Γαλλία: Διαδηλωτής ξεφεύγει από τα χέρια αστυνομικού-Τo βίντεο που έγινε viral

Γαλλία: Διαδηλωτής ξεφεύγει μέσα από τα χέρια αστυνομικού-Τo βίντεο που έγινε viral Facebook Twitter
0

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει βίντεο από τις διαδηλώσεις στη Γαλλία, όπου νεαρός συλληφθείς ξεφεύγει μέσα από τα χέρια αστυνομικού και κυνηγιούνται στα στενά. 

Συγκεκριμένα όπως φαίνεται και στο βίντεο ο αστυνομικός έχει συλλάβει έναν νεαρό διαδηλωτή στη Γαλλία, η οποία μαστίζεται από σοβαρά επεισόδια με αφορμή τις κινητοποιήσεις για το συνταξιοδοτικό. 

Ενώ ο Γάλλος αστυνομικός φαίνεται να κρατάει από το μπράτσο τον διαδηλωτή, κάποια στιγμή κάτι άλλο αποσπάει την προσοχή του, με αποτέλεσμα ο νεαρός, του οποίου το πρόσωπο δεν φαίνεται, να βρει την ευκαιρία να ξεφύγει.

Σύμφωνα με τη φωτορεπόρτερ Emma Audrey που κατέγραψε το βίντεο, ο αστυνομικός δεν μπόρεσε να προλάβει τον διαδηλωτή και ο τελευταίος κατάφερε να διαφύγει.

 

Προβληματισμός στη Γαλλία για την κλιμάκωση της βίας

Η κλιμάκωση της βίας στη Γαλλία κατά τις τελευταίες τεράστιες διαδηλώσεις ενάντια στο συνταξιοδοτικό έχει προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν με πολλούς συμμάχους του και υποστηρικτές της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης να ανησυχούν ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο. 

Οι σύμμαχοι του Μακρόν στην Εθνοσυνέλευση εξακολουθούν να υποστηρίζουν την αμφιλεγόμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, αλλά αρκετοί από αυτούς παροτρύνουν πλέον τον Γάλλο πρόεδρο να βρει έναν τρόπο να εκτονώσει την κατάσταση με τις μαζικές διαδηλώσεις. Με την καταστολή των διαδηλώσεων να είναι όλο και πιο συχνή από τις αστυνομικές δυνάμεις, πολλοί ανησυχούν για το ενδεχόμενο κάποιος πολίτης να σκοτωθεί, πράγμα που θα είχε εκτός ελέγχου επιπτώσεις για την κοινωνική σταθερότητα της χώρας. 

It's Viral
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ