Πόλεμος στην Ουκρανία: Σειρήνες ηχούν στο Κίεβο– Φόβοι για επικείμενο μαζικό βομβαρδισμό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σειρήνες ηχούν στο Κίεβο – Πληροφορίες για επικείμενο βομβαρδισμό Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Twitter
0

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στο Κίεβο καθώς υπάρχουν πληροφορίες για επικείμενο μαζικό βομβαρδισμό από την Ρωσία.

Οι σειρήνες ήχησαν εκ νέου στην ουκρανική πρωτεύουσα, καθώς η πόλη προετοιμάζεται για άλλη μια νύχτα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας έχει ήδη δώσει εντολή σε όλες τις μονάδες στην Ουκρανία να συνεχίσουν την επίθεση από πάσα κατεύθυνση.

Tο ΒΒC δημοσίευσε το ακόλουθο βίντεο του ανταποκριτή του CNN στο Κίεβο:

«Αξιόπιστες αναφορές από δημοσιογράφους στο Κίεβο δείχνουν ότι αναμένεται άμεσα αεροπορική επιδρομή. Είναι κοντά στα μεσάνυχτα στην Ουκρανία και οι πολίτες έχουν υποστεί νυχτερινές επιθέσεις τις τελευταίες δύο νύχτες», γράφει η εφημερίδα Guardian.

Υπενθυμίζεται πως η δημοτική αρχή του Κιέβου επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου και θα διαρκέσει έως το πρωί της Δευτέρας χωρίς διακοπές.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ίσχυε από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το πρωί αύριο, ωστόσο η απόφαση άλλαξε. Επιπλέον, ο δήμαρχος του Κιέβου έγραψε στο Twitter ότι όποιος πολίτης βρεθεί στο δρόμο μετά από αυτή την ώρα «θα θεωρείται μέλος των ομάδων σαμποτάζ και αναγνώρισης του εχθρού».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα, είπε πως «θα πολεμήσουμε όσο χρειαστεί για να απελευθερώσουμε την Ουκρανία», καλωσορίζοντας ταυτόχρονα τις προτάσεις Αζερμπαϊτζάν και Τουρκίας να μεσολαβήσουν για διοργάνωση συνομιλιών με τη Ρωσία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM