Εγκαίνια και επισήμως για το νέο «μέγα» αεροδρόμιο της Κίνας

Εγκαίνια και επισήμως για το νέο «μέγα» αεροδρόμιο της Κίνας Facebook Twitter
Το νέο αεροδρόμιο της πρωτεύουσα της Σετσουάν - Πηγή φωτογραφίας: Twitter
0

Το πολυαναμενόμενο νέο «μέγα» διεθνές αεροδρόμιο Tianfu στην Τσενγκτού ξεκίνησε και επισήμως τη λειτουργία του, προσφέροντας μια νέα πύλη εισόδου στους ταξιδιώτες της χώρας των γιγάντιων πάντα. 

Η πρώτη πτήση από τις Αερογραμμές Σετσουάν, απογειώθηκε στις 11:10 το πρωί της Κυριακή με προορισμό το Πεκίνο. 


Το Τσενγκντού, η πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν, είναι τώρα η τρίτη πόλη της χώρας -μετά τη Σαγκάη και το Πεκίνο- που διαθέτει δύο διεθνή αεροδρόμια. 


Με τρεις διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης και δύο τερματικούς σταθμούς, το αεροδρόμιο καλύπτει μια περιοχή 710.000 τετραγωνικών μέτρων και στην πρώτη φάση λειτουργίας του ο πελώριος κόμβος διεθνών αερομεταφορών θα μπορεί να εξυπηρετεί πάνω από 60 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο Xinhua, το αεροδρόμιο θα επεκταθεί σταδιακά στα 1,4 εκατ. τετραγωνικά μέτρα, ικανό να εξυπηρετήσει διπλάσιο όγκο επιβατών, περί τα 120 εκατομμύρια ετησίως. 
 

Το κόστος του εκτιμάται στα 10.8 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Προ πανδημίας, το παλιό αεροδρόμιο της Τσενγκντού ήταν το τέταρτο μεγαλύτερο στη χώρα, σε επιβατική κίνηση. Το νέο αεροδρόμιο θα ανακουφίσει τον όγκο επισκεπτών, ανοίγοντας τα αεροπορικά ταξίδια προς το νοτιοδυτικό τμήμα της Κίνας. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Ολλανδικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις 
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

Διεθνή / «Fight! Fight! Fight!»: Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

O Τραμπ αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ, θα αναλάβει τη διοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, «αγώνα τίτλου» μπροστά σε κοινό 20.000 με 25.000 θεατών
LIFO NEWSROOM