8 υπέροχα μαγαζιά στον Χολαργό

8 υπέροχα μαγαζιά στον Χολαργό Facebook Twitter
1

Bootleg

8 υπέροχα μαγαζιά στον Χολαργό Facebook Twitter


Ζεστός χώρος, ωραίες μουσικές, ψαγμένα κοκτέιλ και ευχάριστο team. Τι άλλο χρειάζεσαι από ένα all day café-bar για να το κάνεις στέκι σου; Το Bootleg στον Χολαργό τα έχει όλα αυτά, γι' αυτό, όσοι δεν το έχετε γνωρίσει ακόμα, σπεύσατε! Με φανατικούς θαμώνες και συνεχώς νέες φάτσες που ανακαλύπτουν αυτό το καλά κρυμμένο μπαρ στη Φανερωμένης, δίπλα στη νέα πιάτσα του Χολαργού, που τα τελευταία χρόνια έχει μετακομίσει προς τη Μεσογείων. Φημίζεται για τα signature cocktails αλλά και για το πλούσιο brunch με γευστικές ομελέτες, ολόφρεσκα pancakes, κρουασάν και διαλεχτά σνακ που σερβίρει καθημερινά σε σούπερ τιμές. Ανοιχτά από νωρίς το πρωί για καφέ και όσο περνάει η ώρα για νόστιμες quick bites με σαλάτες, sandwiches και πίτσα που θα συνδυάσετε ιδανικά μετά τη δουλειά, με ένα ποτήρι κρασί ή ένα από τα κοκτέιλ της πλούσιας λίστας του. Το σκηνικό με τα τραπεζάκια έξω, τώρα που καλοκαίριασε, θυμίζει κήπο και σας προκαλεί να το γνωρίσετε ακούγοντας ψαγμένες μουσικές από τους resident DJs και συχνά από γνωστούς μουσικούς παραγωγούς. Extra tip: Ανακαλύψτε τα νέα καλοκαιρινά πιάτα του μενού.

Φανερωμένης 8, Χολαργός, 210 6511288
facebook.com/pages/Bootleg Athens

Garden4 - Monster Burgers Holargos

8 υπέροχα μαγαζιά στον Χολαργό Facebook Twitter


Ο καταπράσινος κήπος του με τα ρετρό τραπεζάκια κάτω από τις φυλλωσιές κάνει το Garden4 στον Χολαργό να μοιάζει σαν να έχει βγει από το παραμύθι της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων. Ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια στην περιοχή και κλασικό meeting point για καφέ αλλά και ποτό μέχρι αργά το βράδυ, με εμπνευσμένα κοκτέιλ και ταξιδιάρικες μουσικές. Εδώ, όμως, δεν θα απολαύσετε μόνο τον καφέ σας από νωρίς το πρωί αλλά και λαχταριστά μπέργκερ που βγαίνουν από την κουζίνα σε xxxl μερίδες και γεύσεις που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό burger lover. Τα Monster Burgers Holargos, που «φώλιασαν» στο Garden4, στη φιλοσοφία του shop in a shop, δικαίως έχουν τη φήμη του καλύτερου μπεργκεράδικου στην πόλη. Όλα χειροποίητα, από το μπιφτέκι μέχρι τις σάλτσες, φτιαγμένα με αγνές πρώτες ύλες και μεράκι, θα έρθουν στο πιάτο σας σε μερίδες που δεν συναντάς εύκολα! Το απόλυτο place to be για all day long απολαύσεις, που αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Κεραμεικού 4, Χολαργός, 210 6531888, www.facebook.com/Garden4Holargos
www.facebook.com/MonsterBurgersHolargos

Τζώννυ Ντέπυ

8 υπέροχα μαγαζιά στον Χολαργό Facebook Twitter


Μια μικρή, ξεχωριστή γωνιά ανάμεσα στα μπαρ της Μεσογείων, στον Χολαργό, που σίγουρα αξίζει να ανακαλύψετε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, είναι το μαγαζί του Τζώννυ και της Ντέπυς. Η πολύχρωμη αυλή στην οποία στέγασαν το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο τα δύο αδέλφια από τον Χολαργό είναι ανοιχτή από το πρωί με καφέ, φρέσκους χυμούς, χειροποίητα ροφήματα και σάντουιτς κι έχει γίνει από τα στέκια που κρατάνε μέχρι αργά το βράδυ. Όσο η ώρα περνάει, σειρά παίρνουν τα μοναδικά κοκτέιλ με ρακί, ούζο, μαστίχα, φρέσκα φρούτα και τα δικά τους σιρόπια, καθώς και χειροποίητα ρακόμελα και οινόμελα που μπορείτε να συνοδεύσετε με πιάτα από επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα.

Μεσογείων 234, Χολαργός, 210 6542082
www.facebook.com/johnnydeppy.gr

Τσιπουρίτο

8 υπέροχα μαγαζιά στον Χολαργό Facebook Twitter


Επειδή τα καλοκαιρινά βράδια δύσκολα τα περνάει κανείς στο σπίτι, το Τσιπουρίτο έχει δημιουργήσει το ιδανικό περιβάλλον για να μπορείτε καθημερινά να απολαμβάνετε τέλειες γεύσεις και υπέροχες στιγμές χαλαρότητας. Το καταπράσινο μπαλκόνι του σε έναν από τους πιο ήσυχους δρόμους του Χολαργού, με τα λευκά τραπεζάκια του και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, γεμίζει χαρούμενες παρέες, ενώ τα πιάτα με τις λιχουδιές δεν σταματάνε να πηγαινοέρχονται. Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε θαλασσινούς μεζέδες ή κρεατικά και να τα συνδυάσετε με ψαγμένα ορεκτικά και δροσερές σαλάτες. Στο Τσιπουρίτο μπορείτε ακόμα να απογειώσετε τη διασκέδασή σας, αν επιλέξετε να το επισκεφτείτε την ημέρα που θα έχει ζωντανή μουσική. Τι λέτε; Μήπως ήρθε η στιγμή;

Αγαμέμνονος 23, Χολαργός, 21 0651 1307

Μελιτίνι

8 υπέροχα μαγαζιά στον Χολαργό Facebook Twitter


Όταν η αγάπη για το καλό φαγητό συναντά το πάθος για διασκέδαση και το μεράκι για δημιουργία μαγαζιών με χαρακτήρα γεννιούνται χώροι όπως το Μελιτίνι. Αυτό το all day bistrot-bar στον Χολαργό έγινε γρήγορα ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια στην περιοχή γιατί τα έχει όλα: καλό φαγητό, δροσερά κοκτέιλ, λαχταριστά χειροποίητα γλυκά και έναν χώρο που θα λατρέψετε! Παρόλο που βρίσκεται πάνω στην πολύβουη Μεσογείων, ο καταπράσινος κήπος του είναι ήσυχος και καλαίσθητος, με industrial πινελιές στη διακόσμηση και χαλαρωτικές μουσικές που σε καλούν κάθε ώρα της ημέρας για δυνατές απολαύσεις. Λειτουργεί από νωρίς το πρωί για καφέ και πρωινό με γευστικά σνακ, μέχρι αργά το βράδυ, με premium spirits και δροσερά κοκτέιλ. Δυνατό του χαρτί, όμως, είναι τα πιάτα του. Σε γενναίες μερίδες και φτιαγμένα με προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, τα μαγειρευτά του είναι τόσο νόστιμα, σαν να έχουν βγει από την κουζίνα της μαμάς, ενώ δεν λείπουν και οι επιλογές σε πιάτα της ώρας αλλά και ποικιλίες τυριών-αλλαντικών για να συνοδεύσετε ιδανικά το ποτό σας. Όσοι δεν το έχετε γνωρίσει ακόμα, σπεύσατε! Και μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα φημισμένα μπριζολάκια με σος μελιού και φρέσκες τηγανητές πατάτες!

Μεσογείων 266, Χολαργός, 210 6535020-1, www.facebook.com/Melitini
www.instagram.com/melitini_gr

BurgerLab

8 υπέροχα μαγαζιά στον Χολαργό Facebook Twitter


Αν αγαπάς τα μπέργκερ και μένεις στον Χολαργό ή τις γύρω περιοχές, τότε σίγουρα πρέπει να περάσεις μια βόλτα από το BurgerLab. Ένας μικρός «ναός» των μπέργκερ με έμφαση στις καλύτερες πρώτες ύλες και στις large μερίδες σε προσιτές τιμές, που δεν σταματά να πειραματίζεται με νέες γεύσεις. Εδώ τα μπιφτέκια φτιάχνονται από 100% μοσχαρίσιο κιμά και αγνά υλικά και όλες οι σάλτσες είναι χειροποίητες και ξεχωριστές, ανάλογα με το μπέργκερ που θα επιλέξετε. Ξεχωρίζει, επίσης, για τα χειροποίητα ψωμάκια που φτάνουν καθημερινά στην κουζίνα του. Experiment your taste στο BurgerLab! Ανοιχτά: Δευτ.-Πέμ. 17.00-01.00, Παρ. 17.00-04.00, Σάβ. 13.00-04.00 & Κυρ. 13.00-01.00

Φανερωμένης 8, Χολαργός, 210 6540065
www.facebook.com/BurgerLab-Cholargos

Χικ

8 υπέροχα μαγαζιά στον Χολαργό Facebook Twitter


Σε αυτό το μεζεδοπωλείο με τις αντίκες και την ταξιδιάρικη διακόσμηση που δεν φαντάζεσαι ότι κρύβεται πάνω στη Μεσογείων θα βρείτε μαγειρευτό και λαχταριστούς μεζέδες που θα σας κάνουν να κολλήσετε. Το μεζεδοπωλείο Χικ σερβίρει σπιτικά φαγητά και μεζέδες, από σουτζούκ μπουρέκ, παντζαροσαλάτα με κατίκι και καρύδια, τυροκαυτερή με πιπεριές Φλωρίνης μέχρι κεφτεδάκια της γιαγιάς και κοτόπουλο με κουρκουμά. Ανοιχτά κάθε βράδυ, μετά τις 20:00, και κάθε Παρασκευή και Σάββατο με live από κιθάρα, ακορντεόν, μπουζούκι και τουμπερλέκι σε ρυθμούς από τον χώρο του ελαφρολαϊκού και του ρεμπέτικου. Extra tip: Μη χάσετε το ρακοφράουλο που φτιάχνουν με φρέσκες φράουλες και ρακή από την Κρήτη.

Μεσογείων 267, Χολαργός, 210 6722640
www.facebook.com/Χικ

Φυσαρμόνικα Μεζεδοποτείον

8 υπέροχα μαγαζιά στον Χολαργό Facebook Twitter


Μετράει μόλις δύο χρόνια στη νέα, ενδιαφέρουσα πιάτσα του Χολαργού και ήδη η Φυσαρμόνικα ακούγεται πολύ, έχοντας αποκτήσει φανατικούς θαμώνες από τις γύρω περιοχές και όχι μόνο. Μεζεδοπωλείο με πιάτα παραδοσιακών γεύσεων, εμπνευσμένα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και ιδανικό μέρος για να απολαύσετε τον καφέ σας από νωρίς ή πλήρες πρωινό, με χορταστικές ομελέτες και λαχταριστά pancakes. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι έχει συγκεντρώσει πολύ καλές κριτικές και ότι το προτιμά κόσμος κάθε ηλικίας. Extra tip: Ενημερωθείτε από τη σελίδα τους στο f/b για τα live που διοργανώνουν.

Μεσογείων 180, Χολαργός, 210 6564388
www.facebook.com/fysarmonika

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη LIFO.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμανουέλα Δούση: «Οι σύγχρονες συνήθειες και ανάγκες έχουν επιδεινώσει την κατάσταση του περιβάλλοντος»

EU green deal / Εμμανουέλα Δούση: «Οι σύγχρονες συνήθειες και ανάγκες έχουν επιδεινώσει την κατάσταση του περιβάλλοντος»

Ανεβαίνει η θερμοκρασία της Γης; Αυξάνονται οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου; Τι σηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία; Απαντά η καθηγήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διευθύντρια του Εργαστηρίου Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής, Ειδική Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ και κάτοχος έδρας UNESCO στην κλιματική διπλωματία, Εμμανουέλα Δούση.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Πρέπει να δράσουμε τώρα»: Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία μιλά στη LiFO

EU green deal / «Πρέπει να δράσουμε τώρα»: Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία μιλά στη LiFO

Στην πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό μέσο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους εξηγεί ποιες είναι οι προτεραιότητες της Ευρώπης για την προστασία του περιβάλλοντος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ενέργεια και Περιβάλλον: Οι δύσκολες εξισώσεις και οι νέες προκλήσεις για την Ελλάδα

EU green deal / Ενέργεια και Περιβάλλον: Οι δύσκολες εξισώσεις και οι νέες προκλήσεις για την Ελλάδα

Τα ανοιχτά μέτωπα στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), το «στοίχημα» για ανταγωνιστικά τιμολόγια ρεύματος σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και βιομηχανία αλλά και οι πιέσεις στον κλάδο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στο χαρτοφυλάκιο της ενέργειας που καλείται να διαχειριστεί άμεσα η κυβέρνηση.
ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΡΑΤΣΑ
Από το αγρόκτημα στο πιάτο: Η ευρωπαϊκή επανάσταση στα συστήματα τροφίμων

EU green deal / Από το αγρόκτημα στο πιάτο: Η ευρωπαϊκή επανάσταση στα συστήματα τροφίμων

Η νέα στρατηγική της Ε.Ε. για ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο διατροφικό κύκλο, που θα ωφελεί την υγεία των ανθρώπων, θα ανταμείβει ικανοποιητικά παραγωγούς και εμπόρους, ενώ παράλληλα θα προστατεύει το περιβάλλον.
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΡΑΝΙΤΗ
Ο Σύλλογος ΚΕΦΙ Αθηνών προασπίζει τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου / Ο Σύλλογος ΚΕΦΙ Αθηνών προασπίζει τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών (ΚΕΦΙ) Αθηνών ενδυναμώνει τη φωνή των ασθενών με ογκολογικά νοσήματα και τους υποστηρίζει εκεί όπου δεν επαρκεί η πολιτεία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το ανοσοποιητικό σύστημα αντεπιτίθεται στον καρκίνο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου / Το ανοσοποιητικό σύστημα αντεπιτίθεται στον καρκίνο

Κάθε καρκίνος αναλύεται με τις μοντέρνες μοριακές μεθόδους και αναγνωρίζονται οι «αδυναμίες» του, κάτι που μας επιτρέπει να αναπτύσσουμε τα λεγόμενα «έξυπνα φάρμακα» ή στοχευμένες θεραπείες.
ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΠΟΥΤΗ
Το έξυπνο σπίτι αλλάζει τον τρόπο που ζούμε

Τech & Science / Το έξυπνο σπίτι αλλάζει τον τρόπο που ζούμε

Με το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας να κυλά ενώ βρισκόμαστε στο σπίτι, ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι το τελευταίο θα άλλαζε και μάλιστα πολύ. Και η αρχή του 2021 μας βρήκε να κατοικούμε στο «Σπίτι 2.0» και την καθημερινότητά μας να μην έχει την παραμικρή σχέση με «πριν».
Η τεχνολογία το 2020: H ψυχαγωγία μας έκανε level up

Τech & Science / Η τεχνολογία το 2020: H ψυχαγωγία μας έκανε level up

Παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που είχε το 2020, υπήρξαν στιγμές που καταφέραμε να περάσουμε καλά και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία η οποία μας χάρισε σπουδαίες εμπειρίες ψυχαγωγίας που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα φάνταζαν εξωπραγματικές.
ΤΟΥ ΤΙΜΟΥ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ