Τα εμπόδια της ΕΡΤ

Τα εμπόδια της ΕΡΤ Facebook Twitter
0

Είδαμε πυρετό τη Γιουροβίζιον, και τη βρήκαλιγότερο εμετική από άλλες χρονιές.Στην πραγματικότητα, μόνο η Κaasείχε κλάση ανώτερη. Κατά τα άλλα, υπήρχεμια προσπάθεια για φεστιβαλική «ποιότητα»(αυτό το υβρίδιο μελούρας και στρας, πουπάντα μου θύμιζε τυρέμπορο στο ΛαςΒέγκας, και έχει βρει την αηδέστερηενσάρκωσή του στη Σελίν Ντιόν, πουευχαρίστως θα την έπνιγα με τα έντερατων VoixBulgaires- άλλες ζογκλέρ του συναισθήματος κιαυτές!).

Ονικητής μου προκάλεσε ναυτία. Σε τιπλανήτη έχει μεγαλώσει αυτό το παιδάκι;Δεν έχει Ίντερνετ; Δεν έχει δει το Άσετο κακό να μπει; Δεν έχει φίλους πουμπλέξανε με ναρκωτικά; Ο πατέρας τουδεν είναι αλκοολικός (όπως η πλειοψηφίαστη Νορβηγία, που είναι χωρισμένοι καικαταθλιπτικοί); Είκοσι τριών χρονών,σαν τον Πίτερ Παν σε softporno,με το βιολάκι του, αλληθώρισε από τοπολύ βλεφάριασμα -soooocuteπου σου ερχόταν να ξεράσεις- ή εμείςέχουμε άρρωστο γονίδιο, ή εκεί πάνωυπάρχει μια ζαχαρένια Ουρανούπολη πουτα αγόρια κεντάνε παραμύθια και δενενηλικιώνονται ποτέ.

Απότην ίδια άρνηση πραγματικότητας, βεβαίως,έχει χτυπηθεί κι ο Σάκης. Ήταν για λύπηση.Ιδίως τις στιγμές που πήρε τα δυοδωδεκάρια από Κύπρο κι Αλβανία (από τουςσυγγενείς μας, δηλαδή), και έκανε ότιφυσάει φιλιά μέσα από τη χούφτα του (πιοθλιβερός ήταν δίπλα του ο Καλημέρης,δυο μέτρα άντρας, να πανηγυρίζει σανμαζορέτα επειδή απέτυχε πατόκορφα - δενξέρω, αλλά, ένας άνθρωπος που έχει λεφτάκαι άνεση, γιατί χρειάζεται να ξεφτιλίζεταιέτσι;). Το χειρότερο με τον Σάκη ήταν ότιδεν είχε την άνεση της νιότης και τοσφίξιμό του (οι φλέβες του, η αγωνία στοβλέμμα, το κατσικίσιο πήδημα) έκανε τηνομορφιά του για πρώτη φορά δυσάρεστηκαι αμήχανη. Ντυμένος σαν Μυκονιάτισσααδελφή και με σολάριουμ στα όρια τουLakis,ανέδιδε κάτι δεύτερο. Όσο για το τραγούδι,η ρυθμολογία του είχε κάτι από το σπασμότου εμετού. Ο τέλειος λόξυγκας.

Δενξέρω αν η μπίζνα είναι επικερδής γιατην κρατική τηλεόραση, αλλά κι αν είναι,τότε γιατί η ΕΡΤ δεν κάνει και εμπόριοκόκας που αφήνει πολλά λεφτά; Για ένανοργανισμό που χρηματοδοτείται αγρίωςαπό φόρους, το θέμα δεν είναι να είσαιεμπορικά εύρωστος (που δεν είσαι), πρέπεικι ο τρόπος σου να είναι επωφελής καικομψός. Με ενοχλεί η υπερβολική (σχεδόνμονοθεματική) επένδυση της ΕΡΤ σε αυτήντη γελοιότητα, όταν δεν συνοδεύεταιτουλάχιστον από την επένδυση σε εκπομπέςσημαντικές, πρωτοποριακές, που σουανοίγουν το μυαλό και σου μαθαίνουνκάτι. Γι' αυτό και αντιπαθώ τόσο τηνπροεδρία του Παναγόπουλου. Ήταν πουήταν η ΕΡΤ ένα ληθαργικό απολίθωμα γιανα σταυλίζονται τα κομματόσκυλα - τώρααπέκτησε και τσίγκινους θυρεούς σαναυτούς που βάζουν τα σαλόνια μπουζουκιούτης παραλιακής.

Mπορείνα φταίει και ο πυρετός για την απελπισίαμου. Αν και δεν νομίζω. Το μοντέλο πουσέρνεται έχει πεθάνει προ πολλού. Μόνοο Καλημέρης το πιστεύει (μασώνταςστοχαστικά το πούρο του). Ας βρεθεί έναςχριστιανός να τα αλλάξει όλα στην ΕΡΤ- η πλήξη και η αηδία χτύπησαν κόκκινο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ