ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Εγκαίνια και επισήμως για το νέο «μέγα» αεροδρόμιο της Κίνας

Εγκαίνια και επισήμως για το νέο «μέγα» αεροδρόμιο της Κίνας Facebook Twitter
Το νέο αεροδρόμιο της πρωτεύουσα της Σετσουάν - Πηγή φωτογραφίας: Twitter
0

Το πολυαναμενόμενο νέο «μέγα» διεθνές αεροδρόμιο Tianfu στην Τσενγκτού ξεκίνησε και επισήμως τη λειτουργία του, προσφέροντας μια νέα πύλη εισόδου στους ταξιδιώτες της χώρας των γιγάντιων πάντα. 

Η πρώτη πτήση από τις Αερογραμμές Σετσουάν, απογειώθηκε στις 11:10 το πρωί της Κυριακή με προορισμό το Πεκίνο. 


Το Τσενγκντού, η πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν, είναι τώρα η τρίτη πόλη της χώρας -μετά τη Σαγκάη και το Πεκίνο- που διαθέτει δύο διεθνή αεροδρόμια. 


Με τρεις διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης και δύο τερματικούς σταθμούς, το αεροδρόμιο καλύπτει μια περιοχή 710.000 τετραγωνικών μέτρων και στην πρώτη φάση λειτουργίας του ο πελώριος κόμβος διεθνών αερομεταφορών θα μπορεί να εξυπηρετεί πάνω από 60 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο Xinhua, το αεροδρόμιο θα επεκταθεί σταδιακά στα 1,4 εκατ. τετραγωνικά μέτρα, ικανό να εξυπηρετήσει διπλάσιο όγκο επιβατών, περί τα 120 εκατομμύρια ετησίως. 
 

Το κόστος του εκτιμάται στα 10.8 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Προ πανδημίας, το παλιό αεροδρόμιο της Τσενγκντού ήταν το τέταρτο μεγαλύτερο στη χώρα, σε επιβατική κίνηση. Το νέο αεροδρόμιο θα ανακουφίσει τον όγκο επισκεπτών, ανοίγοντας τα αεροπορικά ταξίδια προς το νοτιοδυτικό τμήμα της Κίνας. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Συνεχίζονται πάνω από έναν χρόνο οι βίαιες συγκρούσεις

Διεθνή / «Έπρεπε να μείνουμε κρυμμένοι, χωρίς νερό ή φαγητό και υπό συνεχή απειλή»

Ένα μέλος του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μοιράζεται την πραγματικότητα της ζωής στην El Geneina του Σουδάν, την πραγματικότητα ενός πολίτη που έχει παγιδευτεί στη σκληρή σύγκρουση.
THE LIFO TEAM