Γερμανία: Χιλιάδες διαδηλωτές μπλοκάρουν το προεκλογικό συνέδριο του ακροδεξιού AfD

Γερμανία: Χιλιάδες διαδηλωτές προσπαθούν να μπλοκάρουν το συνέδριο του ακροδεξιού AfD Facebook Twitter
Διαδηλωτές αποκλείουν δρόμο κοντά στην αίθουσα του συνεδρίου του ακροδεξιού AfD / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Παρουσία χιλιάδων διαδηλωτών ενάντια στην ακροδεξιά και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συνέδριο του AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) στη Ρίζα της Σαξονίας, προκειμένου να αναδειχθεί επίσημα η Αλίς Βάιντελ ως υποψήφια καγκελάριος και να οριστικοποιηθεί το εκλογικό πρόγραμμα του ακροδεξιού κόμματος.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, η μικρή σαξονική πόλη υποδέχεται διαδηλωτές από όλη τη Γερμανία, οι οποίοι επιδιώκουν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Η μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση έχει ήδη προκαλέσει καθυστερήσεις στην προγραμματισμένη έναρξη, καθώς οι 600 σύνεδροι του AfD αδυνατούν να φθάσουν στην WT Arena, τον χώρο του συνεδρίου.

«Υπολογίζουμε ότι στην πόλη έχουν συγκεντρωθεί ήδη περίπου 10.000 άτομα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, η οποία έχει αναπτύξει πάνω από 3.000 αστυνομικούς για τη διαχείριση της κατάστασης.

Η επίσημη αναγόρευση της Αλίς Βάιντελ από το ακροδεξιό AfD ως υποψήφια καγκελάριος θα πραγματοποιηθεί μέσω φωνητικής δήλωσης και ανύψωσης των χεριών, χωρίς μυστική ψηφοφορία. Αυτό σημαίνει ότι δεν αναμένονται σοβαρές αντιδράσεις από την εσωκομματική αντιπολίτευση, ενώ οι πιο έντονες διαφωνίες αναμένεται να προκύψουν γύρω από το περιεχόμενο του εκλογικού προγράμματος, ειδικά στα ζητήματα της μετανάστευσης, των αμβλώσεων και της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Ήδη έχουν κατατεθεί εκατοντάδες τροπολογίες από τα μέλη του κόμματος, με τον ορισμό της «μετανάστευσης», το αμφιλεγόμενο θέμα του Dexit και την οικογενειακή πολιτική να αποτελούν κεντρικά σημεία αντιπαράθεσης για την γερμανική ακροδεξιά.

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (BfV), έχει κατατάξει το AfD ως «ύποπτη» ακροδεξιά εξτρεμιστική οργάνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM