα πάω να δουλέψω με τονΒασίλη Χαραλαμπίδη στο Bios.Gossip says πωςέχουν μια γυναίκα που μαγειρεύει μοναδικάγια την ομάδα τους κάθε μέρα. Και τρώνετέλεια. Σκέφτομαι πως εμείς είμαστετελείως ακαμάτηδες.

Τρίτη 3/6

Σήμεραμαθαίνω πως πέθανε ο YvesSaint Laurent.Δηλαδή χθες μου το είπε η Α.Λ. Αλλά δεντην πίστεψα. Φοβερός κύριος. Ο πιο chicκαι ο πιο θλιμμένος απ' όλους. Τα ρούχα,όλα μοναδικά. Διαβάζω τις νεκρολογίεςστο ίντερνετ. Πέθανε άρρωστος στα 71,είχε χρόνια κατάθλιψη. Το bullyingπου του έκαναν όταν ήταν μικρός τονκαταδίωκε μέχρι το τέλος. Πίστευε στηγυναικεία ομορφιά και στη δύναμη τουασθενούς φύλλου. Είναι υπεύθυνος γιατα trouser suits,τα υπέρκομψα βραδινά φορέματα, τα έντοναχρώματα, τους φιόγκους, τα κόκκινακραγιόν, τα ταγέρ με τα έργα τέχνης, ταμεγάλα καπέλα, τις μπλούζες με τα φουσκωτάμανίκια που στοίχειωσαν τα ‘80s,και επηρέασε τη μόδα όσο κανένας άλλος.Μου φαίνεται απίστευτο που τον ανέφεραστη στήλη μου την προηγούμενη εβδομάδα.Η Κατρίν Ντενέβ και η Παλόμα Πικάσο θαπάνε στην κηδεία ντυμένες στα μαύρα μεκατακόκκινα κραγιόν. Το μόνο που μπορώνα κάνω είναι να του αφιερώσω τατριαντάφυλλα της Αναστασίας και τομήνυμα της Α.Λ. Που ήρθε χθες: Δυστυχώςπέθανε ο Σεν Λοράν, καταθλιπτικός καιχρεοκοπημένος (όπως οι περισσότεροι εξημών). Σκεφτείτε όμως τον άλλο εξαίσιοσυνδυασμό: μοβ-βυσσινί με πράσινο όπωςμόνο το εσωτερικό των φιστικιών Αιγίνηςμπορούν να χαρίσει. Καλό απόγευμα.

Σαςφιλώ.

Ένα Daiquiri για κάθε πόλη! 

Μια μοναδική συλλογή από 12 αποκλειστικές και πρωτότυπες συνταγές από διαφορετικές πόλεις του κόσμου είναι η νέα πρόταση από το Havana Club. Με βασικό συστατικό το Havana Club Anejo 7 ετών,κορυφαίοι bartenders από όλο τον κόσμο έφτιαξαν τη δική τους συνταγήγια το απόλυτο Daiquiri! H ιδιαίτερη, βελούδινη γεύση και το σπάνιοάρωμά του Havana Club Anejo 7 ετών είναι παρόντα σε κάθε μία από τις 12 συνταγές. Enjoy!

INSTANBUL

Τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος έχει η πρόταση για cocktail με βάση το Havana Club Anejo 7 Ετών που εμπνεύστηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Για να το γευτείτε, συμπιέστε με ένα γουδοχέρι σε ένα shaker 1 μανταρίνι, 15 ml σιρόπι ζάχαρης και 50 ml χυμό lime. Προσθέστε θρυματισμένο πάγο, 20 ml χυμό πορτοκάλι και 30 ml Havana Club Anejo 7 Ετών, ανακινήστε και σερβίρετε σε ποτήρι Daiquiri!

0

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ