Ταξιδιωτική οδηγία για 18 τουρκικές πόλεις εξέδωσαν οι ΗΠΑ

Ταξιδιωτική οδηγία για 18 τουρκικές πόλεις εξέδωσαν οι ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα ανάρτησε εχτές στην ιστοσελίδα της ταξιδιωτική οδηγία με την οποία προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για αυξημένες απειλές από τρομοκρατικές ομάδες σε 18 επαρχίες και πόλεις της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων της Σμύρνης και της Μούγλα στα παράλια, καθώς και πολλές άλλες περιοχές στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά της χώρας.

«Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα υπενθυμίζει στους Αμερικανούς πολίτες λόγω της κατάστασης στην νοτιοανατολική Τουρκία, ότι το προσωπικό της αμερικανικής κυβέρνησης υπόκειται σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις ακόλουθες επαρχίες και πόλεις: Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingol, Tunceli, Hakkari, Bitlis, Elazığ, Adana, İzmir, and Muğla. Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να αποφεύγουν περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Συρία», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ διέταξε την οργανωμένη αποχώρηση όλων των μελών των οικογενειών στρατιωτικών από περιοχές της νότιας Τουρκίας λόγω φόβων για την ασφάλεια τους στην περιοχή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Βαληνάκης: «Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει τα σύνορα»

LiFO politics / Γιάννης Βαληνάκης: «Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει τα σύνορα»

Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιάννη Βαληνάκη, ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ