Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε την ξεκάθαρη πρόθεση της Κύπρου να διευκολύνει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, αν η τελευταία ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

 

Την ίδια ώρα, ωστόσο, προειδοποίησε με βέτο σε περίπτωση που η γειτονική χώρα κρατήσει αρνητική στάση σε θέματα όπως το άνοιγμα των λιμανιών της για τα πλοία που φέρουν τη σημαία της κυπριακής δημοκρατίας.

 

«Αν η Τουρκία ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της είμαστε έτοιμοι να βρούμε τη χρυσή τομή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και πρόσθεσε ότι το βέτο δεν είναι θέση μόνο της Κυπριακής δημοκρατίας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών και εξαρτάται από τις κινήσεις της Άγκυρας.

 

Τέλος, ο κ Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάδα επιθυμούν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ να ενταχθεί η Τουρκία στην ευρωπαϊκή οικογένεια, καθώς όπως είπε η γεωγραφία δεν αλλάζει, η Τουρκία θα είναι πάντα γειτονικό μας κράτος.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr