Μυστήριο με συντριβή αεροσκάφους στον Καναδά – Οι καταζητούμενοι επιβάτες και η δολοφονία συμμορίτη

Μυστήριο με συντριβή αεροσκάφους στον Καναδά – Οι καταζητούμενοι επιβάτες και η δολοφονία συμμορίτη Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: EPA/IGOR KUPLJENIK
0

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη συντριβή μικρούς αεροσκάφους που κατέπεσε στην ενδοχώρα του Καναδά. Τα αίτια παραμένουν αδιευκρίνιστα, ωστόσο μία λεπτομέρεια έχει δώσει διάσταση-θρίλερ στην υπόθεση.

Εντός του αεροσκάφους επέβαιναν τέσσερα άτομα, με τους δύο εξ αυτών να είναι κατηγορούμενοι για υπόθεση δολοφονίας. 

Το Σαββατοκύριακο στήθηκε ειδική επιχείρηση εντοπισμού, μετά τις πληροφορίες πως το μικρό αεροσκάφος Piper PA-28 Cherokee, δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του. 

Οι ερευνητές βρήκαν, γρήγορα, τα συντρίμμια του κοντά στην πόλη Sioux Lookout. Όλοι οι επιβαίνοντες είχαν χάσει τη ζωή τους. 

Μεταξύ αυτών ήταν ο Gene Lahrkamp, ένας από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στη χώρα. Είχε εκδοθεί, μάλιστα, και επικήρυξη 100.000 καναδικών δολαρίων (73.000 ευρώ) για το πρόσωπό του, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις τοπικές Αρχές. 

Ο Lahrkamp ήταν βετεράνος του στρατού και κύριος ύποπτος στην υπόθεση δολοφονίας του Jimi Sandhu, μέλους της συμμορίας United Nations, ο οποίος έπεσε θύμα φονικής ενέδρας στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Το θύμα είχε μεγαλώσει στον Καναδά αλλά απελάθηκε στη γενέτειρά του, Ινδία, το 2016 λόγω «σοβαρής εγκληματικής δράσης». 

Η αστυνομία πιστεύει πως ο Lahrkamp μαζί με τον Matthew Dupre, ακόμα έναν επιβαίνοντα στην πτήση και επίσης βετεράνο, ταξίδεψαν στην Ταϊλάνδη και σκότωσαν τον συμμορίτη. Δύο μέρες μετά τη δολοφονία, επέστρεψαν στον Καναδά. 

Ο Dupre συνελήφθη στα τέλη Φεβρουαρίου και αναμενόταν η έκδοσή του στην Ταϊλάνδη, ενώ η Interpol είχε εκδώσει ερυθρά αγγελία για τον  Lahrkamp, προειδοποιώντας πως είναι άκρως επικίνδυνος και ίσως έχει τάσεις αυτοκτονίας.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM