Πώς θα εγκαταλείψει το τηλεοπτικό κοινό την καθημερινή συνήθεια των «Άγριων Μελισσών» και τι μένει μετά από σχεδόν τρία χρόνια καθημερινής «επίσκεψης» στο Διαφάνι της Θεσσαλίας του ’50 και του ’60;

 

Η ιστορία της τηλεοπτικής σειράς «Άγριες Μέλισσες» διαδραματίζεται στον θεσσαλικό κάμπο, σε ένα μικρό χωριό έξω από τη Λάρισα, το Διαφάνι. Η ιστορία ξεκινάει το 1958, όταν ο μεγαλογαιοκτήμονας της περιοχής Δούκας Σεβαστός, θέλοντας να δημιουργήσει βιομηχανική ζώνη, πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσει την έκταση που διαθέτουν οι τρεις ορφανές αδελφές Σταμίρη.

 

Η μεγαλύτερη από αυτές, Ελένη, παίζει τον ρόλο της προστάτιδας των μικρότερων, της Ασημίνας και της Δρόσως. Ύστερα από πιέσεις και προκειμένου να εξασφαλίσει το μέλλον των αδελφών της, παντρεύεται τον πρωτότοκο γιο του Σεβαστού, τον Σέργιο. Το ίδιο βράδυ του γάμου, καθώς εκείνος αποπειράται να βιάσει τη Δρόσω, οι τρεις τους τον δολοφονούν, ανοίγοντας έναν φαύλο κύκλο ανάμεσα στις δύο οικογένειες.

 

Ο μικρότερος γιος της οικογένειας Σεβαστού ο Νικηφόρος επιστρέφει από το Παρίσι όπου σπούδαζε και ερωτεύεται την Ασημίνα, την οποία παντρεύεται παρόλες τις αντιρρήσεις της μητέρας του Μυρσίνης, γεγονός που περιπλέκει τα πράγματα.

 

Η σειρά παρακολουθεί παράλληλα τη ζωή του μικρόκοσμου του χωριού με τα πάθη και τα καθημερινά του προβλήματα. Μετά από έναν καταιγισμό τρομερών γεγονότων και ενώ η σειρά την περίοδο αμέσως μετά την καραντίνα του 2020 σημείωσε τεράστια τηλεθέαση, συνεχίστηκε κάνοντας ένα χρονικό άλμα δέκα χρόνια αργότερα, σκιαγραφώντας την εποχή της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα που έφερε το πραξικόπημα του 1967. Οι πολιτικές εξελίξεις και οι άνθρωποι πίσω από το απολυταρχικό καθεστώς αναπόφευκτα επηρεάζουν το Διαφάνι.