Ισραήλ: Πλήγματα από τη Συρία και τον Λίβανο

Ισραήλ: Πλήγματα από τη Συρία και τον Λίβανο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Getty Images
0

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι η χώρα δέχθηκε πλήγματα τόσο από τη Συρία όσο και από τον Λίβανο σήμερα. 

Το βράδυ της Τρίτης, οβίδες από τη Συρία έπληξαν μη κατοικημένη περιοχή στο προσαρτημένο τμήμα των υψιπέδων του Γκολάν, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. 

Από τα πλήγματα δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί, ενώ ο ισραηλινό πυροβολικό «απάντησε», βάζοντας στο στόχαστρο το σημείο από όπου εκτοξεύθηκαν οι οβίδες. 

Νωρίτερα, το απόγευμα της Τρίτης, εκτοξεύθηκαν ρουκέτες από τον νότιο Λίβανο, προς το Ισραήλ, ενώ μαίνεται ο πόλεμος με τη Χαμάς. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ «απάντησαν» με πυρά του πυροβολικού. 

«Σε απάντηση στα πυρά που ερρίφθησαν από το λιβανέζικο έδαφος προς το ισραηλινό έδαφος, Ισραηλινοί στρατιώτες απαντούν αυτή τη στιγμή με πυρά πυροβολικού», ανέφερε σχετική ανακοίνωση. 

Περίπου 15 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο, από τις οποίες οι 10 έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές και οι τέσσερις αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ. Λίγη ώρα αργότερα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Διεθνή / «Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Οι νέες δηλώσεις του Χαμενεΐ έρχονται εν μέσω της βαθιάς εσωτερικής κρίσης που ταλανίζει το Ιράν εδώ και εβδομάδες, με χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, σε μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αναταραχές από την επανάσταση του 1979
THE LIFO TEAM
Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Διεθνή / Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κυβερνήτης της Μινεσότα, όσο και ο δήμαρχος της Μινεάπολης αναμένεται να κληθούν επισήμως για κατάθεση σχετικά με τις διαδηλώσεις κατά της ICE
THE LIFO TEAM